Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава: МЗТ Скопље – Црвена звезда Телеком (недеља, 17, СЦ „Борис Трајковски“)

Ове недеље Звезда у Скопљу последњи пут гостује у овој календарској години, што се АБА лиге тиче. Након овог меча, следе три утакмице на домаћем паркету, одмор и од играња у Европи тако да би победом у Скопљу Звезда ухватила одличан залет за пролећни део првенства.

mzt_najava

МЗТ нема велику традицију у македонској кошарци. Највеће успехе су остварили у последње две сезоне освојивши оба пута дуплу круну.Пре тога су четири пута од оснивања, 1966. успели да освоје домаћи Куп. Што се играња у АБА лиги тиче, тим је дебитовао прошле сезоне и заузео на крају 7. место, иако је у једном делу средином сезоне деловало да могу да се укључе у борбу за Ф4 након серије добрих резултата. Тренутно у регионалном такмичењу заузимају 8. позицију. Треба још поменути да у Скопљу имају добру подршку својих навијача, а Звезда ће сигурно бити и мотив више за све њих да испуне дворану у недељу.

Што се играчког кадра, екипу су летос напустила двојица играча, Бакић и Грнчаров, као и тренер Пипан. Место првог тренера је преузео Влада Вукоичић, али је пре тачно месец дана и он напустио екипу и препустио је Зоран Мартичу, словеначком стручњаку. Од играча, као појачања су доведени Рејнолдс (Виши), Лучић (Крка), Костоски (Куманово), Синовец (Раднички), Младеновски (Работнички).

Што се спољне линије тиче, постоји наравно, неколико играча на које треба обратити посебну пажњу. Синовец је први међу њима. Млади бек у просеку постиже 10,7 поена по мечу уз високе проценте шута и за два и за три поена. Такође треба додати да бележи 4 асистенције по мечу што га сврстава у ред најопаснијих играча овог тима. Иако релативно млад играч, скупио је доста искуства играјући за Раднички претходне две сезоне, а био је и  у Химику и Партизану. У ротацији са Синовецом су О. Стојановски и Марковски. Обојица имају веома скромну минутажу, с тим да је учинак Марковског више видљив. Стојановски се више оријентише на игру у одбрани и улази на кратко у игру.

Костоски је први плеј екипе. У просеку постиже 8,2 поена по мечу уз 3 асистенције. Често шутира за три поена, а у нападу га такође одликује и добар продор и брзина. У последње три утакмице је имао јако лош учинак. Оташевић је друга опција на позицији плеја. Постиже мање поена по мечу, али уз боље проценте шута. Игра рационално, мада је сличан тип играча као и и Костоски.

Д. Стојановски и Дејвис су главни шутери у екипи. Стојановски постиже 12 поена по мечу уз скоро 50% шута из игре и најефикаснији је играч свог тима. Неретко проводи ореко 30 минута на паркету и прва је опција у нападу. Доста напада има за циљ управо отварање његових шутева и одатле прети највећа опасност. Дејвис постиже 7,3 поена по мечу уз сличне проценте шута. Воли шутеве са полудистанце, али често шутира и тројке.

IMG_2536У рекету играју Гечевски, Чековски, Рејнолдс и Лучић. Гечевски је искусни центар (36 година). Упркос годинама, уз Д. Стојановског је најефикаснији играч свог тима. Веома снажан и окретан испод коша, често се извлачи на шут споља, чак и за три поена. Из игре има преко 50% успешности шута што довољно говори о каквом се играчу ради. Чековски је сличан играч Гечевском, а има и сличне учинке током сезоне. Веома снажан, 203 висок и прилично покретан. Рејнолдс нема минутажу каква се очекивала на почетку сезоне. Класичан је центар, поене постиже из рекета и најбољи је скакач екипе. Лучић је у доброј форми од почетка сезоне. Има константно високе проценте шута, али су то углавном поени из рекета.

МЗТ делује као добро избалансирана екипа чија се игра заснива углавном на снажним и искусним центрима. Међутим, упркос њиховом квалитету, не краси их велики број скокова по мечу. Спољна линија је појачана током лета, нови тренер је скоро дошао и све то указује да Звезду неће чекати нимало лак противник.

Што се нашег тима тиче, у петак су приказали одличну партију и декласирали Лаборал Кућу у Арени. Одбрана је била стандардно добра, а напад је у вечем делу мечу добро функционисао. Блажич и Џенкинс су се распуцали, Раденовић показао да је на путу да пронађе своју форму. Шилб и Марјановић су добили прилику за одмор тако да и од њих очекујемо доста у наставку сезоне.

Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

39 comments

Srba дец 15, 2013 at 21:59

Pacenice i ti i svi istomisljenici

Reply
Realno дец 15, 2013 at 19:07

Sta ste sada raskukali, pre dva dana nije se smelo pisati protiv radonjica a sada tu pametujete. Muka mi je od vas sto menjate misljenje kako vetar duva. Nemamo trenera i tacka.
Silb u drugoj sekundi napada suta preko ruke, Djenka se zabija u igrace, pokusava 5 puta na ulaz i ne prolazi a svi znamo da je bolji suter nego u prodoru, ali to trener ne uvidja.
Sve su to trenerove greske, jer ne zna da pozove akciju. Covek uzme tajmaut i gleda u igraca par sekundi kao tele, tablu ne koristi jer ocigledno ne zna lik pozvati akciju.

Reply
Delija mp дец 15, 2013 at 19:07

Sada sam 100% siguran da od titule nema nista,pogledajte kao Partizan igra,jos kada se pojacaju,pa kada im se vrate Vesterman i Bertans…Ima ponovo da bude 30 razlike za njih,kao i prosle godine.
Izgubili smo vise od 25 lopti,alo bre,ne mogu da pogode kos.
Mada Partizan je i zasluzio,uvek je imao bolju podrsku najijaca u kosarci.
Gledam sad Partizan:Buducnost siguran sam da ce da ih oderu kao decu,Bogdanovic,Milosavljevic,Lovernj,Kinzi,Milutinov su ipak mnogo bolji od nasih igraca.

Reply
РУК дец 15, 2013 at 19:06

Хаха, Евролигашка Звезда дала целих 58 поена страшном МЗТ -у.

Reply
milan дец 15, 2013 at 19:03

Oce mi neko reci ko nama dovodi ova pojacanja

Reply
sasa дец 15, 2013 at 19:05

TATA COVKE ALI SAD SREDJUJE BEOGRAD

Reply
100% дец 15, 2013 at 19:03

Marko, ds, gaspar prvi ste u pljuvanju. Ne kontam kako ne shvataju pojedinci da mi necemo imati ekstra ekipu dok ne nadjemo ekstra trenera. Pametnom dovoljno.

Reply
milan дец 15, 2013 at 19:03

A Silb je dno dna

Reply
milan дец 15, 2013 at 19:01

Ima groblje da nas osvali

Reply
milan дец 15, 2013 at 18:59

Bruka i sramota

Reply
otpisani101 дец 15, 2013 at 18:58

ovi kosarkasi zvezde ne mogu da pobede u neizvesnoj zavrsnici,nikog…u evro ligi su pobedili,jer utakmica nije nista odlucivala… kosarkasi zvezde nemaju petlju za velike utakmice…to su cinjenice…

Reply
sasa дец 15, 2013 at 18:58

prosle godine covic je najveci krivac sto je zvezda ostala bez titule drzeci na klupi luzere a kako stvari stoje i ove godine pravi istu gresku
COVEK JEDNOSTAVNO NE ZELI JAKOG TRENERA

Reply
milan дец 15, 2013 at 18:56

Zahvaliti se Simonovicu Radenovicu

Reply
milan дец 15, 2013 at 18:55

Trenera odmah oterati

Reply
milan дец 15, 2013 at 18:53

Ekipa luzera sa trenerom neznalicom.Mnogo promasaja u pojacanjima igramo sa tri igraca. NEMA TITULE I OVE GODINE

Reply
marko дец 15, 2013 at 18:43

stace u finisu lazic radenovic i katic na parketu nesreco..daj bobija nelsona i djenku..

Reply
Gašpar дец 15, 2013 at 18:42

koja blamaža

Reply
Gašpar дец 15, 2013 at 18:30

ma đe je je onaj stručnjak „aca nis“ što pametuje i što fali radenovića…

Reply
marko дец 15, 2013 at 18:30

dokle cemo da gledamo u bezidejnosti bacanje lopte na katica koji svaki duel takav izgubi loptu ili se zabije ili primi bananu..

Reply
dejca дец 15, 2013 at 18:38

Umesto njega i mlakonje radenovica da imamo 2 igraca pevali bi pesmu sad…

Reply
ccc дец 15, 2013 at 19:04

Sramota trener bi mogao da igra utakmicu sa četiri igrača šta će mu ovih 12. Kako bre da ova deca napreduju kad samo treniraju sa ekipom. Pa rahitični Marinković vam drži predavanje kako se igra za sebe ne za klub a vaše zvezde kao danas Šilb jure statistiku. Oslobodite nas molim vas ovakvog trenera jer mi nemamo šanse sa njim da igramo fajnal for ABA lige. Unazadio je svakog girača. Ja ove sezone nisam video uzlet nijednog igrača. Oni koji su kod Vlade nešto i igrali sada su odbrambeni igrači mi igramo sa tri Amerikanca ostali popunjuju broj. Da li Radonjiću praviš jednu jedinu akciju na nekog drugog igrača. Dosta je bilo ovo počinje da puca i treba što pre reagovati. Nama treba neko ko ima i autoriteta i ambicije pomenuti se izgubio, potceniti MZT je bezobrazluk.

Reply
ds дец 15, 2013 at 18:21

Po svemu sto sam vidio izgubicemo.Kroz odbranu nam se setaju,zonu probiti ne znamo odnosno ne zna Radonjic.Nikakve organizacije u napadu,i sve ove greske su vec vidjene a kao sto sam i ranije govorio ne rade nista po tom pitanju.Cetvrorka nam je hitno potrebna dugo nismo imali ovakvog igraca kao sto je Radenovic LOSEG.

Reply
marko дец 15, 2013 at 18:19

radenovicu kukala ti majka i tebi i radonjicu..pa zar sa vama u maju na trofeje..

Reply
Gašpar дец 15, 2013 at 18:13

izvedi radenovića j33ebo te on usta

Reply
cz дец 15, 2013 at 18:05

Ja ovog Radenovica vise gledati ne mogu,kako je los pa to je strasno

Reply
Dragan - Etobicoke дец 15, 2013 at 17:57

Momci, jel ima neki link ?

Reply
ds дец 15, 2013 at 17:59

Evo ti,ali bolje da ne gledas meni zivci odose.http://www.navidiku.rs/tv-uzivo/arena-sport-1

Reply
ds дец 15, 2013 at 17:54

ZONA bolna tacka Dejana Radonjica!

Reply
marko дец 15, 2013 at 17:35

radenovicu daj sam otkaz..ne znas nista o kosarci..

Reply
marko дец 15, 2013 at 17:35

ovaj radenovic je nula od igraca..zar sa njim u napad na trofeje..nema sut nema ulaz i izrazito glup igrac..menjaj to covicu..

Reply
Горан дец 15, 2013 at 02:16

Систем такмичења АБА лиге је накарадан. Може се десити да играте најбољу кошарку целе сезоне и регуларан део завршите убедљиво на првом месту, а онда у једној утакмици полу финала фајнал фора кикснете и за 40 минута порушите све оно што сте мукотрпно стварали током читаве године.

Зна се какве су тензије и проблеми када дође Ф4. Ту не мислим само на психолошки притисак и императив победе да се коначно освоји АБА лига и поново избори евролига (сви знамо како је тешко играти под таквим условима), него и на ростер и где велико питање да ли ће сви играчи бити здрави до и спремни за игру, фактор суђења, итд.

Зато је добро не занемарити еврокуп у коме по квалитету сигурно припадамо самом врху и имамо реалне шансе да играмо завршницу такмичења и покушамо га освојити.

Reply
Горан дец 15, 2013 at 02:23

Иначе што се тиче меча у Скопљу очекујем победу и наставак успешне серије, и надам се да ће клуб успети да приволи Новака да дође код нас јер се ради о суперталенту. Нисмо дефицитирани на позицији један али у инат Свињи дебелој и екипи која кука по медијима како смо привилеговани.

Reply
Sladajac дец 14, 2013 at 23:10

Dovedite bre Jokica iz Mege!!!…

Reply
Горан дец 14, 2013 at 22:28

Гледајући утакмице АБА лиге, мислим да смо, уз Партизан далеко изнад целе лиге. Објективно, мина је, само полуфинале Ф4. Једино ће Еврокуп послужити да наставимо озбиљан посао који смо започели.

Reply
aca nis дец 14, 2013 at 19:56

Mislim da ce biti tesko protiv MZT-a u Skoplju, iskusni su, i bice potrebno mnogo vise nego do sada da bi se pobedili. Mislim da za klasu-dve odskacemo od ostalih ekipa u aba ligi sem partizana, cedevite i ako damo sve od sebe, pobedicemo sigurno. Imamo veliku rotaciju igraca, bar po dva na svakoj poziciji i ne trosimo se za sad puno. Odbranu igramo za uslove aba lige odlicno i to je ono sto nam donosi pobede u skoro svim utakmicama. Poeni su fantasticno rasporedjeni, protivnici ne mogu da zatvaraju jednog ili dva igraca, nego svi daju poene. Mi bi trebalo da zatvorimo Gecevskog, Cekovskog i Stojanoskog, a zatvorimo li potpuno jednog od njih, resicemo veliku vecinu stvari. Unutrasnja linija je jaka, to su pomenuti gore igraci, jaki, iskusni i treba stalno menjati cuvare na njima da se zamaraju brze. Kod nas Silb ima ogroman, da ne kazem zabrinjavajuce veliki broj izgubljenih lopti i to bi trebalo svesti na sto manji broj. To je zato sto kad ekipa nema ideje u napadu, on resava i igra sve od pleja do catvorke, sto mu ponekad ne ide, mislim zbog umora. Radonjic ih mnogo forsira na treninzima, izgleda da nije bas bio spreman na to, pa se privikava. Zato kazem da nam treba jedan plej asistent, tipa Kalnietis, da stane na loptu, lucidnim asistencijama da razigrava igrace, koji ima dobar pregled igre i Silb bi se rasteretio. Nelson je odlican plej ali on nema ni jednu od gore pomenutih osobina, on ponekad dosta srlja, zavlaci se bespotrebno pod kos, pokusava nemoguce i kad ga pogledate, vidite da nije klasicna jedinica nego dvojka sa losim sutem. Za Blazica sam rekao da je u padu forme, ali izgleda da je samo promenljive forme, posto je odigrao odlicno protiv laborala. Ostalo je po mom misljenju dobro, samo bih voleo da se malo bolje ako je moguce koristi Marjanovic, mislim da moze i to. Uzivam u igrama Zvezde ove sezone i zelim samo finale aba lige i jos jednu spektakularnu sezonu.

Reply
Villa дец 14, 2013 at 21:38

Moram da se po ko zna koji put slozim sa tvojom analizom. Kao sto ce to uraditi svaki pravi zvezdas.

Reply
aca nis дец 15, 2013 at 00:47

Hvala, mislim da se razumemo u potpunosti kad je Zvezda u pitanju.

Reply
brat od Inđija дец 14, 2013 at 19:14

Radonjiću odlazi

Reply
Aca дец 14, 2013 at 21:17

ooooo grobar ima i batu!

Reply

Leave a Comment