Moja Crvena Zvezda
Архива

Đurđević: „Mezenga je prava leteća tvrđava“

Bruno Mezenga
Bruno Mezenga

Kako nisu uspeli danas na aerodromu da dobiju izjavu Bruna Mezenge, novinari „Novosti“ su se obratili za pomoć Ivanu Đurđeviću, članu poljskog Leha, koji je prošle sezone igrao protiv našeg novog špica.

„Bruno je kvalitetan špic i nikoga ne treba da zavara podatak da je u Legiji postigao samo tri gola. Jednostavno, Brazilac se nije uklopio, mada je postigao nekoliko odličnih pogodaka. Mislim da je problem bio u načinu igre, jer je on ona klasična “devetka”, izrazito snažan u skok igri, dobar tehničar koji ume da se zagradi, da zadrži loptu. Nedostaje mu eksplozivnost i brzina, ali to nadoknađuje tehnikom i solidnim kretanjem. Toliko sam zapazio na mečevima koje sam gledao, a sećam se i da je nama dao gol za pobedu Legije 2:1“, rekao je Ivan i dodao da očekuje bar 20-tak golova na kontu našeg „karioke“ u narednoj sezoni.

„Trebalo bi da bude efikasan jer će imati mnogo lopti sa strane, od igrača koji ga poznaju i koji su igrali s njim, kao što su Borha i Pašeko. Ako bude centrašuteva, biće i golova jer je Mezenga neprikosnoven u vazduhu, prava “leteća tvrđava”. Takođe, treba očekivati i njegove upotrebljive pasove krilnim igračima i onima koji dolaze iz drugog plana. Momak ima dobro “oko” za igru i pravovremenu loptu.“

Повезане вести

41 comments

Comments are closed.