Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Црвена звезда Телеком у суботу (17) дочекује Широки

Кошаркаши Црвене звезде су прву половину сезоне завршили на првом месту и то као једина екипа са двоцифреним бројем победа (10) уз три пораза. Један од тих пораза, и то у премијерном мечу сезоне, нанео нам је управо Широки. Сасвим неочекивано, а опет у складу са дугогодишњом традицијом, Звезда је погнуте главе напустила „Пецару“. На сву срећу, тренутно се налазимо тамо где смо и желели да будемо, а и Широки је пласиран у складу са очекивањима, на зачељу.

najava_siroki

У односу на почетак сезоне, играчки кадар се није превише променио. Клуб је напустио Џулијус Колс, а као замена за њега, јуче је представљен Џамар Јанг, бивши играч Црвене звезде. Ако буде играо у Пиониру, не сумњам да ће бити одлично дочекан од стране домаћих навијача. У току сезоне су пре њега стигли и Карло Враговић и Иван Опачак.

Широки се тренутно налази на 12. месту АБА лиге са 4 победе и 9 пораза.

Што се играча тиче, вођа екипе и први плеј је Џонатан Џонс. У просеку бележи 11 поена и 4,5 асистенција. Има одличан преглед игре, а доста форсира и шут са дистанце иако се није показао као нарочит шутер. Поред њега, ту је и Катић чија форма је у паду у последње време и све мање минута проводи на паркету.

Билиновац је још један играч чија форма је у паду и који није испунио очекивања са почетка сезоне. Игра на позицији бека, али се до сада ни у једном сегменту игре није превише истакао. Враговић је дошао на пола сезоне и све се боље уклапа. На последњем мечу је био међу најбољима, без промашаја из игре. Петровић је можда и најбољи шутер у екипи што се процената тиче, иако у просеку даје само 8,5 поена по мечу, али с обзиром на репутацију екипе, то је јако добро. Бошњак је велика нада хрватске кошаркаше. Ове године је постао пунолетан, али у екипи Широког има велику слободу. Доста осцилира, сходно годинама, а свој најбољи меч је одиграо баш против Звезде када је остварио чак 26 индексних поена. Међутим, у наставку сезоне је углавном био прилично далеко од таквог учинка.

Што се центарске линије тиче, ту је сигурно најпознатије име Франко Каштропил. Искусни центар игра још једну сезону на доста високом нивоу, а од њега се поред тврде игре под кошем могу очекивати и проигравања за остатак екипе. Његова замена је млади Рикић, 219цм високи момак који висином може да парира нашем центру. Међутим, његове могућности, али и минутажа су далеко скромније, а у просеку хвата само 2 лопте по мечу. Бува је до сада играо по систему топло-хладно и та неконстантост у форми прави доста проблема целој екипи, јер је реч о играчу који може да повуче тим напред. Бележи у просеку 8 поена. Опачак је стигао да одигра тек четири утакмице, али је показао да ће бити добро појачање и можда чак и добра замена за повређеног Бараћа.

Црвена звезда је у одличној форми што је показала и против Цедевите. Овај меч мора служити за наставак серије победа на домаћем паркету, а с обзир да смо се једном већ оклизнули против исте екипе, сигуран сам да ће сада прича бити доста другачија.

Ово је последњи меч Звезде у 2013. години. Дођите у суботу у Пионир да испратимо ову, веома успешну годину и да сви заједно кренемо ка новој, надајмо се још успешнијој.

Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

spawn дец 28, 2013 at 12:26

tadija nece produziti ugovor sa efesom i bilo bi odlicno kada bi ga doveli

Reply
Iznogud дец 28, 2013 at 13:03

Pojedini portali su objavili da je produzio ugovor sa Efesom, a stoji da bi bio dobro pojacanje jer njegovo iskustvo, covek je nekada bio kapiten Zvezde bilo bi veliko. Bio bi od ogromne koristi u zavrsnici ABA lige i lige Srbije

Reply
Iznogud дец 28, 2013 at 13:06

Mada su neki takodje i objavili da je raskinuo saradnju, ali novinari kao novinari, ko ce im ga znati 😀

Reply
spawn дец 28, 2013 at 17:51

na b92 stoji da je potvrdjeno da nece produziti ugovor i da umesto njega dolazi m.bjelica

Reply
Aleksandar дец 27, 2013 at 22:24

uopste mi se ne svidja izjava naseg trenera !
Trazi covek pojacanje na poziciji 4:facepalm:
Samo nek Tejic gura ovako, kad se vrati Luka bice oni pakleni tandem 😀
Radonjicu pustaj decu, sta si se ukipeoo

Reply
cz дец 28, 2013 at 16:07

pa takav ti je Radonja

Reply
dexy122 дец 28, 2013 at 16:28

Jurimo titule u svim takmicenjima u kojima igramo, i trebace nam jos jedan provereni krilni centar za finala i polufinala.

Reply
Villa дец 27, 2013 at 19:04

Samo nek nam klinci sto vise igraju, jedva cekam da vidim i Rebica.

Reply
IgorNbGd дец 28, 2013 at 12:32

Ja jedva čekam da vidim konstantno u rotaciji Rebića, Tejića i Mitrovića…

Reply
dexy122 дец 28, 2013 at 16:30

A Ristic. Ja kad sam video Ristica, Tejica i Cveleta u prvom timu. Meni srce puno. Sad Rebic umesto Cveleta. To je bre Zvezda. Hvala Covicu sto je postavio dobre temelje. Postajemo prava institucija, iako smo pre cetiri godine bili skoro pa mrtvi.

Reply

Leave a Comment