Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: Кошаркашице гостују у Врбасу

Кошаркашице Црвене звезде играју у суботу меч 13. кола Прве женске лиге Србије. Црвено-беле ће гостовати у Врбасу против истоимене екипе, а меч се игра у Центру за физичку културу “Драго Јововић“ са почетком у 19 часова.

vrbaszvezda

Црвена звезда се налази у сјајној форми. Екипа је у серији од шест узастопних победа у шампионату Србије и регионалмој лиги. У домаћем првенству црвено-беле имају скор 10-2 и налазе се на трећем месту на табели. Од када се опоравила, од повреде колена, Тина Јовановић пружа фантастичне партије. У победи против екипе Радивоја Кораћа у оквиру регионалне лиге забележила је чак 23 скока, што је незабележено добар учинак. Иванка Матић је доласком у Звезду донела нови квалитет тиму под кошем, а Александра Црвендакић је тренутно најкориснија играчица у шампионату са 282 индексна поена на 12 мечева. Феноменална Александра Станаћев води на листи најбољих асистената у првенству са 87 успешних додавања на 12 утакмица, а у мечу против Кораћа у среду је нанизала чак 15 асистенција.

Екипа Врбаса је четврта на табели са девет победа и три пораза. Центар Емина Демировић је главна покретачка снага, као и најбољи стрелац и скакач тима са 16,4 поена и 9,3 скокова по утакмици. Врло запажену улогу имају Кристина Остојић (просек 11,4 поена по мечу) и крило Ивана Јововић, а из другог плана делују Тамара Рајић (други скакач тима) и млади плејмејкер Тијана Цукић. Врбас је врло озбиљан противник. На домаћем терену имају само један пораз, и то од јединог непораженог тима у лиги, Радивоја Кораћа. Само су на бод мање од Звезде, којој ће ово бити шеста утакмица у последњих 14 дана.

Надамо се да напоран ритам није оставио трага на кошаркашицама Црвене звезде и да ће у последњем мечу у 2013. години забележити још једну победу и задовољно отићи на зимску паузу.

Врбас – Црвена звезда

21. децембар 2013, субота

ЦФК “Драго Јововић“ – Врбас

19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment