Moja Crvena Zvezda
Архива

Ko je Miloš Vesić?

Miloš Vesić
Miloš Vesić

Verujem da su mnogi bili iznenađeni danas kada su videli na spisku imena igrača koji su bili na prozivci i ime Miloša Vesića. U kratkom tekstu od prepodneva ukratko smo predstavili talentovanog golmana, koji je do nedavno branio boje FK Novi Sad. Prenosimo tekst koji je objavljen na sajtu vesti-online.com, gde je postavljen intervju sa Vesićem krajem prošle godine, u kojem naš novi čuvar mreže govori o svojim fudbaslkim počecima i karijeri.

Prenosimo tekst u celosti.

Miloš Vesić (21) je već dve sezone standardni čuvar mreže prvoligaša Novog Sada i jedan od stubova odbrane novosadskih “kanarinaca“. Daroviti golman, iako mlad po godinama, figurom i visinom (194 cm), ali i izvanrednim talentom, podseća na poznatog Italijana, nekadašnjeg reprezentativca “azura“, Frančeska Tolda. Miloš i ne krije da mu je upravo Toldo golmanski uzor još od malih nogu.

– Počeo sam u najmlađim selekcijama Vojvodine, kod trenera Mikice Stupara, prošao mlađe kategorije da bi već sa 17 godina prešao u redove vojvođanskog ligaša TSK iz Temerina, gde sam bio standardni čuvar mreže. U redove Novog Sada sam prešao 2008. Na početku sam grejao klupu, da bi marljivim radom, pod nadzorom sjajnog trenera golmana u našem klubu, Saše Todića, nekada čuvara mreže Proletera i Vojvodine, mnogo naučio napredovao i, eto, prigrabio “jedinicu“ mojih “kanarinaca“. Naravno, ostaje još mnogo, mnogo toga da naučim, prostora za napredak je na pretek, pa se nadam, pošto je vek nas golmana duži od fudbalera, da ću ostaviti značajni trag u našem fudbalu. Sa “kanarincima“ imam ugovor o stipendiranju i sada sam potpuno okrenut tekućem prvenstvu i željama za što boljim odbranama – kaže mladi Miloš.

Za dve sezone koliko brani mrežu “kanarinaca“, Vesić imao je više sjajnih ostvarenja na prvoligaškim i kup utakmicama.

– Izdvojio bih mečeve sa Inđijom, pa odbrane protiv Sloge u Kraljevu, Radničkog iz Niša, ČSK Čelareva, sadašnjeg superligaša Slobode Sevojno Point, Napretka u Kruševcu, kada smo pobedili i kada sam odbranio penal, pa protiv OFK Beograda u Kupu Srbije, kada sam takođe odbranio udarac sa bele tačke… Kada smo već kod penala, moram istaći da sam od najmlađih selekcija dobro branio udarce sa bele tačke, pa je to jedna od mojih užih golmanskih specijalnosti.

Za usluge Miloša Vesića već sada interesovanje pokazuju klubovi iz naše elitne fudbalske divizije, javljali su se i neki iz inostranstva (pre svih Frajburg), ali mladi čuvar mreže prvoligaša sa Detelinare kaže, „da nigde ne žuri, ali i da nikad zakasnio nije“.

Rođen za golmana

Čuvar mreže u četi trenera Zorana Govedarice nastavio je fudbalski put tamo gde mu je stao otac, Mile Vesić, koji je ponikao u Slovenu iz Rume, potom se otisnuo u redove Slobode iz Tuzle, gde je bio član zlatne generacije koju je vodio poznati trener Đorđe Gerum, potom branio boje Kikinde, da bi bezmalo punu deceniju popularni “Biba“ nosio dres srpskoligaša Mladosti iz Bačkog Jarka.

– Drago mi je što sam od malih nogu zavoleo “bubamaru“, ali za razliku od oca, koji je bio štoper, mene je još „iz pelena“ privlačilo mesto među stativama. Volim da treniram, da se usavršavam i ne krijem ambicije, koje dosežu da se oprobam u nekom našem superligaškom klubu, a kasnije zna se – inostranstvo – ističe Miloš.
Žestoko do kraja

Ko je po Vesiću favorit za osvajanje titule u prvoligaškom društvu?

– Radnički 1923 iz Kragujevca i Novi Pazar imaju odlične sastave, izvanrednu ekipu ima i Napredak, mada položaj na tabeli to ne govori. U svakom slučaju, vodiće se žestoka borba za mesto koje vodi u Super ligu. Ipak, moje je, kao profesionalcu da razmišljam samo o svom klubu i svakoj narednoj utakmici.

Повезане вести

21 comments

Comments are closed.