Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Piksi: „A sad, na duplu krunu“

Nenad Kovačević
Nenad Kovačević

Nenad Piksi Kovačević je od petka novi član Crvene zvezde, a sa klubom je potpisao dvogodišnji ugovor. Naš novi-stari zadnji vezni se brže-bolje priključio saigračima u Austriji, a za Mozzartsport kaže da se sve desilo veoma brzo.

“Brzo se sve desilo. Postojao je kontakt i postigli smo dogovor na iznenađenje svih. Uložen je veliki trud da do ovoga dođe. Bilo je ponuda iz Grčke, ali iz privatnih razloga odlučio sam da se vratim u Zvezdu. Ne sumnjam da sam napravio pravi potez, ma kako to drugima zvuči”, kaže Nenad za Mozzartsport i dodaje da se nakon potpisa oseća kao klinac koji prvi put potpisuje za Zvezdu.

“Podsetio sam se starih dana. Osećao sam se kao da sam klinac, koji je prvi put potpisao za Zvezdu, a ne kao iskusan i izgrađen igrač. Jedva čekam da obučem ponovo stari dres. Maksimalno sam spreman. Ne zaostajem mnogo za drugima, pošto sam u Lansu počeo pripreme kad i oni”.

Piksi kaže da se cilj zna, a to je – dupla kruna.

“Nismo u situaciji da se  razmećemo izjavama i da pretimo. Treba biti skroman i iz te skromnosti ostvariti cilj, a on je uvek ‘dupla kruna’. Dakle, mi želimo da prekinemo dominaciju, a Partizan da je nastavi. Rivalitet je utoliko dobio na još većem značaju.”

Kovačeviću neće biti potreban period privikavanja, a ističe da dosta dobro poznaje trenutni sastav naše ekipe.

“Dosta. Redovno sam pratio Zvezdu, a posebno u poslednjih šest meseci. Stare igrače znam, nove sam upoznao preko TV-a. Zvezda je, žargonski rečeno, moja kuća. Nisam novajlija, tako da mi ne treba nikakvo privikavanje na novu sredinu. Sve mi je i te kako poznato”.

Nenadu će trener biti legenda kluba, Robert Prosinečki, kome se nekada divio kao igraču.

“Nekada sam i ja pevao: ‘Ta-na-na-na… Robert Prosinečki…’. Imao sam tu sreću da radim sa ljudima koje sam, kao klinac, gledao kao u Boga. Savićević, Papen, Zenga, a sada i Prosinečki”.

Повезане вести

118 comments

Leave a Comment