Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић: „Против Макабија морамо много боље“

014aЦрвена звезда Телеком савладала је Мега Визуру у 9. колу АБА лиге резултатом 86:78. Црвено-бели су на почетку другог полувремена имали 18 поена предности, али су дозволили бробеном противнику да се врати у меч и изједанчи резултат. У тим тренуцима је кошаркаши Звезде показали су карактер и одмах одговорили серијом 11:0 која им је донела мирну завршницу. Тренер Црвене звезде Телеком био је задвољан победом, али не и тиме што је његова екипа дозволила ривалу да се потпуно врати у меч:

„Свесни смо да на нашем паркету не смемо да дозволимо изненађења. Тако смо и приступили мечу који се и у првом делу одиграли добро. Успели смо да исконтролишемо велики потенцијал који поседује Мега Визура, пре свега у другом периоду када смо захваљујући добром скоку и транзицију направили предност која је можда у том тренутку била и превелика. Дозволили смо противнику да се врати погодивши отворене шутеве за три поена и контрама који су велики квалитет противника. Ипак, успели смо да се консолидујемо и не дозволимо ривалу да узме бодове. У овој лиги не сме да се дешава онакав период игре какав је био када смо дозволили ривалу да се врати“, истакао је Радоњић, а затим се кратко осврнуо на повреду коју је задобио крилни-центар Звезде:

„Надам се да Раденовићева повреда није озбиљније природе. Иако постоји идеја да Митровић добија већу прилику у АБА лиги, за меч против Макабија ће нам сваки играч бити потребан“ рекао је тренер црвено-белих, а потом наставио:

„Имали смо проблема у пик-ен-поп ситуацијама на позицији пет. Сигурно да покушавамо да кроз одређену ротацију одржимо ниво квалтиета одбране, али без дилеме противници знају да искористе то и мораћемо у наредном периоду да боље решавамо тај проблем. Алтернативна одбрана није дала одговор на то и противник је то користио тако да ћемо против Макабија морати да будемо много бољи јер добро памтимо меч у Израелу.“

0054У победи против Мега Визуре свом тиму је велики допринос дао Лука Митровић. Крилни центар је убацио 14 поена и био други стрелац екипе одмах иза Блејка Шилба. Митровић је честитао Смедеревцима на снажном отпору и истакао да ће Звезда морати да одигра боље против Макабија:

„Честитао бих својим саиграчима на још једној победи и екипи Мега Визуре на доброј партији. Знали смо какав нас меч очекује након за нас тешког пораза у Краснодару. Били смо свесни да је ривал јако добар што су показале њихове досадашње партије у АБА лиги. Морали смо да зауставимо њихову транзицију и офанизвни скок и то смо успели у прве две и по четвртине, након чега се нажалост догодио пад у нашој игри“, рекао је крилни центар црвено-белих, а затим наставио:

„Ипак, успели смо да се вратимо у меч и славимо, а сада се окрећемо мечу који нас очекује за два дана против Макабија. Покушаћемо да смањимо осцилације из ове утакмице које евролигашке екипе и те како кажњавају“, истакао је Лука Митровић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

ssss нов 26, 2013 at 16:01

Mogla se dati minutaza i Risticu na +15, imao bi vecu zelju od Katica i Marjanovica, da stice kolko tolko iskustvo mic po mic.

Reply
milos нов 26, 2013 at 11:48

Ideja Covica je da Mitrovic vise igra u ABA ligi, sto se i da primetiti, da si odjedanput mu pruzio mnogo vecu minutazu. Da ne pricam sto je ovaj tvoj Radenovic totalni promasaj.
Pad u igri je usledio zato sto si ti rastereceno na +15, kao smeker, hteo da treniras zonu i uspeo da razradis sut protivniku, neznalico. Vidim, opet smo primili mali broj poena, bas kako ti zelis, prepoznaje se tvoj rad na ekipi, najjaci smo defanzivci. Imamo bre ekipu koja moze da melje svih 40 minuta u ABA ligi, da samo lete po terenu i trpaju. Porazi protiv Sirokog i Buducniosti samo su tvojih ruku delo, narocito onaj u Podgorici(nikada nisam video da trener pravi toliki broj taktickih grsaka), jer mi i Partizan imamo za klasu bolji tim od svih ostalih ucesnika ABA lige.

Reply
ds нов 26, 2013 at 02:23

Inđija idi nađi devojku ili dečka? 😀 😀 😀 😀 😀

Reply
INĐIJA нов 26, 2013 at 00:11 Reply
Gašpar нов 26, 2013 at 00:16

FRLJAV SKROZ HA HA HA

Reply
vanja нов 26, 2013 at 00:28

a za tebe samo ovo: Indjija, Pakistan svima nama.. nastavi sam sigurno znas do kraja to je vama grobarima omiljena…

Reply
dexy122 нов 26, 2013 at 00:38

Sta s***rete vi bre? Covek uvek zamisljen, stalno razmislja o kosarci. Fanatik onaj teski. Ja ga podrzavam bas zbog toga sto je takav.

Reply
INĐIJA нов 26, 2013 at 00:52 Reply
gledalac нов 26, 2013 at 00:54

Vidim postao si „najpopularniji forumas“ 😉 😀

Reply
Tom нов 26, 2013 at 00:07

A sad mi je tek jasno da je Savovic otisao zbog Mitrovica jer se Mitrovic forsira ove godine a Savovic ne bi imao veliku minutazu i zato je doveden Radenovic

Reply
gledalac нов 26, 2013 at 00:53

Vaistinu!

Reply
dexy122 нов 26, 2013 at 09:37

Ako je tako, potpuno sam zadovoljan jer MItrovic pokazuje dobre partije i na Evroligaskom nivou, ali da bi on imao sigurnost mora Radenovic bolje. Ne sme da varira. Jednu tekmu odigra odlicno u drugoj ga nema.

Reply
milos нов 26, 2013 at 11:50

Savovic je otisao zbog neslaganja za Radonjicem i on je bio prva ctvorka, sada je prva cetvorka radenovic, ne vidim sta tu nije jasno i koja je promena nastala u odnosu na Mitrovica?!

Reply
INĐIJA нов 25, 2013 at 23:52

U crno će nas zaviti ovaj luzer.

Reply

Leave a Comment