Moja Crvena Zvezda
АнализеДомаћи шампионатФудбал

Анализа јесени (1): Шта је Звезди потребно на пролеће за титулу шампиона?

SlavljeЈош једну полусезону Црвена звезда је завршила на позицији на којој се налазила и на крају шампионата пет од претходних шест пута. Друго место свакако не може задовољити ни навијаче, ни играче и стручни штаб, али ни Управу клуба, која мора да тражи нова решења за пролеће.

Ипак, ово друго место можда и није тако трагично, ако се узме у обзир све што се дешавало у овој полусезони. А она је, иако смо мислили да не може бити горе од неких које смо имали прилике да гледамо претходних неколико година, била можда и најтурбулентнија у историји клуба. Напад вандала на имовину играча, саопштење играча, одговор Управе, рат саопштењима између челника клуба и ФСС-а, серија пораза на гостовањима, захтеви за раскид уговора, повређени Лазовић, Ракић, Мартиновић, Ковачевић, две повреде Нинковића, криза Милијаша са старта… Када се све ово узме у обзир, чини се да је заостатак од једног бода практично премија и одлична стартна позиција за пролећни део сезоне.

Звезда је јесен завршила на другом месту, са скором: 10 победа, 2 ремија и 3 пораза,уз гол-разлику 30:15, за укупно освојена 32 бода.

ВЕЗНИ РЕД И НАПАД

IMG_9467Убедљиво најбољи напад у лиги и два постигнута гола по мечу, у просеку, показује да „напред“ не „шкрипи“. Нападачка линија Мрђа – Дауда најбоља је у лиги, са постигнутих 17 голова (Мрђа 10, Дауда 7), а када се томе дода учинак Печника (3), Нинковића (3), Милијаша (3) и Касалице (2), долазимо до податка да је ових 6 играча постигло 28 од 30 Звездиних голова у првенству. Преостала 2 постигли су дефанзивни везиста, Горан Гогић, и Милан Обрадовић, из Партизана, што значи да је поготке за наш тим ове јесени у првенству постизало свега 7 играча, од тога ниједан дефанзивац!

Посебно треба истаћи имена Дарка Лазовић, па и Ђорђа Ракића, који ће од јануара ући у пун тренажни процес и појачати ионако јаку конкуренцији у нападачкој линији. Поред тога, ту су млади Савићевић и Михајловић, помало заборављени Милуновић, па Филип Касалица, који можда и напусти клуб, те најскупље плаћено појачање протеклог лета, Ифеани Оњило. Сума сумарум, онај ко буде предводио црвено-беле са клупе наредног пролећа, ако не буде одлазака или раскида уговора, имаће на располагању 13 мање или више квалитетних, али за домаћу лигу свакако одличних играча у навалној линији.

Чак и да клуб напусте Касалица, који је то најавио, евентуално Дауда, који има понуде, али и основа да поднесе тужбу, или прилично незадовољни Милуновић, тренеру на располагању остаје макар десет играча, за практично пет позиција у тиму у нападачкој линији – по два за свако место! Ако хипотетички узмемо да ће на клупи остати Славиша Стојановић, можемо рећи да ће, када је реч о навали, имати више него одлична решења.

У случају да се одлучи да игра са два нападача, имаће на располагању добро уигран тандем Дауда – Мрђа, док ће своју шансу чекати Ракић, Оњило, Михајловић… У случају да се одлучи да игра са једним нападачем, ствара се гужва међу онима који чекају своју шансу, па би, Касалица и Милуновић, па и Оњило, морали да импровизују крила и ту чекају своју шансу.

Чини се да је најреалнија опција игра са једним класичним нападачем. Зашто? Везни ред са Милијашем и Нинковићем био би прилично конкретан у нападу, али је јасно да би проблеми настајали у дефанзиви. То нам говори да је неопходно присуство Гогића или Ковачевића на терену, уз поменути, вероватно сигуран тандем испред њих. На бочним позицијама, узимајући у обзир квалитет Дарка Лазовића и партије које је пружао и потенцијал који је наговестио, пре свега у првом делу јесени, Нејц Печник, стиче се утисак да би прави грех био изостављање било кога од њих двојице из поставе.

945476_615024421891791_214203572_n

Уз то, Звезда би Лазиним повратком коначно добила два права крила у игри. Дакле, судећи по тренутној ситуацији и надајући се да неће бити тужби, раскида уговора и неочекиваних продаја, везни ред и нападачка линија могли би да изгледају овако:

Гогић/Ковачевић

Милијаш/Савићевић     Нинковић

Печник                                                         Лазовић

Дауда/Мрђа

Уз ово, треба истаћи да практично ни Нинковић, ни Мрђа, ни Печник нису прошли комплетне припреме, да је јесенас Гогић дошао касно и да након квалитетних зимских припрема, ови играчи могу пружити много више. Уз поменутих девет играча, на ових шест позиција своје место ће чекати Јокић, Ахчин, Касалица, Милуновић, Оњило, Ракић, Михајловић…

Утисак је да Звезда са овако разноврсним решењима у нападу и дугачком клупом има потенцијала да у пролећном делу сезоне постигне макар гол више од апсолутно сваког противника…

ОДБРАНА

У последњој линији ситуација је нешто другачија. Наш тим је, у 15 првенствених утакмица, примио исто толико голова по мечу, што у лиги која је позната по неефикасности и у којој је само неколико екипа постигло преко 20 погодака за полусезону представља изузетно забрињавајућ податак. Уз то треба додати и примљене голове у другим такмичењима, а од Војводине и Черномореца примљено је укупно шест, па је јасно да одбрана није била на нивоу.

Bajko i RajkoБобан Бајковић, ипак, и поред ових бројки заслужује похвале за приказано ове јесени. Иако је примио прилично велики број голова, може се рећи да практично ниједан гол не иде на његову душу. Поред тога, треба поменути и младог Рајковића, који је будућност Црвене звезде и који би морао да добије прилику већ на пролеће, макар у неколико мечева.

Када је реч о централним бековима, ситуација је нешто другачија. Чини се да је већи проблем од квалитета, број штопера који је наступао ове јесени. Почели су Мартиновић и Крнета, који се мењао са Лазићем, па смо гледали и Робертса Омегу, а у финишу и младог Арауха. Мартиновић је зачуђујуће полусезону завршио практично на њеној половини, због повреде, а Омега, чини се, због недостатка квалитета. Араухо је због језичке баријере и аклиматизације дуго био ван конкуренције за тим, а у финишу је заиграо неколико пута. Почео је четири меча, а наш тим је у њима декласирао Слободу и Нови Пазара, савладао Рад на Врачару и ремизирао у Нишу.

Како на пролеће? Чињеница је да је Звезда за титулу ове сезоне вероватно потребан један штопер калибра Александра Луковића или Бранислава Трајковића, који се помињу. Можда је Стојановић визионарски јесенас предвидео шта ће се десити и због тога тражио искусног Терлиција, између осталог, али га није добио, па је био приморан да врши ротацију, за озбиљан клуб, несвакидашњег броја штопера, њих петорицу у 22 утакмице. Када је реч о Омеги, јасно је да ће се тражити најбезболнији (читај: најисплативији) начин да се са њим заврши сарадња. Добио је шансу на Бановом брду, где је Звезда разбијена од стране Брђана и више га нисмо гледали. Што се Мартиновића тиче, ситуација се мора разјаснити што пре. Он је требало да представља оно што је Стојановић тражио, а то је искусан, квалитетан штопер, који ће држати последњу линију и бити подршка младом штоперу уз себе. Утисак је да није успео у томе. Играо је укупно шест пута, а Звезда је на тих шест мечева примила чак 9 голова. Тачније, на четири меча – Јавор (4), Чукарички (2), Доњи Срем (2) и Вождовац (1). Мартиновић је, дакле, учествовао у 4 од 5 мечева које Звезда није добила у протеклој полусезони!

Преостају нам три штопера, Јован Крнета, Дарко Лазић и Мигел Араухо. Када је реч о првој двојици, они су прегурали вероватно најтежу полусезону у својим каријерама. Јер, у клубу који нема трофеј шест година, а жели га, као и што већи резултат у Европи, врло је тешко са 20, односно 18 година почети сезону као стартни штопер. Они су практично били приморани на то. Не могу, искрено, и поред дугог размишљања, да се сетим тима који жели трофеје и који је велики, као Црвена звезда, а у којем штопери у просеку имају 19 година. Чак ни у чувеној Пижоновој сезони, штопери нису били дечаци. То је просто незамисливо. Оно што су они играли није била борба против противничких нападача, већ борба да се не направи кикс, који би их довео на стуб срама у јавности, што се Крнети већ догађало. Иако су у почетку били несигурни, чини се да им је дерби донео неопходну дозу самопоуздања, јер су га одиграли без примљеног гола, па је уследила серија од неколико мечева у којима се Бајковићева мрежа није тресла. Млади Араухо свакако има потенцијал и залог је за будућност, а у неформалном разговору са неким Звездиним играчима може се чути да према утисцима са тренинга „мали има таленат“. Понављам, за ове младе момке, већи проблем од противничких нападача је страх од грешке, које се у Звезди не праштају.

Krneta i Lazic

Поред њих тројице, Звезди је потребан макар један искусан штопер, калибра играча који су поменути. Уз таквог фудбалера, свако од ових момака могао би да игра са много мање притиска, да напредује знатно више и добије много већу дозу самопоуздања. Дакле, један искусан централни бек могао би Звезди да реши можда и највећи проблем у протеклој полусезони, док би са двојицом, без икакве пристрасности речено, Звезда вероватно без већих проблема дошла до титуле.

За крај, неколико речи о бековима. Онолико колико је проблема у срцу одбране, толико је извесно да Звезда коначно има спољне играче који би могли да одиграју јако квалитетно у тандему. Никола Мијаиловић један је од играча који је купио навијаче својом игром, борбеношћу и асистенцијама ове јесени, па се од њега очекује да, када се добро припреми ове зиме, можда пружа и још боље игре. Марко Петковић дуго је био у сенци Марка Вешовић, иако је у ОФК Београду и младој репрезентацији био капитен и један од најбитнијих игрчача. Тек када је Црногорац одлучио да му се више не игра у Звезди, Петковић је добио шансу. Јако користан у офанзиви, уз напредак у фази одбране, могао би да буде решење какво Звезда на десном боку није имала од Паје Нинкова. Проблем ће бити њихове алтернативе, јер је тешко поверовати да ће Љубо Ненадић остати у клубу, док би на десној страни евентуална замена Петковићу могао бити Стеван Луковић, који годинама чека прилику.

Dzoni Bogotac

Дакле, да закључимо, уз једног или два квалитетна штопера, уз повратак повређених играча, Црвена звезда има сасвим добре шансе да прекине низ од шест година без титуле! Наш избор формације и тима (уз ротације) изгледао би овако:

Бајковић

Петковић – нови штопер 1 – Крнета/Лазић/Араухо/нови штопер 2 – Мијаиловић

Гогић/Ковачевић 

Нинковић      –      Милијаш

Лазовић                                                                                            Печник

Дауда/Мрђа

Алтернативе: Рајковић, Савићевић, Јокић, Милуновић, Ракић, Оњило, Михајловић… 

Какво је Ваше мишљење? Изволите!

Повезане вести

78 comments

Vuco дец 16, 2013 at 10:19

Kakva crna formacija sa jednim spicem. To smo isprobali kao i vojvodina i to je kriminal za ovu ligu. Krila stoje daleko kod aut linija a usamljeni napadac koji nije zigic biva pojeden i udvojen od stopera kostolomaca iz nase lige. Mrdja i Dauda u spicu,jedan zadnji vezni, a rotacija Milijasa,Pecnika i Lazovica koji ce tek polako i bojazljivo ulaziti u ritam. I sta fali da malo kapiten odmori pa da ninkovic uleti u sredinu gde je najopasniji a ne da izigrava levo krilo kao kadu kod pizona. A pecnik i laza levo i desno.

Reply
veliki pravi zvezdas дец 15, 2013 at 23:17

Ja bih poceo od golmana Crvene Zvezde prodat Bajka negde u inostranstvo da i on zaradi neku paru ako moze upravo Crvene Zvezde na celu sa Dzajom a na njegovom mjestu prvog golmana Crvene Zvezde postavit Rajkovica tako da bih i u odbrani Crvene Zvezde trebalo dovest na mjestu stopera Trajkovica i Lukovica uz Petkovica bih kupio Dzajo Vulicevica doveo bih Dzajo El Monira iz Jagodine a sto se tice naprimjer trenera Crvene Zvezde ja bih drugog doveo umjesto Stojanovica doveo Marka Nikolica , Milana Milanovica ili Zivadinovica a sto se tice postave koju bih volio videt na prolece Dzajo Crvene Zvezde Rajkovic ,Vulicevic ,Trajkovic ,Lukovic ,Mijailovic ,El Monir ,Kovacevic ,Lazovic ,Ninkovic ,Dauda i Mrdja ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
veliki pravi zvezdas дец 15, 2013 at 22:51

Evo nesto ne vezano za nasu Crvenu Zvezdu ali bih volio da vidite http://www.mozzartsport.com/vesti/ni-rambo-ne-bi-hteo-u-toletovu-fotelju/67119 ,zasto Crvena Zvezda ne nastavi saradnju sa ovim covjekom Dzajo i Stojadinovicu ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
Marko дец 15, 2013 at 22:55

Zato sto nam je uvalio propalog Bruna Mezengu, igraca sa staklenim nogama Paseka, mlitavog, laznog el maestra Evandra, sporog donekle solidnog ali kiksaru Borhu. Eto zasto. Tj. nije nam on uvalio ove igrace nego njegov brat.

Reply
denkee дец 15, 2013 at 22:44

Bajkovic
Petkovic Trajkovic Lukovic Mijailovic
Kovacevic Milijas
Ninkovic
Pecnik Lazovic
Mrdja

Reply
Lazar дец 15, 2013 at 22:07

Po meni je Arauho sasvim korektno odigrao, bolje od svih ostalih, Martinovica i Omegu oterati na najbezbolniji nacin dovesti 2kvalitetna stopera ili pruzati sansi Arauhu kada su ga vec placali 200000 a sa druge strane proceniti dali od Lazica moze biti velikog igraca i u tom slucaju davati mu sansu(u sta cisto sumnjam).Napad Dauda jednostavno i pored dosta golova nedovoljno dobar i ako moze da se uzme milion za njega nek se uzme, Onjilo je dokaz da se u nasem klubu ocigledno radi ocajno taj decko je ma necu ni da ga spominjem.

Reply
Marko дец 15, 2013 at 21:45

Prodati Daudu i naci mu zamenu, raskinuti ugovor sa Arauhom i Omegom i dovesti Lukovica ili Trajkovica i obavezno vratiti Vranjesa zbog toga sto moze da igra i stopera i desnog beka a otisao je Vesovic sa desnog beka a moze da dodje i levi bek jer je otisao Mladenovic.

Reply
Marko дец 15, 2013 at 21:43

Po nekom mom misljenju treba da se dovede stoper, da li ce to biti Lukovic ili Trajkovic videcemo. Treba raskinuti saradnju sa Arauhom, mislim da je suludo dovoditi stranog stopera koji je tek napunio 18 godina a Srbija je poznata po tome sto u poslednje vreme proizvodi odlicne defanzivne igrace za koje se otimaju evropski klubovi. Lazic je dokazao da na njega mozemo da se oslonimo, Krneta u poslednje vreme sve bolji i bolji. To je neko moje misljenje. Sta ce biti sa Omegom i Martinovicem pitaj Boga Sto se tice levog beka tu ce doci neki igrac koji ce biti alternativa Mijailovicu zbog Mladenovicevog odlaska. Mozda ce doci i desni bek jer je Vesovic otisao. Treba dobro razmisliti oko Daude. Sto se mene tice, ne bi bila nikakva steta da ode jer od kako je kod nas nije nista posebno uradio, proradio je na nekim utakmicama ali nije to to, ako neko ponudi lepu sumu novca(sigurno nece biti preko milion evra) neka ide, mozemo naci mnogo boljeg centarfora. Lazovic i Rakic se vracaju, tj oporavljeni su i samo je pitanje koliko ce se dobro spremiti na pripremama. Videcemo.

Reply
MIKI дец 15, 2013 at 16:13

4-4-2

Bajko

Petko–Trajko-Lukovic-Dzoni

Pecnik-Ninkovic-Milijas-Lazovic

Dauda-Mrdja

Reply
MIKI дец 15, 2013 at 16:12

Bolje 4-4-2 Milijas umesto gogica

Bajko

Petko–Trajko-Lukovic-Dzoni

Pecnik-Ninkovic-Milijas-Lazovic

Dauda-Mrdja

Reply
MILAN KG дец 15, 2013 at 15:40

trebaju nam stoperi ako dauda ode po meni nije smak sveta od kad je dosao nije se nadavao golova kao sto smo ocekivali u derbijima se nije video narucito u onom prosle godine kad se odlucivalo o tituli.

Reply
Mario дец 15, 2013 at 15:36

Ja mislim da bi mi trebali da dovedemo Trajkovica, Lukovica I mozda jos jednog stopera.Smanjiti gužvu i poslati na pozajmice klince tipa Đuričkovića, Ahčina, Đorđevića i td. kako bi dobili na kvalitetu treninga i to je to, rad rad i samo rad. Ako bi mogli trebali bi dovesti jos jednog stopera i jednog veznjaka, a Kasalicu prodati.

Reply
Vasquez дец 15, 2013 at 15:07

Po svemu vidjenom, svakome je jasno da nam je poslednja linija problematicna. Trebaju nam stoperi!!!

Reply
Ikac дец 14, 2013 at 23:31

Treba Zvezda da Daudu proda za dobre pare.On decko nista nije uradio od kad je dosao,bolje bi igrao ja umesto njega! 😛 😆 :mrgreen:

Reply
djole delija дец 14, 2013 at 22:47

rajko
petko martinovic omega mijailovic
gogic
ninkovic savicevic lazovic
mrdja onjilo

izmene kovacevic -gogic savicevic -milijas onjilo – rakic

Reply
dekicz дец 14, 2013 at 21:44

Bajko

Petko Trajkovic Lukovic Dzoni

Gogic

Laza Ninkovic Pecnik

Mrdja Dauda

Reply
MIKI дец 15, 2013 at 16:07

Milijas??

Reply
MIKI дец 15, 2013 at 16:12

Bolje 4-4-2 Milijas umesto gogica

Bajko

Petko–Trajko-Lukovic-Dzoni

Pecnik-Ninkovic-Milijas-Lazovic

Dauda-Mrdja

Reply
dekicz дец 15, 2013 at 19:07

Milijas da igra zadnjeg veznog? Tesko. Pre bi mi Kovacevic na toj poziciji

Reply
RUK дец 14, 2013 at 21:02

Треба нам много бољи тренер, два искусна и одлична штопера и један одличан везни играч. Јесте да „нападача“ имамо поприлично али они једно лице показују на Маракани (весело) а сасвим друго у гостима (тужно).

Reply
Lazaris дец 14, 2013 at 20:49

Pricam pre neki dan sa ocem nesto,prati i on malo fudbal,i pita on mene jel bio neki Goran Vesic u Zvezdi.Kazem mu da je bio,da nas je unistio,da je pokrao i KK i FK,pitam ga sto ga to interesuje.On meni kaze video ga na tv,daje neku intervju,i posle pogledam na netu i vidim da je neki sekretar grada Beograda ili tako nesto.Pa da li je to moguce,kako on to uspeva da se uvali na svaku funkciju,tog coveka ne moze niko da unisti,strasno.

Reply
Spartanac дец 15, 2013 at 00:34

to je mnogo vise slika naseg naroda nego njega,ali to je sad druga tema……Andjus je mnogo stvari lupio,ali je bio u pravu,……zemlja preletaca,takav kompletan narod!Vesic je tu samo…..eto ime i prezime….da nije Goran Vesic bio bi neki Petar Petrovic…….

Reply
Fornicator дец 14, 2013 at 20:24

Treba nam trener i komplet četvorka u zadnjoj liniji (dva štopera startera i bekovi rezerve). Što se tiče veznog reda, tu treba dobro promisliti šta da se radi (da li Gogić ili Aca na zadnjeg, da li i dalje trpeti Milijaša i Pečnika, da li će se Laza vratiti u formu…). A napadača imamo na izvoz – ja sam i dalje za postavku sa dva špica (pošto Dauda ide, možda probati da se razigra Onjilo).

Reply
otpisani101 дец 14, 2013 at 19:52

osnovna stvar,treba nam novi trener…to je sustina price…trener zvezde, kome je golman najbolji igrac u polusezoni, nema sta da trazi u crvenoj zvezdi…kroz istoriju crvene zvezde do dolaska jankovica i posle njega stojanovica , golmani crvene zvezde su bili ne ocenjeni,jer u domacoj ligi nisu imali posla…ako je stojanovicu golman najbolji igrac,onda o viziji igre nema vise price…stojanovic ima postavku igre da -ne izgubi…trener zvezde treba da ima viziju-da pobedi…voleli vi to ili ne.ekipa gde je golman glavna figura je defanzivna,spora,staromodna itd…zvezda je sa bilo kakvom ekipom favorit za titulu svake godine,i umesto kao favoriti da idemo na pobedu protiv svake ekipe u tole super ligi,mi igramo bojazljivo,sporo i cuvamo svaki povoljan rezultat ,protiv bilo kog protivnika…da vas podsetim-stojanovic je cuvao rezultate protiv jimena kao sto su,ofk,rad.javor, itd…pa da li su to ekipe renomea zvezde…maaa , stojanovic napolje…

Reply
Spartanac дец 14, 2013 at 19:38

Ja se u nekim stvarima ipak ne slazem…….ono u cemu se slazem jeste svakako da nam trebaju Trajkovic i Lukovic!
Ne slazem se u….:
1.Zvezda je uvek ,kada je nesto valjala igrala sa dva spica!Kada vec imamo toliko napadaca,logicno je da igramo sa dva spica!
2.Ako bi dosla ova dva stopera……ja bi Martinovica i Krnetu zadrzao…..a Lazica i Arauha poslao na kalenje……idealna je situacija ,ne igramo Evropu,ne igramo kup….imamo samo 15 utakmica……ta 4 stopera bi nam bila dovoljna….Omega…..covek je vazduh za Zvezdu iskreno…..sa njim raskinuti ugovor.
2.Ista prica je sa napadacima……Kasalica po meni nece imati sanse,pogotovu ako se vrati Laza……ZBOG TOGA mislim da ga treba OBAVEZNO PRODATI……u naponu snage je mozda vredeo 1,5 miliona,a sada sam ubedjen da nam niko nece ponuditi u startu milion…….jako tesko toliko da izvucemo!
-MIHAILOVIC JE OBAVEZAN DA IDE NA POZAJMICU!!!!!!TU NEMA GOVARA!
Nama ostaje Mrdja,Rakic,Onjilo…..i LJUDI ,JA SAM UBEDJEN…..MA 100%…..MILUN JE NAPADAC A NE KRILO,O U TANDEMU SA MRDJOM ILI BILO KIME …DAUDOM BI KIDAO!!!!Decko nije krilo,nije u zivotu prosao 1 na 1 ….jos je desnonog igra levo krilo……a ne ide unutra na sut….ma nikako …..on je napadac u formaciji sa dva napadaca……
-Prodao bi Kasalicu,svakako…..a ako moze Dauda da se zadrzi cisto do leta da mu cena porste……on ako se razigra i ekipa se ugra,lepo sada odradi cele pripreme……on moze da poludi i da 20 golova ukupno u sezoni,ima za to kapacitet…..i jos ako uzmemo titulu,mozemo da trazicmo 2 miliona pa da vidimo……Kasalici ce SIGURNO cena padati ,ON SVAKAKO NECE IGRATI DA BUDEMO PRVACI UNIVERZUMA…..treba biti fer prema decku……em ne igra,em ne prima pare,em mu pada cena……pa imamo li mi dusu!??Treba traziti za njega milion i to je to….dati ga i za 800 000 i eto……

Reply
NCZ86 дец 14, 2013 at 21:56

u pravu si za Miluna . decko daje golove kad je sensnajestercu,mozda bi trebalo da prodamo daudu da uznemo kintu a i da ima mesta za miluna.. 😀

Reply
Spartanac дец 15, 2013 at 00:37

BRAVO! 💡

Reply
Vopi дец 14, 2013 at 22:20

U svemu se slažem sem u tome da treba zadržati Martinovića. Vratiti Lukovića sa pozajmice da pojača konkurenciju na desnom beku. Smanjiti gužvu i poslati na pozajmice klince tipa Đuričkovića, Ahčina, Đorđevića i td. kako bi dobili na kvalitetu treninga i to je to, rad rad i samo rad. Napokon imamo dobre igrače još ako dođu Luković i Trajković trebali bi da se prošetamo do titule, sve drugo bi bio neuspeh i to težak.

Reply
Spartanac дец 15, 2013 at 00:39

Znas sto mi je ideja da ga zadrzim……Ako bi igrali Trajkovic i Lukovic……i ne dao Bog se neko povredi…da nam alternativa bude iskusan igrac!Pre bi voleo da mi on sedi na klupi,nego Lazic ili Arauho…..iz prostog razloga sto tim momcima trebaju utakmice a ne klupa.Martinovicu to ne treba,ako zafali on na iskustvo moze da odigra koju utakmicu….ovo dvojica to ne mogu!

Reply
joda023 дец 14, 2013 at 19:26

trebaju pare. 😆

Reply
reddevil66 дец 14, 2013 at 19:14

Rakovic
Petkovic Arauho Lazic

Reply
Djole-Jagodina дец 14, 2013 at 19:13

Ja tvrdim da kod nas sem stopera i eventualno jedan dobar vezni igrac netreba da dolazi niko.Nas problem je stil igre koji forsira Stojanovic i koji ne daje rezultate.Neka mi neko kaze jednu dobru utakmicu koju smo igrali nebitno dali smo pobedili ili izgubili.Da je ove igrace imao Robi mi bi ubedljivo bili prvi a sad ni igre ni nista.Svako ima pravo na svoje misljenje ali sa ovim trenerom opet gledamo mucenje i dobijanje na silu bez imalo fudbala!!!!!ZVEZDA OOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reply
Muhamed Ali дец 14, 2013 at 19:16

Ne treba nam ni vezni,ionako vukan ne dobija priliku…samo jos treba vise da ga gusimo…a svako ko ima kvalitet nece hteti da bude treca opcija

Reply
Mani дец 14, 2013 at 18:41

Na golu Bajko (Rajkovic, ako ga ne posalju u Borcu)

U odbrani Petkovic, Lukovic, Krneta (Lazic, Arauho, mada moguce da i jedan od njih ode u Borcu), Mijailovic.

Na sredini Kovacevic (Gogic), Ninkovic (Milijas)
Po stranama Lazovic i Pecnik.

Nadad Dauda i Mrdja!

Jos u rotaciji da se nadju mali Stevan Lukovic kao zamena Petkovicu, Martinovic, (novi levi bek), Jokic, Ahcin, Savicevic, Milunovic, Rakic i Mihajlovic.
Sasvim dobar broj igraca i mislim da bi sa ovakvim timom sigurno osvojili titulu!!! A Omegu, Kasalicu i Onjila po meni prodati ako je ikako moguce i bar nesto zaraditi da se pokrpe bar neki dugovi!!!

Reply
NCZ86 дец 14, 2013 at 18:33

Prodati ili odstraniti Daudu,Kasalicu,Milijasa,martinovica,omegu.Bajko neka potrazi novu sredinu da zaradi neki dinar.dati sansu Rajkovicu,Mihajlovicu,Milunovic,Lazicu. i dovesti novog stopera.. i to je to da ne gomilamo igrace kao sveake godine,

Reply
Denis дец 14, 2013 at 23:40

Ја би ти дао милион дислајкова. Сада када нисмо далеко од титуле ти би да оде други стрелац, први асистент и голман који нас је чупао милион пута. Немам речи

Reply
Denis дец 14, 2013 at 23:48

Mislim jesmo daleko, tek je polusezona, ali jedan bod zaostatka a lik bi menjao pola tima. Kakvi sve strucnjaci komentarisu.

Reply
NCZ86 дец 15, 2013 at 11:30

Ma ovaj tim je savrsen sigurno nas vodi do titule.neka igraju starci koji em nemaju pojma em se ne trude a mladi neka propadaju na klupi, a inace svako ima svoje misljenje i moze ga izneti ovde…

Reply
Denis дец 15, 2013 at 13:21

Ima misljenje i nazalost moze ga izneti. Kakvi starci? Dauda 25, Milijas 30, Bajkovic 28, Kasalica 25 i to tebi starci. Vidim razumes se u fudbal kao indijanac u akumulatore.

mmilan дец 14, 2013 at 18:30

Ljudi, Mijailovic i Petkovic su 0K, ali Krneta, Arauho… pa zbog njh smo primili sve golove. Ako ne pojacamo centralne bekove nista od nas.

Reply
Nenad дец 14, 2013 at 18:29

krneta je postigao gol protiv slobode čini mi se, a gogić je čini mi se postigao 1, a 1 mu je poništen… moraš malo da proveriš informacije pre nego što napišeš nešto…

Reply
Звезда шампион! дец 14, 2013 at 17:56

Све је ок само мислим да морамо да играмо и даље са два центарфора. Ја бих овако играо
-Бајковић
Мијаиловић Араухо нови штопер/Лазић Петковић
Милијаш Ковачевић
крила Лазовић и Печник
Мрђа и Дауда/Ракић

Reply
Звезда шампион! дец 14, 2013 at 18:19

Пардон на средини терена Нинковић и Милијаш,за Ацу нажалост нема места.

Reply
Mani дец 14, 2013 at 18:43

U formaciji za dva centralna vezna jedan mora da bude defanzivan, agresivan i brz a to je Kovacevic. Ninkovic je ofanzivan a Milijas nema brzinu da bi krpio rupe kao Kovacevic.

Reply
Ultras дец 14, 2013 at 16:29

Prvo Aleksandre, Krneta je postigao jedan gol ne sećeam se tačno protiv koga…A drugo, zar si već zaboravio kakve smo partije pružali sa samo jednim klasičnim napadačem i koliko smo neefikasni bili!!!Znači formaciju NIKAKO ne menjati, samo dovesti ekstar štopera i Lukovića koji može da igra i beka i naravno probati da uvaljamo nekog igrača!!!

Reply
Александар дец 15, 2013 at 15:01

Крнета јесте, али у Купу, као и Џони.

Reply
damjan94 дец 14, 2013 at 16:12

VUKANU DATI ŠANSUUU!!1

Reply
red дец 14, 2013 at 16:11

Koliko se sjacam i Krneta je dao gol“’glavom…sad u kupu ili prvenstvu nisam siguran !

Reply
Mani дец 14, 2013 at 18:32

Mislim da je i Mijailovic dao… 🙂

Reply
Александар дец 15, 2013 at 15:00

Крнета и Мијаиловић су постигли голове у Купу, а говорили смо о првенству.

Reply
aleksandar sd дец 14, 2013 at 16:09

Ne razdvajati Daudu i Mrdju i uz normalnog stopera mozemo da se nadamo necemu.

Reply
Antrax дец 14, 2013 at 19:07

Mrđa je npokazao šta zna i njega ne dirati….
a ja u daudu vjerujem i mislim da je igrač extra klase, mnogo se bori stišće odbrane protivnika izlazi na lopte otvara se…. misli o igri dok to kod mrđe nema. Daudi samo malo fali da proradi i onda će da zabija svaku utakmicu i za dve godine cijena će mu višestruko narasti.
Sjetite se ove moje konstatacije na kraju iduće sezone.

Reply
Levi Brisac дец 14, 2013 at 15:58

Dao je Krneta gol koliko se ja secam!!!

Reply
Stole дец 14, 2013 at 15:36

Vise bih voleo da vidim analizu o treneru… Sto se tice sastava i klupe vise nego solidan tim ne za JSL vec za neke mnogo jace lige, i mislim da bi sa ovim timom morali da se prosetamo do titule, pa makar Tole(LOPOV) zavrsio komsijama sve utakmice do kraja.
Sto se tice sastava, msm da se treba osloboditi pojedinih igraca, neke poslati na pozajmicu (BSK, neke u JSL tipa Radnicki K) a neke i prodati ma kolko znacili za tim, Dauda se mora prodati bar za 1m da bi namirili ostale igrace, (na toj poziciji nam ostaju Mrdja, Rakic, i mladi Mihajlovic koji nikako da dobije sansu, a nikako ne treba da zaboravimo Onjila), Kasalica isto tako, msm da je suludo ostavljati Milijasa u tim, jer pored Ninkovica, Lazovica, Pecnika i Kovacevica on ce biti svakako visak na sredini, a uz to zauzimati mesto i Vukanu…Martinovica pokusati prodati za neke pare ako je moguce, a Nenadic, Omega i jos tako neki anonimusi moraju otici iz zvezde, jer samo zauzimaju mesto…

Reply
Александар дец 15, 2013 at 14:59

Биће и анализе тренера.

Reply
Црна Гора ЦЗВ дец 14, 2013 at 15:10

Ja bi doveo samo kvalitetnog stopera,alternative Mijailovicu i Petkovicu bih potrazio u omladincima.Prodao Kasalicu i Daudu da se izmire dugovanja prema igracima i mirna Bosna.Ionako napadaca imamo za izvoz.Jes da ce Daudi rast cijena i da nam je potreban ,ali su nam potrebne i pare ,a i ne zna se kad ce ovaj trazit raskid ugovora.Milunovica isto prodati,ove mladje sto ne igraju poslat u Borcu na dokazivanje.Gotova stvar.

Reply
100% дец 14, 2013 at 14:39

Ne zna se ko ce ostati u klubu pa je tesko sastavljati ekipu.
Po meni ako je izvodljivo: Bjakovic, Petkovic,Trajkovic,Lukovic,Mijailovic, Kovacevic,Milijas,Ninkovic, Lazovic,Mrdja, Dauda(ako ode onda mozda Kasalica,Rakic ili neko treci)
Klupa: Rajkovic, Krneta,Arauho,Gogic, Savicevic,Milunovic,Pecnik, Mihajlovic
Bode oci sto nemamo rezerve za bekove, a i dalje previse napadaca u klubu, zbog toga sam stavio dvojicu u prvih 11 a Pecnika na klupu, jer stvaro imamo previse napadaca.

Reply
Igor дец 14, 2013 at 14:36

„Sa onima na pozajmici, trener crveno-belih izbrojaće više od 40 fudbalera! „

Reply
veliki pravi zvezdas дец 14, 2013 at 14:28

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:468378-Zvezdini-dugovi-stopiraju-pojacanja zasto ovo radite Crvenoj Zvezdu Upravo Crvene Zvezde na celu sa Dzajom ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
Igor дец 14, 2013 at 14:34

Odlicno. Barem necemo dovoditi „Onjile“, „Omege“ i gomilati jos 5 napadaca, pa da oformimo 2 tima samo od napadaca.

Reply
Delija mp дец 14, 2013 at 18:26

Jer ce neko konacno da ga banuje,taman smo se otarasili onog Indjije,sad ovaj?
Alo decko,pisi pisma „Upravi Crvene Zvezde na celu sa Dzajom“ pa neka oni „reknu Stojadinovicu“ da „prodadu Mirica“,koji inace ceka raskid ugovora i kog ne bismo mogli nikome da prodamo,zato su ga i forsirali.
Ne moras sve da komentarises sto ti padne na pamet,ostavi nesto za svoju konfuznz glavu

Reply
Igor дец 14, 2013 at 14:27

1. Treba nam stoper!!!
2. Trebaju nam zadovoljni igraci sto znaci redovnu platu i prodavanje (potencijalno) nezadovoljnih igraca (Dauda)

Reply
Ryber Palunko дец 14, 2013 at 14:15

Kako nijedan gol nije dao defanzivac!? A Obradović 🙂

Reply
red дец 14, 2013 at 16:10

dao je i krneta glavom

Reply
lpool дец 14, 2013 at 14:15

Pod 1 treba promeniti trenera pod 1,hvala mu na svemu sto je uradio ali jednostavno msm da nije na visini zadatka.. Slazem se da je situacija oko njega bila katastrofalna ali jednostavno ne vidim sistem u njegovoj igri,ne znam da li ce se to na pripremama popraviti ili ne ali ako imamo opciju da dovedemo ozbiljnijeg trenera msm da se treba zahvaliti sadasnjem treneru.

Pod 2 Redukovati ugovore igracima na pristojne sume koje cemo moci da placamo.

Pod 3 Isplatiti Daudu i prodati ga za oko mil,sa tim novcem servisirati dugove prema igracima koliko je to moguce. Jeste lik postigao dosta golova ali msm da bi njegovom prodajom uradili mnogo,namirili tim i otvorili jedno mesto u napadu (treba forsirati Onjila kad smo ga vec toliko platili,ako se ne isplati prodati ga i spasiti sto se spasti moze).

Pod 4 Kokeza i Toncev treba da obezbede pare za makar jednog pravog stopera ! Ako nekim cudom budu nasli beka i njega dovesti pod hitno !

Pod 5 Napraviti od bsk-a ili nekog drugog tima pravu filijalu u kojoj cemo kaliti mlade igrace (to normalno podrazumeva da sportski sektor sto cesce ide na njihove utakmice,kako ne bi imali osecaj da su oterani).

Reply
DS1992 дец 14, 2013 at 14:10

sa omegom raskinuti saradnju,lazic i arauho u bsk na kaljenju!u odbrani petkovic,trajkovic,lukovic,mijailovic na klupi sto se stopera tice krneta i martinovic!problem ce biti ako se neko od bekova povredi jer tu nemamo alternativa za njih pa bi bilo dobro da tu nekoga dovedu po meni bi dobra resenja bili el monir iz jagodine i vulicevic(postaje slobodan igrac u januaru)

Reply
veliki pravi zvezdas дец 14, 2013 at 14:06

http://hotsport.rs/2013/12/13/ozegovic-stize-na-zvezdinu-prozivku/ dobro je sto ce Dauda i Mradja imat konkurenciju u nasoj Crvenoj Zvezdi i ja bih licno volio da ovaj igrac Crvene Zvezde igra na proljece u Zvezdi a da nasa Crvena Zvezda igra sa tri spica Dauda ,Mrdja i Ozegovic ,zasto ne pokusat treneru Crvene Zvezde Stojanovicu Dzajo to reci mu Stojanovicu ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
Denis дец 14, 2013 at 14:42

Ozegovic se u Vozdovcu nije izborio za prvu postavu, a ti bi da igra pre Mihajlovica, Milunovica, Rakica, Kasalica ako ostane…, pa i ovog Onjila koji je preplacen i sta sada sa njim,tu je i mladi Djordjevic kome je danas rodjendan (zelim mu sve najbolje), tako da nam Ozegovic trenutno ni najmanje nije potreban. Imamo visak napadaca.

Reply
cz дец 14, 2013 at 13:54

Da li ce Stojanovic ostati ili ne,to se jos ne zna ali smirila se situacija oko njega.Po meni on nema nikakav autoritet,kao sto neko dole napisa kada bi navijaci rekli Milijas napolje on bi ga izveo.Zbrka ko ce penal izvoditi,covjek izmjene izvrsiti ne zna totalno je potopio Savicevica koji je na samom pocetku bio jedan od najboljih.Koliko me samo nerviralo ono bunarenje,nismo imali bog zna kakvih akcija proigravanja pojedinih igraca.Kada je otisao na mini pripreme na Taru umjesto da se vratimo spremniji mi smo bili gori,i to govori da on ovaj posao ne zna dovoljno dobro obavljati.Sve utakmice smo izgubili njegovim greskama plus odbrana.Da bi Zvezda osvojila titulu treba joj pravi trener (i stoperi) ali tu se javlja novi problem koga dovesti.Vecina boljih ne bi dosla u Zvezdu zbog situacije u kojoj se nalazi,nesloge Uprave itd.Pa nam ostaje da Stojanovica zamjenimo sa nekim Krunicem (valjda sam dobro rekao)Rajevcem i njima slicnima meni to dodje na isto.Jedina stvar na kojoj sam zahvalan Stojanovicu je sto je prihvatio da bude trener Zvezde i da istraje,ali nama to dovoljno nije jer ce na proljece biti trka oko titule.Evo,Vojvodini ode trener i bitni igraci donekle put nam je cist,u ostalim klubovima ne vjerujem da ce se sta mjenjati, ali partizan se pojacao Nikolicem ostjerao onog Rasovica,koji nam je mnogo pomogao vodjenjem komsija,ali mi to nismo iskoristili.Tako da,oni ce se sigurno preporoditi sa novim trenerom i nekim pojacanjima.Sada je sve na Upravi,gresaka biti ne smije.

Reply
nemanja дец 14, 2013 at 13:47

Moze da dodje i mesi licno mi titulu necemo videti dok je onaj na celu FSS, tako je bilo pre 5 godina bice i sad. Jesu oni dosta losiji od nas ali to nista ne menja kad ce zatvoriti utakmice koje im trebaju a mi sve ne mozemo dobiti.

Reply
Blagoje Jovovic дец 14, 2013 at 13:28

Kratko i jasno trener. Napad solidan Dauda, Mrdja ne treba ih menjati, sredina Ninkovic, Lazovic, Pecnik jedini sto vrede. U odbrani su mali Lazic i Mijailovic jedini koji vrede nesto, tu je i Bajkovic koji je odlican. Opet ponavljam sa ovim trenerom nema nista od titule. Nema autoritet a ni znanje.

Reply
CzvBoys дец 14, 2013 at 13:26

NAMA TREBAJU DVA STOPERA,ISKUSNA,JAKA,DOMINANTNA!Tu smo kriticni kao nikad do sad!Martinovic je po meni totalni promasaj,i od prvog dana kada je dosao nije mi ulivao poverenje.Doveden je kao iskusan stoper i da uz njega stasavaju Lazic i Krneta,ali sve je to otislo u kontra smeru…Lazic i Krneta su jos i dobro odigrali sobzirom na njihove godine,jer pored sebe nisu imali nikakoga da im skrene paznju na greske,i to je bio nas najveci problem tokom jeseni.Kad je u pitanju Arauha,iskren da budem,ocekivao sam mnogo vise od njega..Stojadinovic ga je predstavio kao ulog u buducnost sto do sada nije poceo pokazivati.Mada nikad se ne zna,mozda bas na prolece Arauho dokaze suprotno i opravda ocekivanja,jer ipak je mlad i treba ga sacekati i dati mu sansu.Ukoliko Lukovic dodje tada bi bila pokrivena i pozicija levog beka i ne bismo morali dovoditi igraca na toj poziciji,jer u slucaju Mijailovicevog izostanka Lukovic bi mogao extra da odigra i beka.Kada je u pitanju drugi stoper,ne znam koliko je realno da Trajkovic dodje kod nas,uostalom videcemo,ali treba sto pre poceti razmisljati o pojacanjima kako bi imali vise vremena da se ekipa uigra i oformi na pravi nacin,a ne da igrace dovodimo 2 dana pre pocetka polusezone.Na desnom beku imamo samo Petkovica,i po meni on ce tek pokazati zasto je doveden,jer sigurno moze da pruzi znatno vise nego sto je do sada pruzao i od njega tek ocekujem dobre partije.On nema konkurenciju i mozda bi bilo dobro uzeti nekog klinca iz omladinske(valjda ima bar neki talentovani mladic) i uvesti ga u prvi tim.Filip Stojkovic koga smo poslali u Cukaricki bi bio odlicno resenje ali ne znam koliko je realno da bi on prihvatio da dodje kod nas i da bude zamena,kada je vec u Cukarickom standardan i pruza dobrepartije.Mislim da od toga nema nista,zato neki klinac iz omladinske bi bio dobro resenje,jer u slucaju kartona ili nekog drugog izostanka da imamo nekog ko ce zamniti Petkovica.Dalje,vezni red i napad su kao sto ste rekli najjaci deo tima,i jos kada se vrati Lazovic,Kovacevic trebalo bi da budemo samo jaci.Mada ne bi bilo lose da dodje neki dobar plejmejker na sredini,da jos vise ulije sigurnosti,dok u napadu ako se ne desi da neko ode,uopste nam ne treba pojacanje.Jedino u slucaju da Dauda napusti klub,morali bi reagovati,u protivnom Rakic mi ne uliva poverenje i ne verujem da bi nadomestio njegov odlazak,jer je Dauda dosta brz i sa Mrdjom odlicno saradjuje u napadu.To bi bilo to po meni,znaci,obavezno dovesti 2(slovima: DVA) iskusna stopera,jednog ofanzivnog igraca i nekog klinca iz omladinske da pokrije poziciju desnog beka! Toliko,nadam se da ovi iz uprave znaju sta rade.Trener Stojanovic je morao vise da uradi sa ovom ekipom ali sta je tu je,ukoliko se ponudi bolje resenje na klupi,mislim da ne bi trebalo oklevati.a ukoliko ce dovesti nekog anonimusa koji nista nije bolji od Slavise onda bolje nista ne menjati.

Reply
Delija дец 14, 2013 at 13:16

Nasi igraci su dali 29 golova a ovaj 30. je autogol Obradovica 😀

Reply
M.V.P дец 14, 2013 at 13:13

Koliko skupo nas kostaju kiksevi protiv Javora, Vozdovca, Srema, Cuke, timova koje moramo da gazimo sa poola snage, sad bi bili ubedljivo prvi! :facepalm:

Reply
neco-peco дец 14, 2013 at 13:12

analiza trenera je izostala a ona me je posebno interesovala! Ne treba biti neki strucnjak pa vidjeti sta fali al se bojim da je Stojanovic ta slaba karika koja previse popusta drugima i kad navijaci kazu Milijas napolje, on ga izvede, Stojadinovic da igra Mladenovic on ga uvede pa igramo sa dva lijeva beka, ulasci Mirica a ostavlja na klupi Savicevica i Milunovica koji su prilicno upropasceni jesenas kao igraci! Zar nije bilo logicno u onih nekoliko ubjedljivih pobjeda na marakani dati sansu i Mihajlovicu, Savicevicu, Jokicu, Rajkovicu…

Reply
Muhamed Ali дец 14, 2013 at 12:55

Nije ostala dva gola postigao Gogic nego je jedan dao Krneta drugi Gogic,i jedan gol Gogicu je ponisten

Reply
Ryber Palunko дец 14, 2013 at 14:15

Krneta je dao gol u kupu, a ovaj jedan izgubljeni, ali najslađi, dao je Obradović 🙂

Reply

Leave a Comment