Moja Crvena Zvezda
Спортско Друштво

Црвено-бела 2013. година

Ближи се крај и ове 2013. године. Сумирају се утисци, своде рачуни, подвлачи црта. Сада је време када ишчекујемо нову годину и оно што ће нам она донети. МЦЗ ће вам представити годину за нама из црвено-белог угла. Чему смо се радовали, а због чега туговали, шта смо славили, где смо све били…

Кренимо редом.

ЈАНУАР

Сјајна ватерполо секција најавила је трофејну годину. Већ 13. јануара Андрија Прлаиновић је подигао први, од четири пехара која је ова екипа освојила у току године. БВК Црвена звезда постаје освајач националног купа први пут у својој историји. На Бањици је савладана екипа Партизана резултатом 9:8.

vaterpolistikup

ФЕБРУАР

Први трофеј у овом месецу припао је сјајним одбојкашицама. Оне су у финалу купа биле боље од Мега Визуре и тако донеле црвено-белој породици још један пехар.

odbojkasicekup

У Крагујевцу су кошаркаши прекинули дугогодишњи пост, 11. фебруара освојен је Куп Радивоја Кораћа. Црвено-бели су победили вечитог ривала у мечу који је почео у недељу, али је због нереда на трибинама завршен у понедељак.

kosarka krk

Две недеље након кошаркаша Куп Србије узели су и одбојкаши Црвене звезде. Они су у Новом Пазару у финалу били бољи од крагујевачког Радничког. Ово је био већ други пехар у сезони за мушку секцију одбојкашког клуба (у октобру 2012. освојен је Суперкуп).

МАРТ

Наше спортско друштво прославило је 68 година постојања, а на фудбалској утакмици овај датум је обележен посебном кореографијом на северној трибини.

ivica-v-1

Важно је напоменути да су у марту Звездини куглаши Игор Ковачић и Ален Кујуџић позвани у национални тим.

АПРИЛ

И у априлу су нам највише радости донеле секције ОК-а. Прво су момци 23. априла освојили национално првенство јер су у финалним утакмицама плеј-офа били бољи од Војводине. Тако су постали једина екипа у историји која је у току једне сезоне освојила три трофеја.

odbojkasititula

Три дана касније, девојке су освојиле 27. титулу првака државе. Оне су после одиграних пет мечева са суботичким Спартаком ипак показале да су најбољи тиму Србији и да пехар остаје у Београду.

zoktitula

Крајем априла у Лакташима је одигран финални турнир Јадранске лиге. Црвена звезда је проласком у финале обезбедила учешће у Евролиги, али је у финалној утакмици поражена од Партизана.

МАЈ

Ватерполисти су наставили сјајан низ, 15. маја су постали прваци државе после чак 20 година. Са Радничким из Крагујевца одиграно је свих пет утакмица финалне серије, а црвено-бели момци су доказали да су они нови владари базена. Ово је била само увретира за велико славље у јуну.

vaterpoloprvenstvo

Фудбалери су и ове године остали без титуле. Иако је на почетку пролећног дела првенства бодовни заостатак за Партизаном био скоро недостижан, после низа одиграних утакмица играчи са „Маракане“ нашли су се у прилици да у дербију на ЈНА ипак освоје титулу. Победа комшија од 1:о била је довољна да фудбалери нашег тима и ове године остану празних руку.

ЈУН

Првог дана јуна исписана је нова страница историје како нашег ватерполо клуба тако и целог спортског друштва. Црвена звезда је постала првак Европе! У финалу је побеђена екипа Југа, а Прлаиновић и његови саиграчи су већ имали три трофеја „у џепу“.

sp-finale

Кошаркаши нису успели ни после 15 година да се домогну титуле државног првака. И ове године, трофеј је остао у рукама „вечитог ривала“.

ЈУЛ

Месец када су најактуелнија фудбалска дешавања у вези са трансферима. Црвена звезда је 4. јула представила дуго чекано појачање. Црвено-бели дрес задужио је Милош Нинковић.

nine

Средином месеца КК Црвена звезда напустио је капитен Игор Ракочевић.

IMG_5587

Јасна Шекарић освојила је бронзу, а Зорана Аруновић злато и сребро на Медитеранским играма.

АВГУСТ

Ове године Звезда се већ у август опростила од европског такмичења у фудбалу. У трећем колу квалификација за Лигу Европе несавладива преперека за наш тим била је украјинска екипа Черноморец.

DSC_0056

СЕПТЕМБАР

У септембру је обележен велики јубилеј – пола века стадиона „Маракана“. Прослава поводом овог догађаја уприличена је на утакмици са Доњим Сремом. Навијачи су приредили спектакл, али је фудбалерима победа исклизнула у последњим минутима.

50 god mare

ОКТОБАР

КК Црвена звезда је 17. октобра започела своје такмичење у Евролиги. После више од деценије Звезда је заиграла у оквиру најелитнијег европског такмичења. У „Арени“ је дочекана екипа Локомотиве. Незапамћен спектакл али ипак пораз на самом старту.

czvlok

Истог дана одбојкаши су освојили трећи Суперкуп. Побеђен је Раднички из Крагујевца. Oдбојкашице су остале без овог пехара, оне су изгубиле од Партизан Визуре.

НОВЕМБАР

Месец када је Београд обојен у црвено-бело. Звезда је славила у чак три дербија. Победнички низ започели су фудбалери. На „Маракани“ је било 1:0, аутоголом Обрадовића црвено-бели су дошли до велика три бода и остали у трци за титулу.

czvparfud

Седмог новембра кошаркаши су у Шпанији били бољи од Лаборал Куће и после дугог низа година уписали евролигашку победу у гостима. Недељу дана касније у Пиониру је пао Лијетувос Ритас.

Ватерполисти су 16. новембра победили вечитог ривала резултатом 12:9.

Два дана касније кошаркаши су такође победили Партизан у веома драматичном и неизвесном мечу.

basketderbi

Последњег дана месеца новембра, ватерполисти су у Бечеју победом на Радничким из Крагујевца понели титулу освајача Суперкупа Европе и заслужено годину завршили под слоганом „Освојили смо све!“

vktrofeji

ДЕЦЕМБАР

Каратисти нашег спортског друштава постали су прваци света. Светском медаљом у Прагу окитили су се Михајло Берић, Никола Ракић, Миодраг Лазовић, Стефан Јамандиловић и тренер Игор Гајић.

04122013-svetski-prvaci-1

20. децембра одбојкаши су у гостима победили Партизан Визуру резултатом 3:1 и поново се нашли на врху табеле.

Кошаркаши су победом над Широким завршили успешну годину и заузели прво место на табели АБА лиге.

Можемо да закључимо да је ова година била веома успешна за наше спортско друштво. Највише трофеја донеле су нам обе секције одбојкашког клуба и сјајни ватерполисти. Не треба заворавити ни учешће у Евролиги где је наша екипа показала велики потенцијал. Пред нама је још једна узбудљива спортска година. Надамо се да ће и она бити веома успешна и да ће се сви они којима је срце црвено-бело што више радовати.

“ ‘Ајде до победе са нама ти…“ Срећна вам Нова година!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

otpisani101 јан 1, 2014 at 19:00

srecna nova godina…crvenoj zvezdi i svim navijacima i navijacicama crvene zvezde…svi sportovi su bili ok prosle godine sem naravno fudbala…iz poslednjih izjava presednika ili sportskog direktora fk crvene zvezde dragana dzajica , nemamo mnogo razloga za optimizam ni u novoj godini…dok se komsije pojacavaju,dzajic nas svakodnevno ubedjuje da postoje mladi koji su mnogo napredovali,a to su lazic i krneta…svi znamo da nisu nesto napredovali,ali da bi se opravdao prelazni rok,koji za nas izgleda nece biti,prodaje nam se magla u vidu lazica i krnete…pa vi sada verujte ili svojim ocima ili presedniku ili sportskom direktoru…para nema,lukica smo smenili jer nije znao i umeo da pronadje pare ili sponzore itd…dzajic je kao veliko ime u zvezdi doneo para-nista,isto koliko i lukic…dug je ostao isti,sponzora nigde i sve u svemu razlika izmedju lukica i dzajica se gotovo i ne vidi…ali sto se kaze u transparentu navijaca-zvezda je moja sudbina,ona me je sebi uzela…

Reply
Звезда шампион! дец 31, 2013 at 23:37

Свим Делијама желим пуно здравља и да се коначно радујемо титули ❗ ❗ ❗ Јбг све је ово лепо ал фудбал је фудбал.

Reply
strucnjak дец 31, 2013 at 20:24

vratite Robija I ja vam prastam! P.S Samo sto se tice F.K, sa ostalim O.K!

Reply
Nedjo Pljevlja дец 31, 2013 at 16:11

A iz kog dela teksta si ti, Marko, ukapirao da od dolaska ova dva igraca (citaj Lukovica…), ili nekog treceg, tj. kvalitetnijeg od ovih koje trenutno imamo – nece biti nista !!? :facepalm: A covek lepo kaze: Dobro je da postoji konkurencija, za koju ZELIMO DA BUDE JOS ZESCA…

Reply
delija_101 дец 31, 2013 at 16:08

Ovo je bila vrlo vazna godina za nase SD. Preuzeli smo dominaciju u sportovima u kojima nismo godinama nista osvajali(vaterpolo, kosarka). Deluje da je RK napokon stabilizovan, odbojkasi su ocekivano nastavili dominaciju. Uz malo srece da fudbaleri uzmu titulu sledece godine, pa da slavimo punu dominaciju.

Reply
Delije Niksic дец 31, 2013 at 15:48

U novu godinu ucu sa jednom zeljom DA ZVEZDA BUDE SAMPION!!!!!!!!

Reply
Marko дец 31, 2013 at 15:16

http://hotsport.rs/2013/12/31/dzajic-nagovestio-da-lukovic-i-bisevac-ne-dolaze-u-zvezdu/ Ma bravo Dzaja!Velike pomoci od Lazica i Krnete,ne mogu da vjerujem,imamo minimalni zaostatak umjesto da se malo potrude i da zakrpe zadnju liniju koja nam je bolna tacka bila i prosle sezone,a i ove je oni sve opusteno rade.Naravno da nije trebalo ocekivati da ce Lukovic i Bisevac doci,ali se bar mogu malo potruditi da dovedu Vranjesa,Vujadina ili nekog treceg samo da nije jos jedan promasaj.Sa Krnetom i Lazicem mi nemamo sta da trazimo,nemam nista protiv momaka ali se vidjelo da oni stud u odbrani ne mogu biti.Svi se klubovi pojacavanju,partizan krpi sve nedostatke a mi samo cekamo,i opet ce nam biti kriv neko drugi samo mi sebi sami ne.Mani me tih prica da su Krneta i Lazic napredovali,razocaran sam!

Reply
Koks zvani Voks дец 31, 2013 at 13:39

ДО-МИ-НА-ЦИ-ЈА ❗

Reply

Leave a Comment