Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиФудбалФудбал

Драгослав Шекуларац за МЦЗ: Нико није већи Звездаш од мене!

Dragoslav Šekularac
Dragoslav Šekularac

Један од највећих и најхаризматичнијих фудбалера бивше Југославије због свог темпаремента платио је и „превисоку цену“ у својој играчкој каријери, али је остао упамћен по својим дриблинзима и као неко коме је фудбал био више од игре. Тежио је да забавља публику и уписао се у историју Југословенског фудбала као један од највећих. Са Црвеном звездом је освојио пет титула и пет националних Купова као играч, док је на тренерској клупи најдражег клуба освојио дуплу круну. Уписао је 41. наступ за репрезентацију старе Југославије, с којом је био олимпијски шампион, други у Европи и четврти на свету.

Драгослав Шекуларац као друга „Звездина Звезда“ и вероватно један од најпопуларнијих спортиста не само у Србији, већ и у читавој бившој Југославији, постигао је славу коју нико пре ни после њега није успео да дотакне. Био је у правом смислу речи „звезда“. „Звезда“ коју данас боле многе неправде и која се са радошћу сећа прошлих славних времена.

Никада нисам могао веровати да ће Звезда доћи у ситуацију у којој је данас. Познавајући стил Звезде и колико имамо навијача. Црвена звезда је увек имала паметне људе које су водили клуб – почиње причу за сајт Моја Црвена Звезда друга „Звездина звезда“.

Како гледате на ситуацију у Звезди и што мислите ко је највише допринео да дође до овог краха?

Никада ни у најцрњим слутњама нисам могао да помислим да ће Звезда доћи на ове „гране“ на којима је данас. Међутим ситуација се изменила. Да ли је то у питању неки престиж неких људи који су убацили у Звезду неке непознате људе који су недорасли овом клубу, не знам. Само знам да Црвена звезда више није клуб као што је некада био.

Када кажете да Црвена звезда није више клуб који је била некада на шта конкретно мислите?

Мислим да Црвена звезда више нема онај стил као некада. Мене је Звезда например научила да не срчем супу, научила ме да се бријем сваки дан, да мењам гардербу, да будем љубазан према навијачима итд. Научила ме милион ствари.

А ја данас када дођем у Црвену звезду, који сам кобајаги нека легенда, нема нико да ме поздрави, да ме позове на кафу…Осећате се као да нисте никада играли за тај клуб.

Да ли то у вама ствара љутњу или огорченост према Црвеној звезди?

Ја не могу да се љутим на Црвену звезду, ја могу само да се љутим на те људе који су тренутно у Црвеној звезди.

Зато сам и пре месец дана отишао код Џајића, иако нисам у неким добрим односима са њим да га питам зашто је дозволио да ми се скину примања која сам требао имати док год сам жив?

Хтео сам да га питам како неко ко је тек дошао у Звезду има право да ми скине оно што сам добио до краја живота? Како може да дође неко и да му Џајић дозволи да ми укине пензију, а да га уопште не пита зашто сам то добио?

Споменули сте да Вам је Црвена звезда укинула пензију па морам да Вас питам да ли имате довољно за живот?

Имам довољно за леп живот да забављам себе. Ништа ми не фали, плус имам пријатеље у иностранству који ми и дан данас шаљу паре. Имам и једног „непознатог друга“ из Лондона, Риле се зове. Причао је једном Колумбијанцу да ме зна и запосли га Колумбијанац и од тада ми шаље сваког месеца по 200 фунти.

Ја никога не мољакам за паре. Можда да сам отишао код Вучића, можда би ми он вратио ово што ми је Звезда одузела. Али не желим да мољакам и да ме случајно одбије, па да се секирам до краја ово мало живота што имам.

Да умирем гладан не би никога мољакао.

Што мислите да ли људи који су тренутно у Црвеној звезди могу да је спасе?

Након што сам отишао на скупштину клуба да видим шта ће ти „нови“ људи рећи након што Црвену звезду сви упропаштавају годинама, осетио сам и 100% сам сигуран да не могу и да је све намештено.

Зашто то мислите?

Зато јер су сви почели да причају, на челу са Џајићем о неком петогодишњем плану спаса Звезде. Такав план није успевао ни у време Тита, а камоли данас да неко може да чека пет година да се види неки помак. То су приче за малу децу.

Што мислите који је циљ тренутног руководства?

Добио сам утисак да се они боре да прикажу лажну слику опоравка Звезде и да је циљ да успеју да продају „Титаник“ неком милијардеру и да сви на крају зараде на Црвеној звезди. Због тога их ја не видим као праве руководиоце и спасиоце, већ као људе који уопште не знају што је Црвена звезда.

Дајте нам један пример лошег руковођења клубом.

Дат ћу ти добар пример. Спортски директор Стојадиновић кога је неко поставио са политичке стране доведе у Црвену звезду нападача који је у Шведској лиги дао на 140 утакмица 30 голова. Ја га не би гледао. Знате зашто? Зато што Црвеној звезди треба играч за Европу и играч који ће у овој „шупљој лиги“ дати 30 голова на 30 утакмица. Говорећи са спортске стране ја знам одмах да није играч за Звезду.

Што на све то каже спортски директор Стојадиновић?

Његова изјава везана за Дауду је била: „До сада сам куповао фиће, а од сада ћу да купујем Мерцедесе“. Само је требао позвати једног Шекуларца или неког од старијих играча и ми би му одмах рекли: „Па фића није за Звезду“. Он не схвата да ти не можеш да идеш на Формулу 1 са фићом.

Споменули сте Дауду, а што мислите о Оњилу за којег је плаћено 450 000 евра и Звезда треба да плати проценат од следеће продаје 35%?

Невероватно. Све ћу вам рећи ако кажем да он када је долазио у наш фудбал да смо га требали тражити да плати 20000 евра да уопште игра, а Јавор га прода за Звезди за ту цифру. Не требаш да будеш много паметан да схватиш неке ствари. Одмах видиш да у Звезди раде хоштаплери високог ранга.

Руководство Црвене звезде и спортски директор Стојадиновић тврде да Звезда има тим за титулу?

Они чим су дошли у Звезду су рекли да ће направити страшан тим и да ћемо бити прваци. Па ја не би смео да гарантујем у овој лиги да ћу бити првак са оним тимом који је био првак Европе. У фудбалу се никад не зна.

Ко је уопште Зоран Стојадиновић? Манаџер који можда зна да прода играча, али о фудбалу мало зна и прича како ћемо сигурно бити прваци су без покрића. Када су причали о томе напустио сам салу да не слушам више те глупости.

Где је он био тренер? Са којим знањем то тврди да ћемо сигурно бити прваци? Лако је причати, а купио је 14 фудбалера…

Што мислите о том потезу управе који се изгледа понавља из сезоне у сезону?

Само са тим потезима говоре да се све ради стихијски и без икаквог плана. Који озбиљан тим на свету купи у прелазном року 14 фудбалера? За то требају седам тренера да их спреме и уиграју. И сваке године понављају исто.

Што је најжалосније од тих 14, више од пола их не игра и нико не може да ме убеди да су паметан посао направили.

Зашто мислите да је то тако и због чега се понављају исте грешке?

Мислим да имају комплексе великог клуба, па их је страх да се не би сукобили са правим легендама клуба. Уместо да ме питају за савет, па хтео или не хтео да ме послуша барем да ме фолира: „О бата Шеки како сте, ево попите кафу итд.“ Питам ја тебе шта губи ако му Шекуларац да савет?

Значи нико се из тренутног руководства не конзултује са легендама клуба? 

Тренутно руководство је најурило све оне који нешто вреде и око себе су окупили полтрончиће из старијих генерација који нису били велики фудбалери и који нису имали велики углед да им дижу руку без обзира шта они сада говоре. Зато сам и напустио скупштину клуба јер сам видио да је то намештено и да нису овде да искрено помогну Црвеној звезди.

Што мислите о ветеранима који их још увек подржавају?

Срамота ме их је јер су се продали за неке ситне паре људима који не познају и не поштују легенде овог клуба.

Како мислите не познају легенде Црвене звезде?

Нпр. ја знам да је један од подпредседника клуба Кокеза и распитао сам се о њему да можемо попричати када се сретнемо, а он поред Шестића и мене прође без да нас поздрави, а први пут нас је видео у животу.

Да’л нас је познао или није ја нећу да улазим у то, али да ли је нормално да нови подпредседник Звезде не позове два добра фудбалера на кафу и каже: „Добар дан ја сам нови подпредседник и драго ми је да сам вас упознао?“

Да ли постоји поштовање према Вама у клубу?

Не. Данас сматрам да ме у Црвеној звезди не поштују, мене који сам јој дао све и кобајаги био нека легенда. Некад је било незамисливо доћи у Црвену звезду и не знати ко је Шекуларац. Данас је у Звезди стање управо такво.

Данас људи који воде клуб немају ни културу позвати ме на кафу па таман да ме фолирају и кажу: „О како си легендо“. Штавише, нису се се ни сетили позвати ме на 50. годишњицу постојања стадиона Црвене звезде. Стадиона који се добрим делом изградио управо захваљујући мојој популарности и упорности да сакупим новац и циглице од разних директора не би ли Звезда коначно добила своју „Маракану“.

Након свега, не добијем нити позив на прославу годишњице тог истог стадиона. То је тужно! С правом могу рећи да данас нема поштовања као некада, па чак ни лажног.

Да ли њихов однос према легендама клуба мења Ваш став према Црвеној звезди?

Опет Вам кажем ја не могу да се љутим на Црвену звезду никад, али на људе у Звезди сам огорчен. Дошао сам код Џајића и рекао му ти знаш ко је Шекуларац и не дозволи да ме клинци скидају како они желе, а он је одговорио: „А знаш ја се не питам“. Питао сам га и зашто ми је укинута пензија и на то питање нисам од њега дан данас добио одговор?

Док смо код легенди клуба да ли стадион Црвене звезде треба да носи име Рајка Митића?

Dragoslav Šekularac i Rajko Mitić
Dragoslav Šekularac i Rajko Mitić

Треба да носи његово име и да му стоји биста испред стадиона. Не знам зашто то већ није направљено.

Испада као да чекају да стадион назову према Џајићу и да њему наместе бисту, а дозволио је да ово направе од клуба, док за Рајка Митића ће сви рећи да је најпоштенији играч и највећи џентлмен икада који је играо на овим просторима. О његовом фудбалском умећу и људској величини је сувишно говорити и он је највећа Звездина легенда. Истовремено је највећа срамота Црвене звезде што је овај велики човек и Звездаш практички умро гладан.

Када смо код те теме што мислите о проглашењу Џајића најбољим фудбалером свих времена?

О томе се тада одлучивало гласањем путем новинских купона, а Звезда је купила 3000 примерака и гласала седам дана. И сада ти као млад човек дођеш, прочиташ и мислиш да је Џаја најбољи играч свих времена, а ја сам му например рекао: „Џајићу да нема слика ја не би ни знао да си играо поред мене.

Моје мишљење је да само навијачи могу некога прогласити најбољим или легедном. Јер како другачије протумачити да је један Владан Лукић легенда клуба, док са друге стране Бора Костић није. То је смешно.

Колику улогу и важност Драган Џајић има данас у клубу?

Мислим да нема више улогу који заслужује и да он није председник какав треба да буде. Он када је као председник јавно рекао пред свима да постоје три струје у клубу, истог трена је требао рећи или они напоље или ја. Никада не бих допустио да ми „клинци“ воде клуб и да се бијем са њим ко ће да командује.

Да имате могућност кога би ставили на чело Звезде и кога би поставили за шефа стручног штаба?

Разочаран сам у многе људе за које сам мислио да могу да помогну Звезди, али их је изгледа стигла старост. На челу са Церовићем који је професор на Правном факултету, којег сам изузетно ценио и када сам видео да је он „продана душа“, све би их најурио.

Што мислите о поступцима навијача и скидању дресова играчима?

Не разумем навијаче који скидају играчима дресове и да им вичу тако погрдне речи. Ја сам живео у љубави са навијачима и они су били ту да ми буду подршка и да ми дижу морал када не иде, а не да ми скидају дрес.

Мислите да навијачи нису као некада?

Навијач који ломи столице, окрене леђа свом клубу, вређа играче и након свега још Звезда буде кажњена због његовог испада, за мене није неко ко може да каже да воли Црвену звезду.

Да ли замерате руководству што није реаговало на испаде навијача?

Замерам. Требало је да стану на крај томе и кажу не можете више тако. Требали су да подрже фудбалере и да се сукобе са тим навијачима. Ако ћемо поштено колико је Звезда платила казни због тих навијача и колико је изгубила пара због њих, мислим да су и једни и други на погрешном путу.

Што би ви променили да можете у односу навијача, играча и руководства?

Ја не могу да их исправим и мене не треба ни да се плаше, нити ове моје изјаве јер нисам против њих. Али ако они кажу да су страшни навијачи Звезде и највернији навијачи на свету нека ставе прст на чело и нека помогну тој Звезди, а не да јој одмажу.

Мени није пријатно да говорим против њих кад нисам та њихова генерација. Знам да сам „застарео модел“, али знам како се помаже Црвеној звезди.

Колико су навијачи важан део клуба?

Искрено мислим када кажем да би био најгори играч на терену када не би било навијача. Знам колико сам волео навијаче и колико их ценим.

Да ли поштујете навијаче?

Поштујем и дан данас навијаче и то ме је научио Пеле који је у моје време био највећи играч. Ти Пелеу да приђеш и кажеш знате нећу да се сликам са вама овде ајде да изађемо и сликамо се тамо, Пеле ће да изађе са тобом и да се слика где год ти хоћеш. А данас питај неког од играча Звезде рећи ће ти: „Ма пусти ме, немој сада…“

Играчи ако хоће да буду популарани морају да врате љубазност и љубав, да буду једно са навијачима. Ја имам 76 година и мени дан данас долазе писма и слике које потписујем. И да ми неко хоће узети ту слику ја бих се потукао са неким пре него да је не вратим потписану.

Да ли идете на утакмице Црвене звезде?

Не идем на утакмице уопште. Дођем на скупштину клуба да им видим „њушке“, да видим како лажу, али не улазим у сукобе. Плашим се да ме неко не испровоцира. Увек има паметних и добрих, али увек има и неки лудак и шта ће то мени у овим годинама.

Можда немам ни право да критикујем ни њих нити навијаче, али много ме боли све ово што се дешава у Црвеној звезди.

Кажу да су некада навијачи носили играче на рукама до Теразија после освојене титуле.

Јесте. Није то било лако поднети, када те ставе на грбачу и скачу целим путем. Тек данас видим колико је то било тешко, али било је лепо и незаборавно. Знам да сам после освојених титула држао говоре као Тито и данас када пролазим тамо сетим се како је све брзо прошло.

Како је у ваше време изгледао вечити дерби?

Слично као и данас, пун стадион, најежиш се и једва чекаш да почне. Не најежиш се толико када играш за репрезентацију као када играш дерби.

Моји најбољи другови су били Партизановци и у оно време седнемо после утакмице, након што победимо Партизан, у башту испред стадиона и нико те не дира и или да дође те бије. Мој најбољи другар Партизановац на утакмици ме „убије од батина“, а када се заврши ми смо поново најбољи другари. То је био прави спортски дух.

Мислите да је то данас могуће?

Данас не можеш баш тако да седнеш и да се не деси неки инцидент, да неко не дође да те бије или не гађа са нечим итд.

Ми смо поштовали једне други и поштовали пре свега другарство. Данас када све гледам чини ми се као да тако нешто више не постоји.

Да ли су вас врбовали да пређете у Партизан?

Не. Никад. Имао сам најбоље другове у Партизану, али нису ме врбовали нити сам ја њима давао било какве знакове да желим да пређем. Данас би много пре хтели да ме купе јер има много грешака у Звезди.

 

Dragoslav Šekularac
Dragoslav Šekularac

Како гледате на време које сте провели као тренер у Црвеној звезди и мислите ли да сте били добар тренер?

Верујем да сам био добар тренер, али сам имао страшан фелер. Нисам имао дрскост, да ако треба да „те сахраним“ да то и направим, као што то има рецимо Мурињо.

Примерице мени је неко предложио да фудбалери поведу супруге у Келн на узвратну утакмицу КЕШ-а и ја се сложим уместо да кажем: „Ма какве жене, ми идемо у рат“, а ја дозволим на путу да жене седе, а фудбалери стоје. Наравно да смо ту утакмици изгубили и испали. Недостајао ми је тај безобразлук који мора имати велики тренер.

Мислите да је то главни разлог зашто је Звезда тада испала од Келна?

Како није? Ишао сам на свадбу, а не на утакмицу. Зато сам се и повукао јер нисам желео да чекам да ме смене, мада сам после тога освојио дуплу круну. Док би они мене сменили не би Звезда никада била шампион Европе.

Сматрам да заслуге што је Звезда била шампион Европе имам и ја, јер сам се повукао у тренутку када се не би нико повукао. Отишао сам из Звезде као господин. Нико није дао власт када је био на врхунцу, а ја сам отишао после дупле круне.

Зашто мислите да Црвена звезда никада прије није била шампион Европе, а имала је толико великих генерација?

Не постаје се шампион Европе сваки дан. Немаш ти сваки дан добар тим. Да ти поставим контра питање и питам те што сада Џајић не направи нешто? Сада не може да буде првак ни ове Србије, а камоли Света.

Што је било пресудно да баш ова генерација узме трофеј које су желеле генерације и генерације фудбалера?

Оно што је недостајало свим претходним генерацијама, а то је срећа. Ја сам например губио утакмице као тренер све док ми у тим није дошао Белодедић. Оног дана када ми је у тим дошао Белодедић, значи само један играч, Звезда седам месеци није изгубила утакмицу.

Њега нико није довео у Звезду, ни Џајић ни било ко други, већ је побегао сам из Румуније, познавао је директора стадиона и завршио у Звезди.

Какво је Ваше мишљење о гласинама да је Звезда продала утакмицу Панатинаикосу у полуфиналу КЕШ-а?

Не верујем у то јер није то лако продати. Увек има нека издајица која би две три године касније изишла са тим у јавност. Прошло је толико година, а нико то никада није обелоданио. Није лако наместити уопште утакмицу, а поготово не у полуфиналу.

Звезда је имала такав тим, да је могла да и победи у Грчкој. За те гласине нећу никога да окривљујем и мислим да је то једна измишљотина.

Реците ми да ли је истина да након Ваше изјаве једној новинарки из Хрватске, пре утакмице у Загребу: „Дајем кућу на Хрвате“ да су Вам многи рекли да нисте патриота?

Да ти кажем овако. Ја сам одувек био каваљер и волео сам лепе жене и да њој будем шармантан када је рекла да је из Загреба, кажем: „О ја би дао кућу на Хрвате“ и она то стави на насловну страну.

Мене су звали са свих страна, „па ти продана душо“, „ти си матори излапео“ итд. Иако ја то нисам озбиљно мислио, шалио сам се јер сам хето да будем њој шармантан. Једва сам то преживео колико су ме проклињали, искрено: „ј… су ми мајку.“

И истина је да су ми рекли да нисам патриота, а ја видиш мислим да сам на друге начине доказао да сам патриота. Нисам напустио Југославију када сам могао да одем за велике паре, градио сам Звездин стадион итд.

То што сам ја рекао нешто реално и уједно хтео да будем шармантан новинарки не значи да нисам патриота. Рецимо када играју Звезда и Партизан, ја играм против Звезде јер ако добије Звезда ја сам срећан, а ако изгуби добијем неке паре.

Сада ће се увек наћи неко и рећи: „Ти ниси Звездаш!“, а патриота сам и Звездаш! НАЈВЕЋИ ЗВЕЗДАШ!

Да ли је била већа част играти за некадашњу Југославију или сада за Србију?

Требало би да буде иста част. Друго је што се сада држава смањила, али ако си патриота требао би са поносом да играш за своју земљу.

Данас се много тога променило и играчи су пуно богатији и њима је одмор када дођу да играју за репрезентаацију, не дају као некада све од себе.

На пример Видић који је добар момак, за репрезентацију никада није дао колико за Манчестер Јунајтед. Он је био деконцентрисан када је долазио да игра и због тога је правио толике грешке које му се нису могле догодити у клубу.

Да не испадне да њега нешто окривљујем он је само пример, многи од њих су пружали и горе партије од Немање Видића.

Шта мислите да је разлог томе?

Паре које данас диктирају све.

Шта је Црвеној звезди потребно да се врати на шампионски пут?

Потребно је да створи два-три млада играча из свог кадра, да се не греши код куповине играча и не води се циљем да се неко обогати већ да се гледа како да се унапреди игра.

Која је највећа грешка Црвене звезде?

Највећа грешка Црвене звезде је што мењају тренере и доводе играче преко спортског директора без да питају тренера којег играча жели. Ваљда треба прво да се пита тренер кога хоће да му купе и који играч му треба.

Данашњи тренери Црвене звезде не знају, можда им нико није ни рекао, али шеф стручног штаба је одувек био најјачи у Звезди. Јачи и од председника.

Председник има моћ да га најури ако нема резултате, али шеф стручног штаба у сваком тренутку може да најури председника из свлачионице. Да дође и каже хоћу овога, овога и овога па ако не будем првак сам ћу „спаковати кофере“.

Реците нам да ли за нечим жалите?

Не. Немам право да се жалим јер сам лепо живео и увек сам имао довољно за живот. Зарадио сам деци по стан и све што сам зарадио сам разделио. Имам пензију коју ми је обезбедила држава и хвала јој на томе,

Једино што ме боли што ми је ново руководство клуба укинуло оно што сам требао имати доживотно и са тиме обезвредило све што сам дао Црвеној звезди.

И за крај замолићу вас за једну поруку младима данас?

У данашње време тешко је дати прави савет, јер данас нико никога не поштује, влада дрскост и неимаштина. И ако морам дати један савет то је да људи цене изворне људске вредности, а да мање гледају корист и властиту добит. Част и поштење су особине које треба неговати, а не дозволити да изумру.

Драгослав Шелуларац велики каваљер, узор и човек који још увек оставља утисак где год да се појави каже да му је врач у Колумбији прорекао да ће умрети 2017. године и да ће до тада живети живот да забавља „Шекија“.

Један од највећих фудбалских уметника свих времена, шармер и пре свега велики човек отворио је у интервјуу за сајт Моја Црвена звезда своје срце и као увек искрено нам говорио о Звезди, љубави према фудбалу и животу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

41 comments

veliki pravi zvezdas дец 5, 2013 at 00:21

Dzajo pozovi legendu Crvene Zvezde Sekija da se pomirite za dobro nase Crvene Zvezde ,ako treba trazi savjet od Sekija Dzajo ,vratite tu sportsku penziju Sekiju Dzajo ,Dzajo ti kao presednik Crvene Zvezde daj otkaze nekim ljudima tipa Toncev ,Kokeza ,Vasiljevic i Dzajo napravite bistu Rajka Mitica pored stadiona Crvene Zvezde i dajte ime stadionu Crvene Zvezde po Rajku Miticu legendi Crvene Zvezde Dzajo ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Reply
Red Star Nis дец 5, 2013 at 09:30

A zasto da se ne zove stadion Marakana? Ili stadion Crvene Zvezde? Mislim svaka cast gosn Rajku Miticu ali zasto ikoga izdvajati, Zvezda je to sto jeste zbog svih njih kao i zbog svih nas kojima je u srcu

Reply
Mladen L. дец 4, 2013 at 14:31

Svaka čast Šeki! Otvorio si bure baruta i rekao samo istinu.

Reply
dd дец 3, 2013 at 23:40

Za Daudu je samo dao primer, momak je za nasu ligu odlican, ali u Evropi nestane jer ne zna da igra pod pritiskom. Da ode u neku jacu ligu privikao bi se na te uslove nakon nekog vremena, takav je igrac jednostavno.
Seki legenda!

Reply
Mladen L. дец 4, 2013 at 14:33

Jeste brate bio bi odličan da svaku utakmicu da gol. Ovakav nije ni za ovu ligu dobar, a da ne pričamo da ni na jednom derbiju ga nisam video.

Reply
Teks Viler дец 4, 2013 at 15:58

1.Dzajina generacija pretekla Partizan,do tada najtrofejniji yu klub.
2.Igrali polufinale kes
3.levo krilo sveta,rekorder yu repr.
4.kao direktor-finale kupa uefa,Bari i Tokio
5.doveo Janjanina,Rpcica,Elsnera,Piksija,Panceva,Savicevica,Prsineckog…a po tebi najvece zlo?

Reply
Mladen L. дец 4, 2013 at 19:20

O kom Partizanu najtrofejnijem klubu pričaš dok Džajić nije došao? Jesi jeo lude gljive? Džajić je 1961. zaigrao za Zvezdu a Partizan do tada osvojio 3 titule, slovima TRI titule, a Zvezda do 1961. je imala 6 titula. Ma ne da mi se uopšte da komentarišem pola nebuloza ostalih što si napisao. Smešno o čemu ti pišeš, a veze nemaš o klubu za koji navijaš.

Reply
GOJKO дец 5, 2013 at 09:53

Dragan Djajic je poceo igrati za prvi tim zvezde 1963 godine evo i sastava Stojanovic Durkovic Milicevic Vasovic Cop Popovic Melic SkrbicPrljincevic Kostic i Dzajic.

asd дец 3, 2013 at 23:12

Mnogo istine u sjajnom intervjuu 2. Zvezdine zvezde. Ipak pitanje za admine: Zašto ga niste pitali za Toleta?

Reply
INĐIJA дец 3, 2013 at 20:18

Ma davno sam ja rekao da je Rajko Mitic jedina Zvezdina zvezda. Ovo ostalo je sve kiceraj, o mocartovom placeniku i vrhunskom bivsem igracu da ne govorim. Kapa dole za sve sto je rekao pojedincima iz uprave, ali da branis onaj olos iz saveza zbog koga smo indirektno zakinuti za minumum 6-7 bodova..
Izlapotina.

Reply
Mladen L. дец 4, 2013 at 14:35

Brate „izlapotina“ je rekla sve što stoji. To što ne razumeš što je čovek hteo reći, to je druga stvar. Lepo napiši ne razume. Naravno da brani ove iz saveza, ali iz razloga što se nekada Zvezdi i da Zvezda ima pravu upravu ovo nikada ne bi smelo desiti. Samo to trebaš da shvatiš da je jedan Šekularac i mator i izlapeo mnogo inteligentniji i od tebe i od ove cele uprave.

Reply
INĐIJA дец 4, 2013 at 15:51

Vrati se i ponovo pročitaj moj komentar, Blagoje.

Reply
ЦЗХН дец 3, 2013 at 17:49

Изгледа да су неки форумаши и мегафонски профитери „већи“ звездаши од тебе…Нека си опрао багру и фукару-жив био легендо!

Reply
djole дец 3, 2013 at 14:20

Puca Seki sa Balkana……..
probi mrežu Partizana…..

Reply
Samo ti дец 3, 2013 at 14:30

Covek je bas lepo rekao za upravo..prave kao neki petogodisnji plan a to nigde ne moze da prodje jer ustvari cekaju da privatizuju Zvezdu..
Sta bi nama znacila npr u skupstini da se veterani svi udruze ipak oni nisu kao ovi danasnji samo pare da gledaju..znaju ljudi sta i kako..njima bih pre verovao mng

Reply
RS дец 3, 2013 at 13:13

Legenda je u pravu 100%. Ono je on rekao ja sam htio da napisem, doveli su 14 igraca a njih pola ne igra! Pored tolikog duga ne shvatam to nagomilavanje igraca i ta kupovina Onjila za 450 000 evra, pa bolje da su to podijelili igracima. I da, da se dotaknem zimskog prelaznog roka kada je doveden Garido koji je unistio MIjailovica (da bi ovaj kasnije raskinuo ugovor)…tuga sta se desava u nasoj Zvezdi. Jos Sekiju ukidose penziju, kao Zvezda nema njemu da daje tih 500 evra ili koliko vec, a placa tamo neke Nenadice, Vesice, Mirice i slicne…nadam se da ce se nesto promjeniti nabolje nakon jesenjeg dijela sampionata. Pozz i svako dobro 🙂

Reply
GOJKO дец 5, 2013 at 10:08

Seki jeste legenda kluba bio to niko ne porice,Seki kaze za sebe da je veliki iliti najveci zvezdas od svih.Pitam ja Sekija dali mi ostali zvezdasi a ima nas mnogo, treba da pomazemo posrnulu zvezdu,koja nema novca za plate igraca i zaposlenih u klubu treba njemu da daje penziju od 1000evra mesecno koje on u kladionici ostavi.Seki kazes da si se obezbedio i da imas dovoljno za zivot,uclani se kupi pretplatnu kartu i pomogni nasoj zvezdi ako si najveci zvezdas,Ti si naucio da potrosis sve sto dodje pa ti posle drugi kriv.Seki gledao sam te kao igraca zvezde i divio se tvojoj igri ali sada si spao na niske grane.

Reply
Ivan Grozni дец 3, 2013 at 12:56

Ovaj Dejan uvek potrese klub od dna do vrha. Protrese ih ko m.ajmun b.anane :).. Svaka čast.

Reply
Ivan Grozni дец 3, 2013 at 12:51

Ovaj Dejan uvek potrese klub od dna do vrha. Protrese ih ko majmun banane :). Svaka čast!

Reply
Samo ti дец 3, 2013 at 12:41

Gospodin Seki OBJASNIO!!!

Nista vise ne treba dodati, realno.

Reply
MILAN KG дец 3, 2013 at 12:34

Seki ju svaka cast kao igracu naklon kapa dole kao covek me je razocarao pljuje po svakome dok mu je zvezda placala apanazu bilo je ok sad za 500 evra pljuje po narudzbini covek je propalica, kockar. pokojni deda mi je pricao kako se ponasao na vrhuncu slave kad je imao para ludovao je sad kuka podrzavao je lukica sad pljuje po svakome.

Reply
Rale Bg дец 3, 2013 at 12:46

Sramota me tebe koji se nazivaš navijačem Zvezde! Uz Rajka
Mitića naša najveća legenda. Fala Bogu da je neko prozvao Daudu koji u ni jednoj jačoj utakmici ne da nije zabio gol nego se video nije na terenu. Ali falite ga i dalje sve. Šeki je sve rekao, 140 utakmica-38 golova. Napadača bi boljeg našli u Babinoj kosi.

Reply
Dokle vise?! дец 3, 2013 at 13:52

Hvala Bogu konacno je neko rekao istinu o Daudi. Da li ne zna, ili nece, ali cinjenica je da se on kada je nama vazno NE VIDI na terenu! Ovaj derbi, pa prosli prolecni koji je odlucivao o tituli…

Reply
Teks Viler дец 3, 2013 at 15:18

Kada je neka Partizanova legenda napala u medijima Bjekovica?Kod nas je normalno napasti Dzajica,kad vec to radi Pantic na SOS-u ili Andjus,plus FSS.Seki je legenda kao igrac,a Dzaja i kao igrac i kao sportski d

Reply
Ivan Grozni дец 3, 2013 at 15:32

Kada je Partizan imao 60 miliona duga? Kada Partizanu nisu igrala njegova deca? I podseti mi koliko godina ono Partizan nije bio prvak? Gde si ti otišao čoveče. Džaja ne može čistiti kopačke Šekiju ni ko igrač, a još manje kao čovek i neko ko voli Zvezdu.

Reply
Denis дец 3, 2013 at 19:30

Kakvi maloumnici komentarisu. Dzaja ne moze cistiti kopacke Sekiju :facepalm: Boze baci ciglu i budi precizan

Reply
Mladen L. дец 4, 2013 at 14:38

Džaja brate moj nije ni blizu dotakao Šekijevu slavu, pa ni od Rajka Mitića. To što si ti mlad čovek pa ne znaš je druga priča. Kada se stvaro tim za šampiona Evrope rekao ti je Šeki trebala je sreća (došao Belodedić) i zaboravljaš da je Džaja uz sebe imao Cvetkovića za koga retko ko zna zašto ne priča upravo sa tim istim Džajom. Džajić je najveće zlo Zvezde ikada koju je snašlo. Marioneta!

Teks Viler дец 3, 2013 at 12:26

Moj Seki,opleti po Dzaji,kao sto si opleo i pred njegovo hapsenje.A da,i ti si Seki Crnogorac,pa zasto Sumadince Dzaju i Stojadina ne bi malo prozivao?Toleta nikako nemoj.

Reply
Rale Bg дец 3, 2013 at 12:48

Opleo ne opeleo čovek je objasnio. Rekao je ono što se niko ne usudi reći, a to je istina. To što spominješ nacije govori da si mali čovek koji je postao miš i izbacila te poplava na površinu i sramote nekada veliki klub i nazivaju se navijačem Crvene zvezde!!!

Reply
Teks Viler дец 3, 2013 at 15:09

Seki je zaboravio da ga je Dzaja postavio za trenera one slavne generacije,kad su ispali od Kelna.Prihvatam da sam mali mis i los covek,ali ne dam na Dzaju,odrastao sam u njegovo vreme i plakao kad su ga dusmani hapsili.A ti si verovatno veliki covek i veliki mis.

Reply
cigan sa zapadne tribine дец 3, 2013 at 16:06

u pravu si …jeste seki legenda i ja ga cenim kao takvog i ima i dosta istine u onome sto kaze , ali mnogo k..enja, postoji mnogo civilizovaniji nacin da kazes ono sto mislis…

Reply
Црна Гора ЦЗВ дец 3, 2013 at 12:52

Nema tu nikakve veze ko je Sumadinac,ko Crnogorac,ko Vojvodjanin,ko Bosanac.Ne znam sto te podjele ubacujete i dje im nije mjesto.

Reply
Ivan Grozni дец 3, 2013 at 12:57

Smešno. Treba očito da se delimo sve više. Šta je sledeće? Vračar, Novi Beograd, Zvezdara?

Reply
Miroslav дец 4, 2013 at 01:35

Mi Srbi ćemo se ujediniti onog trena,kad se ne budemo više delili !!!

Reply
vladimir дец 3, 2013 at 12:00

Rekao je mnogo sta nesto je u pravu nesto nije Koren nerazumevanja je u tome sto ne ide na utakmice Bez razloga je iskritikovao daudu Dauda nije veliki igrac ali je stabilan igrac odgovorno tvrdim da je Onjilo vrlo iskoristljiv ali pogresan pristup i rad na treningu unistava sve Pa zar Lukaku nije primer Ok onjilo nije lukaku ali ni mi ne igramo premijer ligu

Reply
NVO дец 3, 2013 at 13:38

haha sta ti pricas covece, kakav Lukaku i Onjilo? Ako su ti oni slicni onda nemam reci! Pa taj Onjilo ne bi mogao da igra ispred moje zgrade 🙂

Reply
Boban дец 3, 2013 at 11:58

Nažalost nisam ga gledao. Ćale koji je pratio Zvezdu skoro od početka kaže da je bio najbolji. Veliki mangup, ali još veći fudbaler. Legenda. Sad za ovo što priča danas mislim da je veliku većinu stvari pogodio. Ako je i nešto pogrešio siguran sam da nije imao lošu nameru i da voli Zvezdu iznad svega.

Reply
jagodina navija za zvezdu! дец 3, 2013 at 11:40

Bravo Seki,dosta je tacno sto je rekao.
„Zvezdina uprava puna je lopova..“

Reply
cincar дец 3, 2013 at 10:59

Fudbalski MADJIONICAR, najveci za sva vremena, zavisi od ukusa – u Evropi pa i celom svetu. Da li ima fudbalera na svetu koga su na ramenima nosili navijaci protivnickom tima?

Reply
Црна Гора ЦЗВ дец 3, 2013 at 10:19

Moram da upoznam Sekija,posle samo odem u neku firmu i kazem da ga poznajem,eto posla :mrgreen:

Reply
Црна Гора ЦЗВ дец 3, 2013 at 10:17

„Imam i jednog „nepoznatog druga“ iz Londona, Rile se zove. Pričao je jednom Kolumbijancu da me zna i zaposli ga Kolumbijanac i od tada mi šalje svakog meseca po 200 funti.“ Hahaha legenda.Interesantan tekst,iako je Seki u svom fazonu kao uvijek,dosta tacnog je rekao.

Reply

Leave a Comment