Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Катић у Скопљу по стоти пут у дресу Звезде!

 Црвена звезда се није лепо провела у Скопљу. А у сенци пораза, остао је један леп јубилеј. Рашко Катић је на том мечу по стоти пут играо у дресу Црвене звезде.

katic

Катићу је ово други мандат у црвено-белом. Први пут је дошао 2004. године из Крагујевачке Заставе. Након сезоне у Звезди сели се у Немачку где наступа наредне четири године за Тибинген. 2009. године се враћа у Србију и потписује за Хемофарм. Након добре сезоне у Хемофарму, сели се у Партизан где игра врло добро две сезоне.

2012. је из Партизана прешао у Црвену  звезду. У почетку су многи били сумњичави због доласка играча из табора вечитог ривала, и то играча који има 32 године. Затим су почеле приче да ће бити добра „бек ап“ опција. Како је сезона одмицала, Катић се издвојио као један од носилаца игре уз Игора Ракочевића. Његов однос према игри и према навијачима довео је до тога да га овог лета многи предложе за новог капитена.

Катић је овог лета дебитовао и за репрезентацију Србије и са 33 године постао најстарији дебитант. На Европском првенству у Словенији је имао запажену улогу, био је прва резерва искусном Ненаду Крстићу.

Ову сезону је Рашко почео у нешто слабијем ритму, након напорног лета и повреде на старту сезоне. Међутим, како време пролази, поново почиње да подсећа на играча којем су се многи дивили прошле сезоне.

Рашко, МЦЗ ти честита овај јубилеј и жели још пуно успеха и лепих тренутака у дресу Црвене звезде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Gorstak дец 18, 2013 at 00:14

Bravo Rale ! Ziv bio

Reply

Leave a Comment