Moja Crvena Zvezda
ТрансфериФудбал

Zvezdina letnja pojačanja : Nenad Kovačević

Nenad Kovačević

Šesto Zvezdino pojačanje ovog ljeta je svima poznato lice, Nenad Kovačević. Tridesetogodišnji zadnji vezni je potpisao ugovor na dvije godine, i bez sumnje predstavlja veliko pojačanje.

Nenad je karijeru počeo u Slogi iz Kraljeva davne 1996. godine. Još kao omladinac prelazi u Crvenu zvezdu, da bi ga Dragan Džajić slao na „kaljenje“ u Jedinstvo iz Uba, Big Bull, Borac iz Čačka i Budućnost Banatskog Dvora. 2002. godine potpisuje novi ugovor sa Crvenom zvezdom i ostaje pune četiri sezone.

Na jednoj utakmici 2003. godine se srušio na terenu za vrijeme utakmice, i nedugo nakon toga mu je dijagnostifikovana upala srca. Kovačević je i to prebrodio, dugo je pauzirao, a kao nagradu za dobre partije dobio je poziv u reprezentaciju, za koju je do današnjeg dana sakupio 25 nastupa.

Prije odlaska u Lans u junu 2006. godine osvojio je dvije duple krune, u sezonama 2003/2004 i 2005/2006. Za Crvenu zvezdu u periodu od četiri godine je sakupio ukupno 85 utakmica, u kojima je dao jedan gol. Nakon toga je proveo pet godina u Francuskom Lansu, gdje je kao standardan prvotimac zabilježio 128 nastupa u kojima je dao dva gola.

Kovačević na potpisivanju ugovora

Budući da je Lans ove sezone ispao u drugu ligu, bili su primorani smanjivati plate. Kovačeviću su bile ponuđene dvije opcije, ili da napusti klub, ili da mu se plata smanji za 50%. On je odabrao prvu opciju, i tako postao slobodan igrač.

Već pola sata nakon dolaska u Beograd on je na stolu imao Zvezdin dovogodišnji ugovor, kojeg čak nije ni pročitao, nego je samo rekao : „Šta ima da čitam kad se vraćam u svoju kuću. Samo mi izvadite kartu do Beča što pre.“ .

Bez sumnje Zvezdin vezni red je dobio veliko pojačanje u vidu Piksija Kovačevića. Igrač koji je bio standardan u Francuskoj ligi će sigurno doprinjeti ekipi svojim iskustvom i borbenošću. Takođe dolazak Kovačevića će dobro doći i mladom Mijailoviću, koji će imati priliku stasati uz starijeg kolegu.

Kao što je jednom rekao spiker na Marakani prilikom proslave duple krune: „Za njega nema izgubljene lopte ili duela.“

Повезане вести

42 comments

Leave a Comment