Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава: Црвена звезда Телеком – Цибона (понедељак, 20:30, Пионир)

Након сјајног опроштаја од Евролиге играчи Црвене звезде Телеком, после дуже времена играју у својој дворани. У овом мечу они морају да се искупе за пораз у Скопљу, али и да крену у нову серију победа, нарочито сада када играју три узастопна меча као домаћини (после Цибоне долазе Широки и Игокеа).

najava_cibona

Цибона је пре почетка сезоне уз Цедевиту и београдске вечите ривале важила за главног конкурента за пласман на Ф4 и борбу за титулу. У овом тренутку се налазе на петој позицији захваљујући јучерашњој победи Будућности која се и ове сезоне умешала у борбу за врх. Уколико „Цибоси“ победе сутра у Пиониру, биће поново члан прве четворке.

У Цибону је овог лета уложено доста управо са циљем да се укључе у борбу за трофеј. Доведен је искусни хрватски стручњак Невен Спахија, међутим он је средином новембра напустио клуб. Њега је наследио помоћник Славен Римац, млади, талентовани тренер. Римац је одмах по доласку имао позитиван утицај на екипу која бележи добре резултате под његовим вођством.

Највећа појачања летос су била Планинић из Макабија и Џенинг из Сијене, а уз њих су дошла и појачања из Шибеника, Јунаковић и Габрић.

Од играча на спољним позицијама, највише се истиче Строубери. Убедљиво најубојитији стрелац у екипи, већ другу сезону заредом. Има близу 50% шута из игре уз 3 асистенције и 4 скока. Одличан атлета који може да шутира из сваке позиције. Прошле сезоне је нарочито био расположен против Звезде у Пиониру и не би ваљало да му се понови такво вече.

Блесингејм је други играч на којег треба обратити пажњу. Такође староседелац, игра на позицији плеја, а у просеку бележи 10 поена и чак 7 асистенција. Такође добар шутер као и Строубери, али му то није једино оружје.

Од спољних играча ту су још Џенинг, Кус и Јунаковић. Џенинг је новајлија, али се одлично уклопио у тим. Покрива позиције бека и крила, а што се статистике тиче има готово пресликане учинке као и Строубери. Чине сјајан тандем на паркету и одлично сарађују. Кус је искусан хрватски играч. У почетку сезоне није имао велику минутажу, али се то полако мења откад је Римац на клупи, а Кус му узвраћа све бољим партијама. Одличан у одбрани, а у нападу често преузима организацију на себе. Јунаковић је новајлија из Шибеника, али није успео да се наметне, мада нови тренер и њему полако указује поверење.

Што се играча у рекету тиче, ту је ударна игла млади Шарић. Иако један од најмлађих у екипи, прошле сезоне је стекао велико искуство и ове је постао први крилни центар екипе. Бележи 13,6 поена по мечу уз 60% шута из игре. Томе додаје и преко 7 скокова и 2,5 асистенција. Изузетно покретљив, брз играч који погађа и споља и из рекета, нимало лак за чување, а игра константно добро од почетка сезоне.

Поред њега ту су још Розић, Планинић, Куриџа и Жижић. Розић је још један искусан играч који по потреби може да се спусти и на позицију три. Један је од најефикаснијих играча са клупе Цибоне са просеком од 7,7 поена. Са њим минутажу деле највише Жижић и Куриџа, два играча сличних карактеристика, такође староседеоци у тиму.

Цибона ове сезоне заиста има одличну екипу, појачану квалитетним играчима у односу на претходну. Након промене тренера, екипа је добро реаговала, међутим унутрашњи раздор је тренутно највећи проблем ове екипе. Жижић и Планинић су напустили тим, као и неки од Американаца, с тим што постоји могућност повратка Жижића.

Црвена звезда, са друге стране, меч чека у одличном расположењу и треба да да све од себе да искористи све слабости које су се појавиле у екипи Цибоне.

Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Zvezdaš дец 23, 2013 at 15:23

kakva crna Cibona da ima šansu protiv NBA tima Crvene Zvezde!!! Cibona je pobedila u Evropi samo 1, a ima 32 poraza u nekoliko poslednjih godina! To sve govori o njima… Katastrofa!
Znači, od starta ih unakaziti u sportskom smislu što više, moramo da protivnicima ulivamo strah u kosti, vrlo važna stvar.

Reply
hemomicin дец 23, 2013 at 14:24

Druze sa tobom nesto ozbiljno nije uredu.

Reply
veliki pravi zvezdas дец 23, 2013 at 13:39

Hocemo da Covicu trazis kod Vucica da on zajedno sa Dacicem zabrani pristup Marakani tzv vodjama delijama i svim ostalim a da na sjevernoj tribini kada pocne na proljece prvenstvo u Srbiji budu napravljene stolice i tu budu smjesteni porodice sa djecom pa makar na pocetak neka bude i besplatan ulaz samo ne dozvolit tzv navijacima da prisustvuju na sjevernoj strani stadiona Crvene Zvezde na proljece tako vazi za sve grupe Vucicu reci to Dacicu da napravi naravno pocevsi od delija ,grobara pa nadalje Vucicu i Dacicu ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 🙂

Reply
Delija peXX дец 23, 2013 at 17:26

Dakle brate,u ovom sivilu i moru problema …tvoj komentar mi izmami osmeh na lice.
Ja sam tvoj FAN!!!

Reply
veliki pravi zvezdas дец 23, 2013 at 13:31

Idemo samo napred kosaraksi Crvene Zvezde na titulu ABA lige 😀

Reply
Fornicator дец 23, 2013 at 00:58

Ja razumem prvobitnu ideju bojkota ABA lige (iako ni tada nisam bio za to) kao vid borbe za domaću ligu, ali ta bitka je izgubljena, i nije mi jasno zašto je tako teško priznati poraz. ABA liga je to što jeste, svake godine je sve jača, i makar za još pet (ili deset) godina, neće se postavljati pitanje njenog postojanja. Dakle, valja u nju ući sa svim raspoloživim snagama, i na terenu i na tribinama, bojkot nije dao rezultat, osvestite se, vođe!

Reply
100% дец 23, 2013 at 11:40

Dzabe, mozda kada bi ih Covic platio. To nisu iskreni navijaci, vec gledaju svoju korist. Jednostavno treba napuniti dvoranu, i naci ce se vec neko da krene sa skandiranjem, kao prosle sezone kada je jedan od vodja brigate krenuo sa pesmom, a ovim „vodjama“ sto bojkotuju taj isti Covic treba da zabrani ulazak u dvoranu i kada je i evroliga ili evrokup. Pun mi ih je vise qrac.

Reply
Samo ti дец 23, 2013 at 13:28

E upravo to da ne bojkotuju svi ABA ligu..ovi sto ne bojkotuju da dodju..jedan covek samo neka krene kao vodja i jos kad bi smo imali bubnjara..tako samo jedna-dve utakmice da se urade..posle toga nece biti price o bojkotu..aliii j…

Reply
Dejan дец 22, 2013 at 23:29

Milan Gurovic novi je trener kosarkaskog kluba Crvena Zvezda.
Kako ovo lepo zvuci priznacete 😀
JEDAN JE GUROVIC MILAN !

Reply
Samo ti дец 22, 2013 at 22:59

Ajmo bre svi u Pionir, momci su zasluzili da udju u NG sa prvog mesta uz nasu pomoc! 🙂

Reply
Nikola M. дец 22, 2013 at 22:46

Bogdan,

Navikli smo, nazalost… Nema veze, samo da mi redjamo pobede.

Reply
Bogdan дец 22, 2013 at 22:26

Mene je unapred sramota koliko ce gledalaca biti, ako se skupimo 1000 bice odlicno, radni dan, ABA liga koja se bojkotuje (Boze svasta), zaista ce biti tuzna slika sutra na tribinama.

Reply
Samo ti дец 23, 2013 at 00:41

Dobro brt bojkotovanje ajde bojkotuje se i sta?
pitanje je sa ovim sto ne bojkutuje? njih 5000 ima sig..dj mlm te..

Reply
Bogdan дец 23, 2013 at 16:43

Sta bre?! Nista te ja nisam skontao.

Reply

Leave a Comment