Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић: Одиграли смо добро у завршници, ово је битна победа

Dejan RadonjiććТријумфалан завршетак 2013. за кошаркаше у црвено-белим дресовима. У 14. колу АБА лиге Црвена звезда Телеком савладала је екипу Широког резултатом 73:66 и тако јој се реванширала за изненађујући пораз из првог дела шампионата.

Црвено-бели завршавају календарску годину усамљени на првој позицији АБА лиге, а посебно занимљив је податак да на домаћем терену у регионалном такмичењу нико није био у стању да савлада кошаркаше Црвене звезде. Екипу Широког у тој намери спречили су најпре капитен Марко Симоновић (20 поена, три скока и 2 украдене лопте), као и Демаркус Нелсон (17 поена, пет асистенција и 2 скока). Ипак, у екипи Звезде међу играчима влада прави другарски однос, па тако и Бранко Лазић након утакмице није желео да истиче никога, већ је честитао свим саиграчима на још једној јако важној победи:

Ритам у коме смо је јако тежак и напоран, али смо упркос томе успели да добијемо ову утакмицу. Ушли смо мало мекше у меч, али смо у другом полувремену пре свега чврстом одбраном наметнули свој ритам игре и на крају заслужено славили – констатовао је борбени Звездин бек.

Играчима је желео да честита и њихов тренер, Дејан Радоњић:

Ово је победа којом завршавамо календарску годину. Захвални смо и навијачима на подршци – кратко је рекао стратег црвено-белих, који је потом причао о тек завршеној утакмици:

Широки је у Пионир дошао растерећен, у доброј форми после фантастичне победе над Игокеом. Играли су онако како смо од њих и очекивали, били смо свесни да морамо да одговоримо на другачији начин него што је то било у појединим деловима утакмице. Нисмо играли у континуитету потребном да стекнемо предност која се очекивала од нас с обзиром на стање на табели. Ипак треба напоменути да се ради о добром тиму који добро ради и добро тренира. У другом делу утакмице имали смо већу мобилност у игри, одиграли смо у завршници онако како је било потребно да освојимо нове бодове што је било и најбитније за нас – истакао је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

marko дец 29, 2013 at 22:39

silb je mnogo egoistican igrac i nije podredjen klubu a narocito jer je papreno placen za to..decko je jako dobar igrac ali da se sredi pod hitno i da radonjicu ti mu ukazes na to..necemo mi ili ja to da radi..ti na ovoj tekmi treba da nam objasnis zasto ovolike oscilacije u igri vec pola godine..

Reply
Zvezdas S дец 29, 2013 at 12:58

Ova utakmica je pokazala nase velike slabosti.Radonjic ,na ovoj utakmici opet nije dao sansu Risticu,sto je po meni jako lose.Katic ,ima pravo na bezbroj gresaka ,dok Ristic nema pravo bar na 5 minuta.Licno me nece iznenaditi ako decko odbije da potpise profesionalni ugovor sa Zvezdom,jer ova minutaza koja mu se pruza po meni je ponizavajuca za ovog momka.Ristic je na predhodnim utakmicama ,kao i Tejic ,sasvim dobro odigrao,i pokazo da mora se na njega najozbiljnije racunati. ❗ Cvetkovic je otisao ,ko je kriv za to ❓ Radonjic jer ga nije forsiro i psiholoski ga je ubio .Ristic jos nije potpiso profi ugovor ❗ …….. ❓ 💡

Reply
Majstor дец 29, 2013 at 11:34

Samo ti objasni Silbu da se klub ne zove KK Blejk Silb

Reply
mare-zvezda дец 28, 2013 at 20:22

Sve je to ok zemljace, a sta ce mo sa zonom. Pa da li je moguce da cim nam ekipa stane u zonu mi se pogubimo. Radi malo na tome, uputi ekipu napravi akciju covece trener si valjda. Sad na pola prvenstva i ako izgubimoi nije strasno ali znas da krme najvise protiv nas voli da igra zonu, bojim se tih utakmica gde se bude odlucivalo o tituli da nas krme tom zonom ne predje posto ocekujem finale mi i oni. Ima vremena do kraja sezone da i to razradis i da ne das povoda ostalim ekipama da ulaze u zonu protiv nas, jer bojim se da ako jos neko bude protiv nas igrao zonu a mi ovako da odreagujemo da ce to poceti svi koristiti. Odmorite se za vreme ovih praznika i da nam bog da na kraju da se radujemo sa titiulom i novom euroligom. NAPRED Z V E Z D A.

Reply

Leave a Comment