Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Блажич и Радоњић: Већ смо заборавили ову победу, окрећемо се Ритасу

Jaka bLAZICЦрвена звезда Телеком тријумфовала је у окршају са једним од највећих конкурената за висок пласман у регионалном такмичењу, Цедевитом – 73:59. Ово је пета победа Звезде у седам до сада одиграних кола АБА лиге. Црвено-бели су приказали одличну тимску игру, са пуно пожртвованих и борбених потеза које је аплаузима и скандирањима награђивала публика.

Ипак, један играч се истакао борбеношћу више од осталих – Јака Блажич. Звездин бек постигао је шест поена, украо две лопте, али је агресивном игром успео да у потпуности заустави сваког од противничких играча које је чувао. Навијачи Звезде наградили су Блажичеву партију громогласним скандирањима, о којима је Јака имао занимљив коментар:

Заиста је добар осећај, али тренер ми је рекао да морам да се суздржим од коментара – уз осмех је рекао словеначки кошаркаш и потом наставио своје излагање после утакмице:

Ово је била битна утакмица за нас због бодова на табели, јер сада после победе заузимамо прво место. Добро је што имамо нешто времена да се спремимо за утакмицу коју у Евролиги играмо против Ритаса. Сви смо већ заборавили ову победу и гледамо само напред – био је фокусиран Блажич.

Дејан Радоњић је након победе над Цедевитом пре свега желео да честита својим изабраницима на победи, а затим је и прокоментарисао сам меч:

Савладали смо екипу коју јако респектујем. Цедевита ради добро, одлично су отворили сезону и до краја ће бити добро пласирани. Отварање утакмице није било идеално, то је можда изазвано тиме што у последње време нисмо пуно времена проводила на тренингу због везаних путовања из Подгорице и Виторије. У првом полувремену смо имали доста проблема са офанзивним скоковима, то указује на квалитет одбране. У наставку смо и тај сегмент игре подигли на одговарајући ниво и контролисали дешавања на терену – истакао је Радоњић, а потом изнео своје мишљење о квалитету одбране који је Црвена звезда приказала на терену:

Она је била онаква каква треба да буде и у наставку такмичења. Јако сам задовољан што смо на нашем терену савладали доброг противника, поготово после пар напорних мечева. Сада се окрећемо следећем ривалу, имамо мало више времена да се добро припремимо – рекао је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

ssss нов 11, 2013 at 21:10

Dolazim na Kuk bice ludo ! 😉

Reply
Звезда шампион! нов 11, 2013 at 16:30

Очекује нас најважнији меч до сада у сезони ❗

Reply
Čoki81 нов 11, 2013 at 12:03

Dobro igrali smo malo opuštenije u početku…jbg nismo mogli da napravimo neku veću razliku, pa da odmaramo malo igrače za Ritas, ali jako bitna pobeda i ne sa malom razlikom. Ono što me brine je loša igra Marjanovića, ali nadam se da će se vratiti u formu, jer nam je jako potreban… Nelson se vraća u formu i sada je pravi nosilac igre, ostali jako dobri, sve boliji Lazić, Mitrović i Simonović…sve u svemu očekujem pobedu protiv Ritasa i borbu za to četvrto mesto do kraja… IDEMO ZVEZDO!!!

Reply
gledalac нов 11, 2013 at 16:15

Kako da odmaras igrace protiv jednog od konkurenata za F4 ABA Lige??
Navijaci postaju sve nerealniji, nije ni cudo sto je Blazicu trener rekao da se suzdrzi „suvisnih“ komentara.
Ocigledno je da je ljubimac publike i to ne sme da se odrazi na ceo tim, posto ove godine nema favorizovanja bilo kog igraca u odnosu na drugog.

Reply
Nemanja нов 11, 2013 at 10:10

Jedan moj zakljucak. Jedno 5x manje kometara se ostavlja ovde na sajtu kad Zvezda pobedi, a kad izgubi tad svi dodju da pametuju ovaj nije za Zvezdu ovaj jesto itd.

Reply
gledalac нов 11, 2013 at 16:16

Velika istina! Nazalost, takav smo narod.

Reply
DPCZ нов 11, 2013 at 09:50

Iskreno mnogo nam je bitnije da pojebemo Partizan u ABA ligi nego da pobedimo Ritas… 😉

Reply
emirko svemirko нов 10, 2013 at 23:32

Sjajna pobeda, lose otvaranje ali smatram da smo dobro otvorili drugo i otisli na veoma lepu razliku. Nelson fantastican posle nekog losijeg pocetka sezone… Djenka i Silb po 8 poena, Mitrovic je nasa prva cetvorka definitivno sjajno decko igra brz, pokretan iskace na jump zatvaranje dobro otvaranje, dobar sut mora da se ubacuje forsira i da napravimo od njega jednog od nosioca igre u narednim godinama… Mislim da cemo Ritas da zgazimo u paklu pionira ! Ocekujem da i derbi dobijemo jer smo kvalitetniji 😀

Reply
Nebojsa нов 10, 2013 at 21:28

Mnogo je bitnije, bar sto se mene tice je da zgazimo groblje narednog ponedeljka.

Reply
dexy122 нов 11, 2013 at 10:34

Po meni je utakmica sa Ritasom mnogo vaznija. Jer u ABA ligi je najvaznije da smo u prvih 4, a mislim da cemo sa ovom igrom biti. Ako dobijemo Ritas imamo stvarno velike sanse da udjemo u top 16 a svi znaju kakav je to uspeh, i koliko ce nam para i iskustva doneti.

Reply
gledalac нов 11, 2013 at 16:21

Odlicno rezonovanje. Racionalno i logicno, pobediti konkurente za F4 ABA Lige na svom parketu, obezbediti manje od 9 poraza i na F4-u si, u ovom trenutku nam se otvorila zaista lepa sansa za prolaz u TOP 16 EL i bilo bi „gre’ota“ ne pokusati nesto vise tu, naravno zavisice tu malo i od drugih rezultata, ali generalno u dobroj smo poziciji (naravno ako ostvarimo pobedu u petak, sto je po meni ostvarivo).

Reply
Vanja нов 10, 2013 at 21:15

gazi Zvezdo…

Reply
bojan62 нов 10, 2013 at 20:42

Radonjicu majstore!!
prva odbrana smo aba lige a napad ce vec doci na svoje mesto (trenutno smo 2/3 mesto)

Reply
sof нов 10, 2013 at 20:31

Блажич љубимац, наш Јуса Болт

Reply
Baki нов 10, 2013 at 21:19

Sto minusi na ovo, Ravne vam Gore? 🙂 Ozbiljno, covek se trudi kao ludjak i daje sve od sebe. Sta je u ovom komentaru za minus?

Reply
Бранимир нов 10, 2013 at 22:20

Добра ти је (за)клетва.

Reply
mariachi нов 10, 2013 at 23:30

Glodari redovno svracaju 🙄

Reply

Leave a Comment