Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: Кошаркашице гостују у Зеници

Кошаркашице Црвене звезде играју у четвртак меч петог кола групе б, Међународне женске регионалне кошаркашке лиге против Челика у Зеници. Утакмица се игра у Градској Арени са почетком у 19 часова.

zkkczzkkczv

 

 

 

 

 

 

Црвено-беле су забележиле две лаке победе у шампионату Србије и са оптимизмом путују на нимало лако гостовање у Зеници. Звезда тренутно има скор од две победе и два пораза у регионалној лиги и налази се на деоби другог места у групи б са екипама Будућности из Подгорице и београдског Радивоја Кораћа. Александра Црвендакић и Нина Ђоковић пружају одличне партије у последње време, а било би одлично када би и Александра Станаћев прорадила у нападу. Поред њих, значајни адути црвено-белих у предстојећем мечу биће Мирјана Бероња, Ивана Бошковић и Мина Јовановић.

Екипа Челика у досадашњем току регионалног такмичења има једну победу и три пораза. једину победу забележиле су против екипе Плеј-офа из Сарајева (88:72), коју Црвена звезда није успела да савлада у првом колу у Београду. Челик је против Цеља, једине непоражене екипе у лиги, изгубио на гостовању са само два поена разлике (65:67), што довољно говори о квалитету Звездиног наредног противника. Игру базирају на високим играчицама, центру Аиди Калушић и крилном центру Марини Џинић. Ту је и бек Звјездана Гагић, која је прави мотор екипе. Значајну улогу имају и сестре Маида и Ирма Рахмановић, које покривају позиције бека и крилног центра. Екипу из Зенице је пре неколико дана појачала и позната црногорска интернационалка, искусна Јасмина Биговић, па ће Црвеној звезди бити још теже да стигне до брејка на тешком гостовању.

Звездине младе кошаркашице ће на овом мечу морати да пруже свој тренутни максимум и да играју изразито пожртвовано у одбрани, како би стигле до победе и приближиле се пласману у плеј-оф.

Челик – Црвена звезда

28. новембар 2013, четвртак

Градска Арена – Зеница

19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment