Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: Кошаркашице дочекују Војводину

   Кошаркашице Црвене звезде у суботу ће дочекати екипу Војводине из Новог Сада у оквиру осмог кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

zkkczvzkkvoj

    Црвено-беле су у претходном колу славиле у Јагодини и прекинуле низ од два пораза (по један у регионалној лиги и првенству Србије). Звезда је тренутно четврта на табели са пет победа и два пораза и евентуална победа против Новосађанки била би врло значајна у хватању прикључка за самим врхом табеле. Александра Црвендакић је од почетка сезоне стуб Звездиног тима. На последњих шест утакмица у оба такмичења није бележила мање од 17 поена.

Војводина је тек 12. на табели са једном победом и шест пораза. Екипа из Новог Сада се прошле седмице појачала са два центра. Американка Дестини Блу је стигла из француског трећелигаша Сент Квентена, док је Марија Радовић у Војводину прешла из редова Црвене звезде. Плејмејкер Јована Поповић је некада играла у Звезди, а данас је узданица новосадских црвено-белих. Поред ње главне играчице у тиму су бек Неда Ђурић и крилне кошаркашице Ирена Матовић, Маријана Чорто и Даница Пипер.

И поред тога што се Звездин наредни ривал појачао, изабраницама Драгана Вуковића се победа намеће као императив, да би се што пре вратиле у сам врх табеле и обезбедиле што бољу позицију у лигашком делу сезоне.

Црвена звезда – Војводина

23. новембар 2013, субота

Дворана Баскет сити

18:30 часова

 

Повезане вести

Leave a Comment