Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице дочекују Студент

Кошаркашице Црвене звезде у суботу ће дочекати екипу Студента из Ниша у оквиру 12. кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.czvstudent

Црвено-беле имају шест узастопних победа у шампионату Србије, и са укупним скором 9-2, заузимају трећу позицију на табели. Иванка Матић је одиграла први меч по повратку у клуб, одлично се уклопила у млади састав Звезде и заједно са Тином Јовановић и Нином Ђоковић представљаће велику снагу црвено-белих у рекету ове сезоне. Изабранице Драгана Вуковића све више личе на шампионску екипу, а мечеви против тимова Радивоја Кораћа и Партизана у другом делу сезоне даће јаснију слику колико је реално да Звезда за почетак престигне поменуте клубове и обезбеди предност домаћег терена у плеј-офу.

Екипа Студента је тренутно 12. на табели са учинком од две победе и девет пораза. Тим из Ниша је претходни меч одиграо у четвртак, па су играчице имале мало времена за одмор. Студент нема кошгетера у екипи, а солидне партије пружају центар Марија Илић и бек Емилија Стојановић. Ту су још и крило Ивана Стојилковић, као и бек Марина Васић. Не могу да се похвале добром тимском статистиком, јер су најслабије у лиги по броју скокова и проценту реализованих слободних бацања.

Црвену звезду, уз сво поштовање према противнику, на овом мечу очекује лак посао, а ако се све буде одвијало према очекивањима, биће прилике да тренер Вуковић пружи већу минутажу најмлађим кошаркашицама у тиму и евентуално испроба неке тактичке варијанте.

Црвена звезда – Студент

14. децембар 2013, субота

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment