Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Стојановић и Петковић пред меч у Купу

Преостале две утакмице против Војводине одредиће расположење у коме ће црвено-бели отићи на зимску паузу. Улог у двомечу са Новосађанима је пласман у полуфинале Купа Србије и добра стартна позиција пред почетак пролећне полусезоне.

IVA_4129Тренер Славиша Стојановић и првотимац Марко Петковић очекују победе у оба дуела са „лалама“. Први сусрет је на програму у среду 4. децембра, и то у најмасовнијем српском такмичењу, у коме новосадски црвено-бели последњих сезона редовно учествују у завршници.

– Пред нама је веома тешка утакмица против добре и искусне екипе која има квалитетне појединце у свим линијама тима. Са друге стране ми желимо да се пласирамо у полуфинале и учинићемо све да остваримо успех. Добро се спремамо, свесни да морамо да пружимо много бољу партију у односу на оно што смо приказали против ОФК Београда у претходном колу – истакао је Стојановић.

Последња четири дуела против Црвене звезде Војводина је решила у своју корист. Марко Петковић у своје и у име својих саиграча наговештава да би мини-серија Новосађана коначно требала да буде прекинута.

– Меч у Купу нам је подједнако важан као и наредни у првенству. Урадићемо детаљну анализу и изаћи на дуел максимално спремни. Наспрам себе ћемо имати одличног противника, међутим, мислим да првенствено треба да се фокусирамо на нас и нашу игру, јер сматрам да смо ми тренутно тим који је у бољој форми – рекао је млади репрезентативац из редова црвено-белих.

Ситуација са играчким кадром је мање-више непромењена у односу на претходни период. Мартиновић и Ковачевић су ван строја, док још неколицина има мањих здравствених проблема.

– У наредна четири дана играмо две утакмице, и услед тога не смемо се упуштати у велики ризик. После данашњег тренинга одлучићу којих једанаест играча је у датом тренутку најспремније да одговори задацима на терену. Добро ћемо размислити, али калкулисати сигурно нећемо. Верујем у сваког играча кога имам на располагању – нагласио је млади стручњак и још једном подвукао да се нада бољем издању својих изабраника од онога који су пружили на Карабурми.

– У претходне три недеље смо добро радили и напредовали у свим сегментима. Можда нас је мало омео снег и то што смо тренирали на мекшој подлози. Склопиле су се неке неповољне околности по нас, којих више нема, и због чега верујем да ћемо против Војводине пружити много бољу игру – констатовао је Славиша Стојановић.

„Могли су сачекати крај полусезоне..“

Стојановић је прокоментарисао и ситуацију са захтевима за раскид уговора.

„Није пријатно то што се дешава. Планирао сам нешто, али се то сада урушава због, рекао бих, баналног проблема. Можда сам употребио неприкладну реч, али мислим да је то проблем који је могао да сачека крај полусезоне. Ипак, ја ту не могу ништа, јер су проблеми постојали и пре мог доласка. Сваки играч се води одређеним интересима и различито реагује када му вода дође до грла. На крају полусезоне подвући ћемо црту и разговарати о одласцима играча.“

Повезане вести

2 comments

ssss дец 4, 2013 at 00:28

Svi oce da uniste ZVEZDU e evo vam K…..C svima vama, moj tim je prvak bio i ostao!

Reply
marko дец 3, 2013 at 22:15

bice tesko sutra ali moramo da se plasiramo u polu finale i da ih bijemo u subotu za bodove pa da na miru odemo na pripreme ocekujem kao zvezdas da neke igrace prodamo jer su klubu i onako preko potrebne pare takodje se nadam da ce se klub zahvaliti Stojanovicu i dati mu otkaz i dovesti mnogo iskusnijeg i enrgicnijeg trenera koji ce pruzati sansu mladim igracima iz omladniske skole ocekujem da se pojacamo ako dodje igrac kao sto je Lukovic bice pun pogodak nadam se da cemo uspeti napakon da osvojimo titulu prvaka ili duplu krunu kup pa da se u maju mesecu okupiom na nasoj mari sigorno bi nas bilo preko 40 000 delija gde bi baklje gorele i pesme pevale indija pakista svima nama pusi kurac partizan

Reply

Leave a Comment