Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић пред Цибону: Опрезно, ствара се атмосфера као да смо већ победили

Нема одмора за црвено-беле. У београдски храм кошарке стиже Цибона, стари Звездин ривал и један од фаворита за пласман у Фајнал фор регионалног такмичења. Меч против Цибоне по многима представља последњу у серији изузетно тешких и напорних утакмица које су црвено-бели одиграли у последње време, што у АБА лиги, што у Евролиги. Утакмица против хрватског тима на програму је у понедељак од 20:30, а карте за меч 13. кола већ се могу купити на свим продјаним местима Евентима по цени од 300 (трибине), 600 (партер), 1000 (плава и бела ложа) и 1500 динара (ложа).

Dejan Radonjićć
Црвена звезда Телеком у меч улази са скором од 9 победа и три пораза, док гости имају победу мање и пораз више. Занимљиво је да су оба тима пре само неколико дана играли утакмице у европским такмичењима. Звезда се фантастичном игром и победом од 24 разлике (75:99) над Лијетувос Ритасом у Литванији опростила од овогодишњег учешћа у најјачем европском такмичењу, док је Цибона идентичном разликом изгубила у Еврокупу, на гостовању Кантуу (92:68).

Меч последњег кола првог дела такмичења у АБА лиги против тима из Загреба прокоментарисао је тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић:

Утакмица против Цибоне долази после завршетка нашег наступа у Евролиги, у моменту када ми желимо да освојимо бодове после пораза у Скопљу и вратимо се у победнички ритам. Хрватски клуб је ушао у сезону са великим амбицијама, правили су тим за врх АБА лиге. Тренутно имају победу мање од нас. Играма које су приказали до сада заслужују место које води на фајнал-фор – истакао је Радоњић, који је потом причао о проблемима у којима се Звездин наредни противник налази:

Иако се доста тога прича везано за њихову проблематику у клубу, Цибона резултатски стоји веома добро. Дискутовало се како ће они из свега тога да изађу, али не треба заборавити да и даље представљају велику опасност због индивидуалног квалитета који поседују. Имају могућност да нам направе потешкоће. Без обзира на то што смо и ми ослабљени, што је велика потрошња играча, не смемо да дозволимо да се играчи Цибоне разиграју и да искористе њихову растерећеност и жељу за доказивањем. Морамо да врло мотивисано и концентрисано кроз свих 40 минута контролишемо ствари на нашем паркету како би победили – констатовао је Радоњић, а потом додао:

Има најава да ће састав Цибоне из меча у Кантуу бити на терену и против нас. Имамо јако мало времена за припрему за овај меч, практично само један дан, што није довољно. Али, то није оправдање. Знамо шта треба да урадимо и како то да изведемо. Свесни смо чињенице да се прича да је наша победа нормална и очекивана. То у оваквим ситуацијама може да представља велику опасност. Они долазе са играчима који су и направили овај резултат у АБА лиги. Због тога не смемо да дозволимо да амбијент који се прави око њих утиче на нашу мотивацију – закључио је стратег Црвене звезде Телеком, а потом је прокоментарисао чињеницу да црвено-бели практично у свакој утакмици у наредном периоду имају императив победе:

И то не само против Цибоне, већ ће тако бити и у сваком следећем мечу који играмо код куће. Распоред који је пред нама је повољнији него што је био до сада. У сваком мечу смо оптерећени освајањем бодова, то је нешто што је очекивано и са чим морамо да се носимо. Надам се доброј атмосфери у хали Пионир која ће нам помоћи да кренемо у серију победа која је потребна у овом тренутку – изјавио је Дејан Радоњић, а потом се осврнуо на недавно завршено учешће Звезде у најквалитетнијем Европском кошаркашком такмичењу:

Целокупно време проведено у Евролиги смо одиграли јако квалитетно. Само у једном мечу нисмо имали шансу за победу, а у другим мечевима које смо губили смо били близу. Остварили смо четири тријумфа, показали смо да смо потпуно заслужено били у најјачем такмичењу у Европи. Тимови у нашој групи су били изузетно квалитетни и искусни, група је интересантна са свих аспеката. Резултатски је донела један моменат који је за нас био отежавајући – чињеницу да бисмо и победом против Макабија били у истој ситауцији, да играмо у Еврокупу. То додатно указује на квалитет групе, која по мом мишљењу неће дати првака Европе, али је била убедљиво најтежа за пласман у Топ 16. Ово је било једно велико искуство и за следећу сезону у којој желимо да поново играмо Евролигу и када ћемо сигурно искористити научено да остваримо бољи резултат – рекао је Дејан Радоњић, који је прокоментарисао и евролигашке минуте који су добили највећи таленти у црвено-белом тиму:

Пратимо рад наших младих играча од почетка сезоне. Желимо да на крају године будемо задовољни чињеницом да ћемо имати нова лица као носиоце игре Црвене звезде у следећој години.

Лука би данас требао да скине лонгету. Сутра ћемо конкретније знати око тога колико ће још времена провести што у рехабилитацији, што у припреми за укључивање у рад са првим тимом – закључио је тренер Црвене звезде Телеком.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

NCZ86 дец 22, 2013 at 16:00

Ako gledamo realno mi imamo kvalitet da se prosetamo kroz ABA ligu jedini konkurenti su nam Cedevita i partizan..

Reply
Fornicator дец 22, 2013 at 17:01

Realno je da se prošetamo do F4, a šta je u polufinalu i finalu realno, to je teško reći – ipak je to samo jedna utakmica…

Reply
sof дец 22, 2013 at 15:21

Исто тако створила се атмосфера од стране навијача да ћемо се ми прошетати кроз групу у ЕК. Данас сам пратио меч између Билбао и Лаборал Куће који је победио Билбао и мени су они изгледали као много озбиљнија екипа од Куће за коју не знам на коју фору су остварили оне победе у ЕЛ када су и против нас изгледали као индијанци. И њих на гостовању ћемо тешко победити, али да сачекамо први меч како ће то да изгледа.

Reply
Fornicator дец 22, 2013 at 16:58

Po meni, K. Laboral je jedna od najgorih ekipa u EL, tako da pobeda nad njima ne govori mnogo, ali svejedno, mislim da si u pravu za Bilbao – dobra, ozbiljna i organizovana ekipa sa kojom se mora maksimalno ozbiljno odigrati.

Reply
Горан 73 дец 22, 2013 at 18:02

Слажем се. ЕК није кикирики такмичење. Уникс и Химки су се прошетали кроз групу, у својој ВТБ лиги су први у својим групама ( испред ЦСК-а, Локомотиве….).Уз поменути Билбао, ту су Валенсија, Сарагоса, Алба, Улм, Бешикташ, па и овај наш Нижњи, Сијена…….Биће доброг баскета. Ово, ако узмемо, прави смо.

Reply
Dejan BL дец 22, 2013 at 14:49

Problem mnogih je sto precenjuju ovu ekipu i sto kontaju da smo daleko iznad ostalih. OD Cibone jesmo kvalitetniji i trebali bi ih uzeti pogotovo sto smo domacini, ali nece biti tako lako.

Reply

Leave a Comment