Moja Crvena Zvezda
Архива

Pašeko nova Zvezdina „11“

Pašeko
Pašeko

Na našoj Marakani, danas je i zvanično predstavljeno novo pojačanje iz Brazila. Trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao je Vinisijus Pašeko Dos Santos. Istovremeno je obelodanjeno da će Pašeko nositi dres sa brojem „11“.

Odmah nakon potpisivanja ugovora i zvaničnog prijema u crveno-belu porodicu, Pašeko je izjavio:

„Stigao sam u Beograd, upoznao sam svoje saigrače i ljude u klubu. Jako sam lepo primljen od strane svih iz kluba. Došao sam sa velikom voljom da pomognem Crvenoj zvezdi da napravimo jednu odličnu sezonu. Prvi put sam danas izašao na ručak sa saigračima, i do sada sam uspeo da vidim da je Beograd jako lep grad. Jako sam srećan što sam došao do ovog kluba, i sve ću uraditi što je do mene, da na najbolji način vratim za topao doček od strane menadžementa kluba i igrača.“

Pašeko dodaje da je upoznat sa kvalitetima Evandra i Borhe.

„Sa Borhom sam zajedno igrao u Flamengu, a protiv Evandra sam igrao kao protivnik kad je igrao u Atletiku. To su dva velika igrača, i saznao sam da su napravili dobru sezonu. Sad, sa mojim dolaskom, nadam se da ćemo napraviti još bolju sezonu i da ćemo osvojiti titulu. Samim dolaskom Petkovića u Brazil, srpski fudbal je postao poznat u toj zemlji. Zajedno smo igrali u Flamengu, i zahvaljujući Rambu sam ovde gde sam danas, jer on je otvorio vrata za moj dolazak u srpski fudbal. Privatno sam jako dobar prijatelj sa Petkovićem, i jako sam zahvalan za ovu šansu koja mi je pružena.“

Pašeko Vinicijus
Pašeko Vinicijus

Naš novi fudbaler otkriva da može daigra i u napadu.

„Već sam igrao u veznom redu, a i u napadu. Ali, naravno da će mi trener reći gde sam najpotrebniji u ekipi.“

Medijima se obratio i Ivan Adžić.

„Za Pašeka dugo znamo. Igrao je sa Rambom Petkovićem u Flamengu i verujem da će pokazati da će biti veliko pojačanje za Zvezdu. Za nas prelazni rok nije završen, ali mnogo toga će zavisiti i od eventualnih odlazaka, jer ponuda imamo. Nije tajna da tražimo napadača, a sasvim sigurno je da ćemo se ovih dana ponovo videti ovde“, rekao je Adžić.

Vinisijus Pašeko rođen je 27. septembra 1985. godine u Sao Gončalu-Brazil. Od 2004. godine, pa do dolaska u Beograd bio je član Flamenga, s`tim što je često odlazio na pozajmice. Nastupao je za Paranu (26 utakmica/1 gol), Belenenseš /POR/ (22/1), Figuirense (33/1) i Gremio (14/3). Za Flamengo je odigrao ukupno 43 meča i postigao 2 pogotka.

Повезане вести

18 comments

Comments are closed.