Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Robi: „Solidan meč, šok zbog Pašeka“

Robert Prosinečki

Dan nakon remija Crvene zvezde u prvom pripremnom meču, protiv trećeligaša Kolumbije, Robert Prosinečki ipak ne želi da kritikuje previše igrače iako je posle meča bio evidentno ljut zbog slabije igre i izostanka pobede.

– Da se razumemo, ekipa je usred najvažnijeg dela priprema. Usred žestokog rada i teško je od njih očekivati lepršavost. Odigrali smo solidan meč i to sam i očekivao. Prirodno je da moramo da pobedimo ekipu od koje smo mnogo bolji ali mene zaista ne zanima rezultat. Meni je važan jedino 28. jul kad startujemo sezonu utakmicom u Evropi. Tada moramo biti pravi i za to se spremamo. Sve ostalo je manje važno – kaže Prosinečki.

Povreda Vinisiusa Pašeka je i za Robija najveći i najgori utisak meča u predgrađu Beča.

– Svi smo, a najviše igrači bili pod utiskom tog loma noge. Velika je šteta za igrača i šok za ekipu i mene. On je uspešno operisan i sada će se oporavljati i verujemo da će sve biti u redu. Najvažnije je njegovo zdravlje. Nisam dobro video tu situaciju na terenu, ali sam shvatio da ne valja kad su igrači počeli da se hvataju za glavu i zovu lekare – kaže Prosinečki.

Crvena zvezda je pre dva dana dobila veliko pojačanje u liku Nenada Kovačevića, čije će iskustvo mnogo značiti ekipi.

– Stigao je Nenad. Radi se o iskusnom igraču koji može odmah da nam pomogne. Vidi se i da je u trenažnom procesu pa će se uključiti u rad bez problema. Sigurno je da je ekipa sada jača nego prošle godine – kaže Prosinečki.

Robi će, kao i igrači, pratiti finale Vimbldona i meč Đoković – Nadal.

– Igrači tada imaju obavezan odmor u sobama pa će tamo i pratiti rezultat. Svi smo uz Đoleta i siguran sam da on ume i zna da reši ovaj meč u svoju korist i pokaže ko je najbolji. Za mene odavno jeste, a sada je i prvi na svetskoj listi. Svaka čast – kaže Prosinečki.

Повезане вести

7 comments

Leave a Comment