Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Стојановић и Дауда пред Слободу: Имамо великих проблема, али морамо победити

imageУ суботу 23. новембра од 17 часова, Црвена звезда и Слобода ће одмерити снаге на највећем српском стадиону. Одлуком дисциплинске комисије ФСС, ову утакмицу навијачи Црвене звезде највероватније ће морати да одгледају преко малих екрана.

Онај прави фудбалски амбијент, који годинама уназад стварају Звездини навијачи, свакако ће фалити фудбалерима Црвене звезде, али по речима тренера Славише Стојановића и нападача Абиоле Дауде, победа мора да се оствари без обзира на све.

– Улазимо у завршницу јесењег дела првенства, и са максималном концентрацијом и озбиљношћу прихватамо најпре ову утакмицу, а потом и све наредне. Играмо против противника који је стабилан прволигаш, који има квалитет, чија форма не варира много и који је увек у горњем делу табеле. Чека нас све, само не лак посао. Ми знамо шта желимо, желимо да завршимо на водећим позицијама у јесењем делу. Наравно да ћемо све учинити да се утакмица добије, али у истом тренутку треба бити и веома обазрив и једноставно дати 100% јер само тако можемо доћи до циља – рекао је Стојановић, који је истакао и да Слобода има неколицину квалитетних фудбалера који су „мотор“ екипе из Ужица.

Абила Дауда никада није одиграо меч на којем није било нити једног навијача, и суботња утакмица ће и за њега представљати ново искуство.

– Као и код сваке друге утакмице, за нас је важно да забележимо победу и пружимо добру партију. Тужно је што нећемо играти пред својим навијачима, али такав је фудбал, и ми морамо да задржимо фокус на наш посао. Дешавало се да на утакмицама које сам играо у каријери буде слаба посета, свега пар стотина гледалаца, али никада нисам играо без присуства публике. Другачије је када нема навијача, јер би атмосфера била много боља за играње да су трибине испуњене. Морамо играти као да су ту, они ће гледати утакмицу иако неће бити на стадиону, и имамо обавезу да дамо свој максимум – свестан је Дауда.

Листа играча на које Стојановић неће моћи да рачуна је велика, али ни то није разлог да се, по речима шефа стручног штаба, не пружи добра партија.

– Омега већ десетак дана не тренира због проблема са зглобом. Мартиновић је оперисао стомачни зид, вратио се јуче, а рехабилитација ће да траје неко време. Вешовић се вратио у екипу са повредом колена. Мрђа такође има проблема са повредом листа. Касалица се тек прикључио почетком недеље након 14 дана паузе, тако да тренутно није у стању да издржи свих 90 минута. Када узмемо у обзир и од раније повређеног Ковачевића и Лазића који је суспендован, јасно је да имамо проблема. Наравно, гледао сам и утакмицу младе репрезентације у којој је Петковић одиграо на веома коректном нивоу. Он ради како треба, али је и њега спутала његова повреда због које је 10 дана био ван тренажног процеса. Сада је у доброј кондицији, одиграо је две утакмице по 90 минута, тако да је спреман да замени Вешовића – рекао је Стојановић, који је открио и да је у досадашњој тренерској каријери само једном водио своју екипу пред празним трибинама.

– Друго коло купа УЕФА са Хапоелом из Тел Авива, играли смо на празном стадиону. Тада је била незгодна политичка ситуација у Тел Авиву, па је УЕФА одлучила да се игра на неутралном терену без публике. Али, не знам како је играти без наших навијача који нам увек дају ветар у леђа. Ми морамо да умемо да играмо и пред 50.000, и пред 5.000 и пред празним трибинама. Циљ Звезде мора да буде исти у свим условима, а то је победа – подвукао је Стојановић.

Повезане вести

Leave a Comment