Moja Crvena Zvezda
Други пишуКошарка

Маљковић: Звезди треба још времена да се све уклопи

Познати кошаркашки тренер и селектор Словеније, Божидар Маљковић је у изјави за Спортал.рс изнео своје виђење Звездине утакмице у Краснодару као и ситуације у којој се екипа тренутно налази.

maljkovic
фото: Спортал.рс

– Звезда је прокоцкала велику шансу против Локомотиве. Руски тим има одличне играче, али није добро утрениран. Изгубиће чим буду наишли на неку чврсту екипу из самог европског врха. Звезда је била у доброј позицији пред дуел у Краснодару и морала је да се изврши општа мобилизација пред ову утакмицу. Причам о психолошком плану, да се направи ако треба 18 састанака и да се добије меч на терену који није врућ – наглашава Маљковић.

Маљковић такође сматра да екипа Црвене звезде још није достигла максимум.

– Није лако када промените пола тима, није фраза да је потребно време да се све уклопи. Звезда је тек ове године почела да личи на клуб, али можда, наглашавам можда су могли да саставе и бољи тим за исти новац јер је тим састављен на брзину “с брда с дола”. У сваком случају, људима у Звезди треба честитати на ономе што су до сада урадили – каже Маљковић.

Стигао је и да прокоментарише неке играче из Црвене звезде, уз ограду да без увида у њихове тренинге не може да има праву слику о њима.

– Блејк Шилб очигледно још није навикао на чврст стил који се гаји у Србији, пошто се у Француској игра мекше. Није смео да против Локомотиве изгуби три лопте у одлучујућим тренуцима јер је ангажован да буде вођа. У Звезди морају, како знају и умеју, да “разраде” Бобана Марјановића који има репрезентативни потенцијал. Код Рашка Катића се осећају последице од учешћа на Европском првенству и његове игре су тренутно “у магли”. Јаку Блажича одлично познајем и у њему чучи много резерви. Изванредан је у транзицији, тек ће пружати добре партије – закључио је Маљковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

ZVEZDA нов 26, 2013 at 00:27

Dobar je bio Maljković u Cedeviti prošle godine. :facepalm: A imao je daleko najskuplju i najjaču ekipu. Želabal, Brejsi Rajt, Bilan, Suton, Ilijevski, Andrić, Kichen, Green… Nemoj Božo, nemoj..

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 25, 2013 at 19:20

provereno…posle prvog kiksa Radonjica dolazi Maljkovic…pitanje je dana

Reply
Villa нов 25, 2013 at 18:32

To koliko je nasa grupa teza od Partizanove za prolaz u top 16 najbolje se vidi po tome sto Zvezda ima dve pobede, a Partizan jednu i opet Partizan ima vece sanse da prodje svoju grupu.

Reply
Fornicator нов 25, 2013 at 22:38

Upravo tako, jedina prednost naše grupe je što zbog ujednačenosti možeš da se boriš čak i za drugo mesto (mislim, mogli smo da je bilo sreće), a u njihovoj četvrto, plafon.

Reply
DIMITRIJE'90 нов 25, 2013 at 17:29

Ljudi zna li iko kada ce prodaja karata za Makabi???

Reply
milos нов 25, 2013 at 16:57

Kakav covek!Pa sto ti nisi radio tako kad si bio u klubu?!

Reply
Zvezdaš нов 25, 2013 at 16:20

Odlična analiza Maljkovića! Ne radi nam dobro Marjanović, mora puno bolje!

Reply
Ћошке нов 25, 2013 at 18:43

Бобијева игра зависи од игара плејева јер он није тип центра који може да дрибла и да трпа кошеве.

Reply
Fornicator нов 25, 2013 at 22:42

Apsolutno, s Bobijem je vrlo pipavo osmisliti napad jer ne može ni jednom da tapne loptu od parket. U potpunosti zavisi od pleja, a i trener mora da ga odmara u pravim momentima (kad počne da ispada u pick & rollu uglavnom) što je sada problem jer padamo čim Raško uđe.

Reply
Ћошке нов 27, 2013 at 12:08

Рашко је у минулој сезони био најбољи зато што је играо најпростије могуће. У овој сезони је много почео да глуми генијалца зато ништа и не игра. Разумем ја умор од припрема са Дудом и све то али овај начин на који он игра сада не,а везе са оним како је он играо прошле сезоне.

Reply

Leave a Comment