Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Пјаћенца боља од Звезде после велике борбе, одлична Звезда

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у 5.колу ЦЕВ ДенизБанк Лиге Шампиона од италијанске Ребеки Норд Меканике из Пјаћенце 1:3 (18:25, 25:21, 19:25, 15:25), после велике и храбре борбе.

Kecman LjubicaДостојан и јак отпор, велику борбу су пружиле црвено-беле девојке током свих 108 минута игре. У првом сету су имале почетну предност, али су гошће брзо успоставиле свој ритам игре и решиле прву деоницу у своју корист. Али, у другом сету Звездине девојке су показале да могу много. Сјајна игра и велика пожртвованост су донеле изједначење. Имала је Црвена звезда предност после оба техничка тајмаута (8:7; 16:15), а када је на сервис дошла слављеница Љубица Кецман противник је срушен. Љубица је била сјајна и у игри, поенима је дигла и малобројну публику на ноге, и уз велику борбу целог тима Црвена звезда је дошла до 1:1.

Ипак, на крају је искуство италијанског представника дошло до изражаја. Црвена звезда је и трећи и четврти сет одлично започела, али као и у првом Италијанке су брзо наметнуле свој темпо игре. Чак и када је противник имао велику предност, девојке су се бориле за сваки поен. Пјаћенца није лако освојила ниједан поен, о чему говори период трајања утакмице.

Девојке су још једном показале на великој сцени да овај млад тим има велике могућности. Узети сет много искуснијим и јачим екипама је заиста успех. Поређења ради најмлађа играчица Пјаћенце има година колико и најстарија у редовима Црвене звезде. Остаје жал што публика није у већем броју испратила један од најбољих колектива црвено-беле породице и што је изостала већа подршка. Оне заслужују много, да је било праве подршке можда би успех био већи.

Одбојкашице Црвене звезде следеће недеље у Бакуу, против Игтисадчија, завршавају овосезонско учешће у Лиги Шампиона.

Браво, девојке!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Razocarani zvezdas дец 10, 2013 at 20:29

Odbojkaski klub je najbolji klub u celom sportskom drustvu a ima najmanju podrsku.Sramota!Umesto da ove divne devojke i momke podrzimo svi idu da gledaju one jadnike u fudbalu koji gledaju samo pare.Jedino vaterpolisti i odbojkasi i odbojkasice igraju srcem za crvenu zvezdu.

Reply

Leave a Comment