Moja Crvena Zvezda
АнализеКошарка

Анализа меча са Лаборал Кућом: растерећена Звезда лако до победе

Поново смо срушили Кућу, овог пута у Београду. Звезда је од почетка до краја контролисала игру, држала противника на двоцифреном заостатку већи део меча и на крају дошла до још убедљивије победе од оне у Виторији, 81:65.

038

Позиви навијачима са свих страна, да дођу на опроштајну Евролигашку утакмицу у Београду нису баш уродили плодом. Око 7000 Звездаша је бодрило синоћ црвено-беле кошаркаше у Арени. Међутим то није била препрека да се момцима пружа подршка током целог меча, а играчи су се потрудили да све то прође у крајње опуштеној и донекле забавној атмосфери.

Прва четвртина је била пресудна. Звезда је већ тада стекла значајну предност (25:6) и у старту показала противнику да ово за домаће играче није тек отаљавање посла. У одбрани се играло чврсто и агресивно, како смо већ навикли ове сезоне, а у нападу смо, као и у  Виторији, одлично отворили меч поенима из рекета. Значајно је било то и што је спољна линија била расположена, Нелсон је одлично делио лопте, а четвртину је украсила сјајна тројка Џенкинса уз звук сирене.

У другој четвртини је на сцену ступио Јака Блажич и постигао половину поена своје екипе (10). Џенкинс и Шилб су поново погађали уз звук сирене, а противник се и даље мучио да пробије Звездину одбрану. Разлика је на полувремену остала иста, 45:26.

У трећој четвртини, Звезда је, по својој лошој традицији ове сезоне, допустила повратак противнику у игру. Шилб је поново био несигуран, губио лопте на средини терена, али га је затим заменио Лазић, па и Блажич и Звезда је полако почела да враћа предност, иако је за скоро шест минута постигла само један кош. На срећу, одбрана је и даље деловала одлично. Овај период су гости добили 9 разлике и сишли на -10.

Последњи период је обележио поново Јака Блажич. Након поста у трећој четвртини, у последњој је постигао 14 поена, колико и цела гостујућа екипа. Марјановић је паузирао овај део меча, а Раденовић и Катић су се ротирали на позицији „пет“. Омладинци, Ристић и Ребић су добили прилику у  последњем нападу и тако уписали први Евролигашки наступ. Конначан резултат је био 81;65.

Појединачни учинак:

Никола Ребић: ушао у последњем нападу.

Александар Цветковић: није играо.

Бранко Лазић: провео на паркету 24 минута, постигао 2 поена уз 2 скока и 3 асистенције. Солидан наступ Звездиног бека, који  је део утакмице играо и на позицији крила. Као и увек подређује свој учинак тиму, а овог пута се истакао и као асистент. Из јединог шута постигао један кош.

IMG_2347Јака Блажич: за 25 минута постигао 24 поена! Ништа више не треба рећи о овом момку. Преузео је улогу лидера, а након неколико слабијих мечева показао од чега је и да седење на клупи није утицало на њега. За три поена је шутирао 4/4, за два је имао половичан успех. У трећој четвртини забележио и једну сјајну блокаду у одбрани. Када има потпуну слободу на паркету и када га крене шут, овај момак може много против било кога. У нападу је ипак имао 4 изгубљене лопте и сигурно је да ће још радити на својој брзоплетости, а можда без ње и не би био тако непредвидив и опасан.

Марко Симоновић: за 20 минута је постигао 2 поена и  ухватио 4 лопте. Поново је више играо у рекету него на својој позицији, али поново је и  Звезда зауставила Андреса Ноћионија захваљујући доброј одбрани крилних центара. Покушавао је три пута из даљине, али шут га једноставно није хтео. На борбености и подређености тиму нема се шта рећи, капитен је као и  увек био лидер у тим сегментима игре.

Бобан Марјановић: играо је 16 минута и уписао 9 поена и 9 скокова. Одмарао је Марјановић на овом мечу, а за време које је провео на паркету био је одличан у нападу, а посебно добар у одбрани у којој мора доста да води рачуна.

Иван Раденовић: за 24 минута забележио 11 поена, 8 скокова, 3 асистенције. Можда и његова најбоља партија у Звезди. Одлично је кренуо од самог почетка, лако је пробијао центре Лаборала. У другом полувремену је изгубио неколико лопти и тиме покварио утисак, али се ипак показао као користан играч, нарочито у одбрани. Сналази се и као четворка и као петица.

Рашко Катић: 19 минута и 8 поена за Катића на овом мечу. Солидна партија Звездиног центра, није пуно грешио као у неким претходним мечевима, а са друге стране делује као да је сачувао свежину за наредне мечеве.

Душан Ристић:  ушао у последњем нападу.

Демаркус Нелсон: играо 29 минута, постигао 7 поена, 3 скока и 4 асистенције. Иако се није истакао поенима као на претходним мечевима, Звездин плеј је деловао неухватљиво за противничке играче. Чак ни њихова удвајања нису помагала, а у неколико наврата је било и потеза који су изазивали овације публике.

Чарл Џенкинс: за 19 минута уписао 11 поена, 2 асистенције и 2 украдене лопте. Добра партија Џенкинса, одлично заменио Нелсона, нарочито у одбрани где није лако правио фаулове већ играо агресивно на ивици прекршаја. У нападу је показао да је одличан шутер, а тројке у првих пет секунди напада се показују као његова специјалност. Све бољи на позицији плеја на коју се још  увек привикава.

Блејк Шилб: играо је 22 минута, постигао 7 поена уз по 3 асистенције и изгубљене лопте. Иако није имао промашај из игре, Шилб је опет деловао уморно и неодлучно на паркету. Већи део другог полувремена је преседео на клупи. Мора и уме много боље од овога.

Поиграла се Звезда синоћ са тимом који ће за разлику од нас играти ТОП16. Да ли је то реално стање ствари или пука случајност, не можемо знати. Остала је још једна утакмица у Евролиги ове сезоне, а без обзира на њен исход остаће утисак да је Звезда осветлала образ српској кошарци у најелитнијем такмичењу. Момци су били свима равноправан противник, али опет, већину утакмица није завршила у своју корист. Ко зна и због чега ће се то показати као добра ствар у будућности.

Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

cz дец 13, 2013 at 21:12

Prezadovoljan sam sa svim sto smo pokazali u Evroligi,uspjeli smo da pariramo velikim ekipama kao sto su Pao,Lokomotiva,Makabi.Vratiti smo se nakon 15 god.i opet izgradli ime,ako sledece godine obezbjedimo plasman vjerujte da nas u grupi koju dobijemo niko podcjeniti nece.Gledajuci imena od kojih je sastavljena nasa ekipa u odnosu na protivnicke velika je razlika,ali mi smo imali i hrabrosti da im se suprostavimo i veliku zelju.Steta,nedostajalo nam je srece ali kao sto sam vec rekao jako sam zadovoljan.Jedina stvar koja me toliko zazocarala je onako slaba posjeta.Ono je bilo uzasto za vijedti nisam to ni u najgorem snu ocekivao.Ovi momci su zasluzili da na Aba utakmicama bude 7,8 000 a ne na takmicenju kao sto je Evroliga.Jako ruzna slika prazne Arene i slabog navijanja!

Reply
Brazuka дец 13, 2013 at 20:25

Sta ces… Ne moze se dalje kada te „prodaju“ Makabi i Pao, posteno odigras protiv ekipa koje smo smatrali za glavne konkurente za prolaz dalje (Laboral Kutxa, Lietvus Ritas) i pobedis ih obe PO 2 puta (smatram da pobedjujemo i Ritas u Litvaniji, jer su se oni potpuno predali), ali dzaba…

I dalje smatram i verujem, da je bila obrnuta situacija, odnosno da je Partizan bio u nasoj grupi, a da smo mi bili u njihovoj, glat bi prosli i jedni i drugi… Ovako… Jedni ce proci zato sto igraju 12 godina uzastopno to takmicenje i stekli su neku reputaciju i „prijatelje“, a mi bas iz tog razloga sto smo povratnici, a nismo bivsi osvajaci i sto nemamo „ime“ i kontinuitet ne idemo dalje. Realno je da se „namesti“ tako da Laboral bude jedina ekipa koja je pobedila Makabi 2 puta, realno je da mi ne ocekujemo da pobedimo Dijamantidisa u poslednjim cetvrtinama egal utakmica, realno je i da mi nemamo ruske pare sa kojima bi za 3 godine mogli da „kupimo“ (ovde mislim iskljucivo na roster tima i organizaciju) mesto u Top 16, ali su isto tako NEKI „realno“ ocekivali da nemamo ni jednu pobedu u EL i da se tamo pogubimo „ko u ruskoj zimi“… Sve ce doci na svoje, pa ce valjda i ta nasa razmazenost i to nase nestrpljenje i neorganizovanost koje nas je debelo kostalo, jednog dana nestati, pa makar nas ostalo samo 1000… Iskreno to mislim i divim se hrabrim i uzdrzanim ljudima koji mogu da rade u KK Crvena Zvezda, pod ovolikim medijskim pritiskom i ovolikim provokacijama sa svih strana.
Samo napred KK Crvena Zvezda Telekom Beograd (namerno sam ovako napisao da svima bude lakse).

Reply
Fornicator дец 13, 2013 at 20:48

I ja mislim da bismo prošli i mi i oni da smo kojim slučajem „zamenili“ grupe. Oni imaju to iskustvo igranja u EL pa bi u susretima sa ekipama približnog kvaliteta (a takve su sve u našoj grupi) prelomili neke od utakmica koje mi nismo umeli. Mi bismo, s druge strane, lagano bili bolji od Nantera i Budiveljnika, i (uz očekivane poraze od CSKA, Barse i Fenera) bili četvrti i išli dalje. Nego, da ne nagađamo sad ŠBBKBB…

Reply
Brazuka дец 13, 2013 at 20:10

milan,

Eurosport

Reply
Brazuka дец 13, 2013 at 22:35

Ne znam sta nije u redu u mom odgovoru, kada je jasno da Eurosport polaze prava na prenose meceva Eurocup-a i ove godine sam vec gledao 3 meca na njihovim kanalima.

Reply
milan дец 13, 2013 at 18:55

Ko prenosi eurocup

Reply
bojan62 дец 13, 2013 at 16:55

onaj sto odredjuje cene karata da dobije smanjenje plate jer ne zna da ukrsti ponudu i traznju i stavi normalnu cenu koja ce da napuni halu

Reply
БруталноРеалан дец 13, 2013 at 15:05

Свака част екипи. Ко је био синоћ приметио је да су момци очекивали већу подршку, а опет су покидали. Нећу да кажем да је срамота, град од 2 милке људи итд, ово је неко наше тренутно стање. Немамо кошаркашку публику, 3 меча у целој сезони напунити халу није права љубав. Капа доле мајсторима оних 2-3000 редовних, прави звездаши иако немају бубњеве.
Читам сад као шта да идем нема “такмичарског значаја“, скупо је итд. И то се данас назива циганином, звездашем. Да не причам да је сад битније како је “Жељко опет пустио“ него што смо ми одиграли малтене рутински против једног великог клуба. Ако ништа показана је бар нека оданост и љубав. Фб, спортал, форуми и то је нешто .

Reply
Звезда шампион! дец 13, 2013 at 13:50

ДО-МИ-НИ-РАЈ

Reply
Звезда шампион! дец 13, 2013 at 13:49

Гамад баскијска разгужена други пут…

Reply
Fornicator дец 13, 2013 at 20:51

Što si ljut na Baskijce – pošteno su podbacili oba puta protiv nas. Nisu oni krivi što je Makabi izgubio od njih u Izraelu… Kad smo već kod toga, i dalje mi nije jasno šta to Makabi ima protiv nas – dočekali su nas sa transparentima, poginuli su da nas raskantaju dva puta, i propustili našeg direktnog konkurenta? Što nas mrze, nikad nismo ni igrali s njima?

Reply
veliki pravi zvezdas дец 13, 2013 at 13:41

Bravo Crveno beli kosarkasi ovaj mec protiv Laborala treba da bude putokaz kako nasi kosarkasi Crvene Zvezde trebaju da igraju svaki mec i jos nesto ovo su utakmicu kosarkasa trebali da gledaju fudbaleri Crvene Zvezde jer oni su dokaz kako se gine za nase SD Crvena Zvezda da tu i navedem jos za pohvalu su naravno vaterposti Crvene Zvezde ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
Delije Niksic дец 13, 2013 at 13:35

Da li se zna ko ce prenositi evrokup?

Reply
Samo ti дец 13, 2013 at 13:30

Idemo dalje. Iako je jak Evrokup mzemo da idemo do kraja to je sigurno.
Ali dobro idemo mec po mec. Sledeci je MZT kod njih.
Bravo Zvezdo!

Reply
Dejan дец 13, 2013 at 12:32

Ja tu buducnost vise nmg da cekam.

Reply

Leave a Comment