Moja Crvena Zvezda
Други пишуЕвропска такмичењаКошарка

Црвено-бели: Тимска игра, чврста одбрана и навијачи су нас водили до победе

Звездини кошаркаши заслужили су све честитке за вечерашњу победу.

demarkus nelson

Најкориснији играч у прошлом колу Евролиге, Демаркус Нелсон изјавио је након утакмице да је читав тим заслужан за вечерашњу победу.

– Играли смо сјајно у другом полувремену. Блејк Шилб нас је водио у првом, после су неки други играчи одскочили, али смо тимски победили.
Свака следећа утакмица ће бити лакша. Победа у Виторији нам је донела самопоуздање и то се видело вечерас. Били смо паметнији, нисмо падали на менталном плану.

Рашко Катић сматра да је пресудило то што су његови саиграчи успели противнику да покваре проценат шута за три поена.

– Знали смо да им је то главна нападачка осовина, тај шут за три поена. Спремали смо се за то, али утакмица је жива ствар. Ту су најјачи, нема шта, држали су се дуго, али ми смо наставили да играмо чврсту одбрану и нису могли да издрже.

Бек Црвене Звезде, Бранко Лазић, констатовао је да су навијачи одиграли значајну улогу у овој утакмици.

– Остварили смо другу победу, прву пред нашим навијачима. Веома су нам помогли и улили нам огромну енергију.

Лазић је закључио да Звезда сада мора да иде корак по корак.

– Градићемо сезону меч по меч. Прво играмо са Партизаном, па идемо у Русију. Нема времена за славље, а покушаћемо да се одморимо што више можемо.

Марјановић такође позива на опрез од еуфорије.

– Прича се да је сада пласман у ТОП 16 фазу близу, али ми морамо да играмо утакмицу по утакмицу и не планирамо ништа унапред. Иако је утакмица била доста тесна, посебно због тога што су Литванци погађали шутеве са дистанце и враћали се у меч, осећао сам се сигурно, јер сам веровао у своје навијаче. Имали су они своје шутеве, али ми смо имали контролу утакмице, тако да питање победника није ни долазило у питање.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Zvezdas S нов 16, 2013 at 09:54

Sve cestitke za nas tim.Svidja mi se sto je nas tim igrao svih 40 minuta na visokom nivou.Malo smo u prvom poluvremenu odigrali losije odbranu ,gde su igraci Ritasa ,pododili dosta trojki,sa kojima su drzali neizvesnost.Radujeme sto su igraci Radenovic ,u drugom poluvremenu i Simonovic odigrali utakmicu zaista na vrhunskom nivou,gde su pokazali da mozemo na njih ozbiljno racunati.Mislim da je bilo krajnje vreme da se probude, jer igre koje su dosad pruzali sem na par utakmica zaista su po meni bile lose.Nadam se da ce mo u Ponedeljak, otresti Partizan.Vidim da imaju dosta problema sa povredama,licno bi voleo da igraju u kompletnom sastavu iz razloga da vidimo na cemu smo sa njima u ovom trenutku.

Reply
aca nis нов 16, 2013 at 08:20

Odigrali smo fantasticno utakmicu, svaka cast momcima na ovakvoj partiji. Volim kad vidim da su poeni ovako lepo rasporedjeni, to je dobar znak to je pravi tim. Radenovic je sve bolji, covek me odusevljava kako igra i sa kojom lakocom resava neke stvari, i moram da kazem da je bolji od Savovica. On ima neverovatnu kosarkasku inteligenciju i ko razume kosarku, to zna. On asistira, daje poene, dobro igra odbranu, dobro igra napad, solidno sutira za tri, dobro za dva, ima neverovatne ideje, lucidan je i sto je najvaznije, timski je igrac. Mitrovic je sve bolji, Katic je nesto nervozan od pocetka sezone svaku utakmicu je dobio namernu, ne znam sta mu je. Nelson je u formi, sve je bolji, Blazic ima neverovatnu energiju, Silb inteligenciju i lucidnost. Kao sto sam rekao, dobili smo na unutrasnju igru, centri su bili fantasticni svi, nadskocili smo ih dosta i pobeda nije mogla da izmakne iako su sutirali za tri kao nikad, a kad mi udjemo u sutersku formu, to ce da bude bolje. Trener radi odlican posao, trudi se i mnogo radi i izgara da uspe u ovome, to se vidi bez obzira sto postoje redovni pljuvaci koji nikad nisu uzeli loptu u ruke, ali nema veze, naucice valjda. Odbrana u prvom poluvremenu slaba, drugo vec mnogo bolje i mislim da smo gecevicijusa mogli da spustimo na jos manji broj poena, da smo od pocetka igrali tako protiv njega, i svaka cast Simonovicu na odbrani na njemu, naravno i Blazicu i Lazicu, bili su odlicni. Dokazali su da mogu da dobiju i pod pritiskom utakmicu i ako ovako budu motivisani, nece biti problema sa partizanom. Hvala na velikoj pobedi, hvala treneru za neverovatno ogroman trud, rad i posvecenost poslu i nadamo se pobedi u ponedeljak koja nece mnogo da znaci(kao ni eventualni poraz) ali naravno da treba dati sve od sebe za pobedu i izlazak iz ovog teskog ciklusa utakmica.

Reply
Горан нов 16, 2013 at 05:02

Sa Jakom smo dobili borbenost, agresivnost, energiju, igru u tranziciji, brzinu. Svojim zalaganjem je večeras pokrenuo celu ekipu da iz 4. prebaci u 5. brzinu i odlepi se na dvocifrenu razliku u drugom poluvremenu. Bori se na svakom meču i pruža makimum kao da je odrastao na Malom Kalemegdanu. Za odnos prema igri zaslužuje čistu desetku.

Reply
emirko svemirko нов 16, 2013 at 00:25

Jaka Blazic za jaku Zvezdu !!! 🙂

Reply
PEĐA J7 нов 16, 2013 at 01:46

Sa onakvom energijom, ja bih ga pustio da igra i fudbal za Zvezdu. 🙂
Ceo FK nema borbenost koliko Jaka Blazic.
Cast Ninkovicu – decko krvari za Zvezdu!

Reply

Leave a Comment