Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаРукомет

Сарадња РК Црвена звезда и Краљевске рукометне академије „Отто Треидер“ из Норвешке

rk-cz

У медија центру СД Црвена звезда одржана је конференција за медије на којој је озваничена сарадња између РК Црвена звезда и краљевске норвешке рукометне академије „Отто Треидер“.

Испред РК Црвена звезда био је Ненад Перуничић, а испред краљевске норвешке академије Стеин Грубен и Арне Стенстад, који је и на челу највећег клуба норвешке престонице Осла, Опсал.

Ненад Перуничић је истакао задовољство сарадњом и нада се повратку славе српског рукомета.

„Задовољство ми је што смо већ другу годину домаћини, пијатељима из Норвешке. Јако пуно мојих пријатеља са којима сам играо у Немачкој је из Норвешке. Норвешка гаји своју рукометну традицију, а код нас је рукомет пао и није на нивоу на ком треба да буде. И ово је прилика да рукомет код нас буде оно што је био ранијих година, и кроз ову сарадњу. Потогово, што систем и традицију у Норвешкој јако ценим, женски рукомет је најбољи у свету, као што  раније рекао, и може нама да користи да направимо резултате у будућности. И волео бих да се вратимо систему који је прославио Југословенски рукомет, јер имамо тренере којима није дозвољено да раде. Радујем се сарадњи између академије, клуба из Осла и нашег клуба. И око самих тренера и око играча.“

Речи хвале је имао и Стеон Грубен.

„Нама је задовољство што смо овде. Нема проблема, само осмеси. Радујем се мечевима данас, као и сутра на СП. О сарадњи могу да кажем да ће ова посета водити до нечега, има основа. Хвала.“

У оквиру сарадње договорене су и две пријатељске утакмице између јуниора мушких и женских екипа, које ће се одиграти у сали СД Црвена звезда.

Ускоро на МЦЗ можете погледати галерију са конференције и утакмица.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

czv дец 18, 2013 at 14:21

kad izlaze slike? 😀

Reply
NCZ86 дец 17, 2013 at 16:59

kakvu korist nas Rk ima od toga ?

Reply

Leave a Comment