Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалФудбал

Фудбалерке ремизирале против Напретка

    Фудбалерке Црвене звезде освојиле су бод на домаћем терену против Напретка из Крушевца (2:2), у 11. колу Супер лиге Србије. Катарина Ђорђевић је донела Звезди бод из пенала у последњем минуту утакмице.1236190_518283701596929_759841027_n

Напредак је повео у 45. минуту голом Миреле Тенков, која је главом савладала Сандру Милојевић, после асистенције Сузане Петронијевић. Црвено-беле су много бољу партију приказале у другом полувремену. У 67. минуту десио се потез који се ретко виђа на српским теренима последњих година. Дина Благојевић је постигла гол из корнера и донела Звезди изједначење у стилу Драгана Стојковића Пиксија. Упорне гошће су минут пре краја другим поготком Миреле Тенков поново повеле. У последњем минуту, Маријана Јанков је играла руком у казненом простору Напретка, а Биљана Трифуновић је оправдано показала на белу тачку. Пенал је успешно реализовала Катарина Ђорђевић, и други меч у низу постала херој црвено-белих, јер је и у претходној утакмици донела бодове екипи против Јединства из Новог Бечеја.

Црвена звезда – Напредак  2:2 (0:1)

Гледалаца: 50 . Судија: Биљана Трифуновић (Ваљево). Стрелци: Благојевић у 67. и К. Ђорђевић у 90. минуту из пенала за Црвену звезду, а Тенков у 45. и 89. минуту за Напредак. Жути картони: Ерац (Црвена звезда) и Караџић (Напредак).

Црвена звезда: С. Милојевић, Ђуричек, Стојановић (од 68. Милинковић), Живановић, Бобић, Радосављевић, Благојевић, Ерац, Т. Ђорђевић (од 73. Еленков), К. Ђорђевић (од 90. Величковић), Пантелић.

Напредак: Војиновић, Караџић, Јанков, Марина Шишковић, Крстић (од 85. Смиљковић), Ђилас (од 83. Павловић), Тенков, Јоновић, Петронијевић, Добросављевић (од 68. Марковић), Моника Шишковић.

Црвено-беле су после 11. кола треће на табели Супер лиге Србије са 20 бодова, колико је сакупио и Машинац, али Звезда има много бољу гол разлику. Друго место заузима Напредак са 23 освојена бода, а први је Спартак са максимална 33 бода.

Повезане вести

Leave a Comment