Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Одбојкашице преокретом до победе у Суботици

 

У сјајном мечу у Суботици, у којем је публика могла итекако да ужива, одбојкашице Црвене звезде су успеле да преокрену резултат у своју корист и тријумфују против тешког ривала (25:17, 25:22, 16:25, 18:25, 9:15).

 

 

22102011-kecman

У препуној Хали спортова Суботичанке су изгубиле од актуелног шампиона, иако су водиле са 2:0 у сетовима. После одличног почетка Суботичанки, Црвена Звезда је преокренула резултат и дошла до велике победе и два бода.

Београђанке су боље почеле, на старту су водиле са 5:2. Спартак је брзо изједначио (7:7), а нешто касније уследила је сјајна серија домаћих, којом су стекле недостижну предност (19:13). Уследила су два успешна блока Медић за крај – 25:17.

Почетак другог сета поново је припао Црвеној Звезди. Водиле су гошће са 8:5, имао је актуелни шампион и 15:10 после сјајних сервиса Миловић. Појачао је тада Спартак игру у блоку и пре свега сервису.

То је резултовало смањењем разлике, а новим успешним блоком, овај пут Олуић, Спартак је поравнао на 16:16. Сервиси Вујчин донели су превагу домаћем тиму, који је повео и са 19:16 и ту предност није испуштао до краја – 25:22.

И тада је уследио преокрет. Звезда је као по навици опет боље почела, повела је са 6:3, али се ту није зауставила. Напротив, уз сервисе Миленковић одлепиле су се на 15:11, а Спартак никако није упевао да дође до своје игре, па је Звезда освојила овај сет – 25:16.

Чини се да су домаће у тим моментима мало и потцениле Звезду, мислећи да су већ „сломиле” великог ривала, али су се превариле у томе. Заблистала је Миленковић, одлична је била бивша голубица Адела Хелић, али је и остатак црвено-белог тима играо на нивоу.

Већ тада је било јасно да је на помолу тај-брек. Тако је и било, с обзиром да је звезда била сјајна у четвртом периоду. Држале су се домаће до 9:11, али је тада још једна бивша играчица Спартака имала мини серију са сервиса, Трнић је довела црвено-беле до 14:9.

Спартак је још само запретио кад се приближио на 16:14, али за нешто више од тога није имао снаге. Шампионке су успеле мирно да приведу овај сет крају и да дођу до изједначења – 25:18.

А онда шокантни пети сет. Црвена звезда је на сервисе Миленковић стекла невероватих 10:0! Већ тада је све било готово, а Спартак је само ублажио пораз. Меч лопту је кувањем искористила Јулија Миловић – 15:9.

Браво Звездо, браво девојке!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment