Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Звезда фуриозним стартом меча потопила Партизан у вечитом дербију

najava

Првенство Србије, 4.коло

Базен Ташмајдан

Гледалаца: 1 200

БВК Црвена звезда – Партизан Рајфајзен 12:9 (5:1, 3:4, 3:2, 1:2)

БВК Црвена звезда: Шефик, С.Рашовић 2, Рађен, Ивошевић, Кљајевић, Вукчевић 1, Аврамовић, В.Рашовић 3, Ранђеловић, Вапенски 2, Прлаиновић 2, Ман 2, Драксимовић, Милићевић. Тренер: Дејан Савић

Партизан Рајфајзен: Живојиновић, Томашевић, Мандић 2, Вицо, Суботић 4, Рацков, Ћук 1, Дедовић 1, Чучковић, Танасковић, Стојановић 1, Обрадовић, Ристичевић, Јакшић. Тренер: Владимир Вујасиновић

Судије: Рогач, Голијанин

Ватерполисти Црвене звезде савладали су вечитог ривалa, прилично убедљиво, пред нешто више од 1000 гледалаца на Ташмајдану. Овом победом, наш тим је остао усамљен на врху табеле, са максималним учинком, а ривалу нанео и други пораз у шампионату.

Наши момци, осим почетног вођства гостију, демонстрирали су силу и квалитет у базену и сасвим заслужено славили, пред не много гледалаца, у односу на оно што смо навикли да гледамо када су њихови мечеви у питању.

Већ на крају прве четвртине било је великих +4, да би, након малог опуштања у другом делу, гости смањили на три гола заостатка. Ипак, у другом делу, Звезда је одиграла онолико колико је то било потребно и рутински привела меч крају, остаривши битну победу против младог тима вечитог ривала.

На крају, БВК Црвена звезда – Партизан Рајфајзен 12:9 (5:1, 3:4, 3:2, 1:2).

Прва четвртина (5:1)

На самом старту меча нешто опуштенији приступ наших ватерполиста, донео је и погодак гостима, преко Суботића, за прво вођство – 1:0. Ипак, након тога, Звездини играчи као да су одлучили да одиграју максимално озбиљно и у одбрани и у нападу, па је веома брзо наш тим постигао пет погодака (В.Рашовић, Ман, С. Рашовић, Вапенски, Прлаиновић), али и истовремено неутралисао напад Партизана, чак и у ситуацијама када су имали играча више. Тако је практично већ након првих осам минута све било решено.

Резултат: 5:1

Стрелци: В.Рашовић, Ман, С. Рашовић, Вапенски, Прлаиновић (Звезда) – Суботић (Партизан)

Друга четвртина (3:4)

И на старту другог дела, гости су постигли први гол, а играча више, из другог напада, после одбране Шефика искористио је капитен Партизана, Ћук и смањио заостатак свог тима. Након тога, играло се гол за гол, све док Дедовић и Суботић нису смањили заостатак свог тима на само два гола. Ипак, Звезда је у контри преко Вапенског, који је на тај начин стигао до другог гола вратила осетљиву предност и на одмор отишла са резултатом 8:5.

Резултат: 3:4

Стрелци: Вукчевић, В. Рашовић, Вапенски (Црвена звезда) – Суботић 2, Ћук, Дедовић (Партизан)

Трећа четвртина (3:2)

Деки Савић није дозволио опуштање и довођење победе у питање у другом полувремену, па су наши момци од старта кренули озбиљно и преко С.Рашовића вратили +4 са старта меча. Ипак, Мандић је затим постигао гол за госте, а његов тим знатно боље заиграо у одбрани и није дозволио Звездиним играчима да постижу голове лако као у првом полувремену, па је дуго на семафору стајао резултат 9:6, све док Огњен Стојановић није постигао погодак и додатно смањио Звездину предност. Коначно, након много времена, Ман је савладао Живојиновића и постигао гол за Звезду, а већ у следећем нападу, капитен, Андрија Прлаиновић послао праву бомбу, са готово пола терена у мрежу гостију и вратио +4 нашем тиму, пред улазак у последњу четвртину. На крају треће четвртине – 11:7.

Резултат: 3:2

Стрелци: С.Рашовић, Ман, Прлаиновић (Звезда) – Мандић, Стојановић (Партизан)

Четврта четвртина (1:2)

И у последњој четвртини, први до гола долазе гости, преко Рацкова, али је Виктор Рашовић постигао свој трећи погодак на мечу и вратио +4. Виктор није био стрелац само у трећој четвртини. Оба тима као да су се опустила у последњих осам минута, јер је све било решено, па је виђено доста грешака са обе стране, а све што смо видели средином овог дела игре јесте нови гол Мандића. До краја меча, још један гол гостију, за коначних 12:9.

Резултат: 1:2 

Стрелци: В.Рашовић (Звезда) – Мандић, Суботић (Партизан)

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

Aleksandar-MKD нов 17, 2013 at 12:43

Bravo momci, ishkrene cestitke od srca.
Prva cetvrtina je dokaz koliko smo kvalitetniji od GLODARA.
Srecno!

Reply
veliki pravi zvezdas нов 16, 2013 at 20:30

BRAVO vaterpolisti nase Crvene Zvezde ,samo napred u nove pobede 😀 😀 😀

Reply
moravac нов 16, 2013 at 19:39

Kako je neko vec napisao,bio je ovo malo jaci trening nasih vaterpolo vedeta. Ovo je prst u oko svima koji su napravili SKANDAL da evropski sampion igra kvalifikacije za najjace evro takmicenje!!! Ove sezone,zgazicemo ih u svim sportovima!!! U inat svima koji jugoslovensku bagru na silu odrzavaju u zivotu. Samo su Hrist,Otadzbina Srbija i Zvezda iznad svega!!! Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
Zvezdaš нов 16, 2013 at 18:42

Bravo! Idemo do trofeja momci!

Reply
Goran нов 16, 2013 at 18:20

Bravo Zvezdo 😀

Reply
nebo нов 16, 2013 at 18:18

Jaci trening mec za Zvezdu 🙂

Reply
Shila delija нов 16, 2013 at 18:14

Svaka cast!!! 😀 Samo napred. Sve gazi koji ti stanu na put, Zvezdooooooooo!!!!!

Reply
Звезда шампион! нов 16, 2013 at 18:10

ПОБЕДА!!!!!!!!!!!!!!!СИЛОВАЊЕ ПАРТИЗАНА У СВИМ СПОРТОВИМА СЕ НАСТАВЉА!!!!!!!!!!!

Reply
Goran нов 16, 2013 at 18:03

11:7 trenutno 😀 Gazi!!!

Reply
mare-zvezda нов 16, 2013 at 17:44

Ama brate pratimo mi i vaterpolo nego cekamo kraj pa da se radujemo ko ljudi. Svaka momcima cast posle onakvog ispadanja od reka da se psihicki vrate i deru patlidzan za svaku pohvalu je

Reply
Звезда шампион! нов 16, 2013 at 18:03

Па добро ал признај да превише запостављамо ватерполо…

Reply
mare-zvezda нов 16, 2013 at 18:56

Jeste zapostavljen brate i da imam iole para kao ovi nasi biznismeni lopovi dao bi im 100 hiljada od srca. jos kad bi se fudbaleri manekeni ugledali na njih zgazili bi grobare u svim sportovima ove godine

Reply
Звезда шампион! нов 16, 2013 at 17:37

Да ли је могуће да нема ниједног коментара ❓ Па дајте људи фудбал у коме смо тарабе реално сви пратимо,а за троструке прваке боооли нас уво.

Reply
Goran нов 16, 2013 at 17:52

Zvezda oooo,Zvezda oooooo!!!!Eto komentar 🙂

Reply
IgorNbGd нов 17, 2013 at 12:29

Nema komentara, ali smo svi gledali, veruj mi 😉

Reply

Leave a Comment