Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Шефик: Нигде није као у Звезди, савез није стао из нас

IMG_8824Денис Шефик, најбољи голман света и чувар мреже Црвене звезде, у опширном интервјуу за „Новости“ дотакао се битних ствари из своје ватерполо каријере.

Денис Шефик је искреношћу, поштењем, одважношћу освојио навијаче Црвене звезде.

Захвалан је и маестрални голман „делијама“ на феноменалној подршци, јер без њих тешко да би исписао најлепшу страницу у својој клупској каријери. Коначно је постао првак Европе, освајач четири трофеја у једној сезони.

Увек сам према свима искрен. Многи моји другови с којима сам одрастао мислили су да нећу дати све од себе када играм за Звезду. Али, ја не бих могао себе у огледало да погледам. Мислим да су то препознали навијачи Звезде – прича Шефик, који је и у 37. години један од најбољих голмана света.

Шефик истиче да је на позив пријатеља дошао у наш клуб:

Годинама ме је звао мој пријатељ Викор Јеленић. Ипак, за време Игара разговарали смо Андрија Прлаиновић, Душко Пијетловић, Никола Рађен и ја. Договорили смо се, пружили руку једни другима и тог тренутка сам одлучио да дођем у Звезду – прича Шефик.

Феноменални голман увек наглашава да клубове бира због људи.

Нигде није било као у Звезди. Међу играчима нема љубоморе, зависти, Дејан Савић се показао као одличан тренер, тачно зна ко је какав. Да нисмо били такви тешко бисмо прегрмели све проблеме. Нарочито после освојеног Купа када је речено да пара нема, да може да оде свако ко се снађе. Договорили смо се да останемо и освајањем четири круне остварили смо највећи успех у историји клупског ватерпола – поносан је Шефик.

Да година не буде бриљантна побринула се ЛЕН, која је изменом система такмичења у Лиги шампиона Звезду послала у квалификације, где ју је на последњем степенику зауставио Про Реко.

То ниједан првак није доживео. Нико у Савезу није стао иза Звезде. Као и у осталим стварима ми веома ретко стојимо једни иза других и зато се налазимо ту где јесмо. Волимо много да причамо, а када треба да се уради нешто конкретно, онда нас има мало и више окрећемо леђа својима него што им дајемо подршку. Сада морамо све да учинимо како бисмо одбранили Куп и првенство.

Шефик додаје да је Андрија Прлаиновић најбољи капитен:

Без обзира на то што је доста млађи од мене, бољег капитена од Андрије Прлаиновића нисам имао у каријери. Чини ми се да ме гледају као најстаријег, да их покрећем. Мени то прија, трудим се да за време утакмице скинем терет са млађих. Никад не бежим од одговорности – истиче Шефик.

За крај, Денис Шефик каже да ће бранити док год буде могао да остане на врхунском нивоу и да се неће играти са својим угледом:

Бранићу све док могу овако да чувам мрежу. Чим видим да то више нема смисла, повући ћу се, јер не желим као неки да се мучим у базену. Не желим да ме запамте као неке који су на крају каријере могли да одбране два – три шута по утакмици – истиче Шефик.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

veliki pravi zvezdas јан 2, 2014 at 23:01

Bravo ti ga majstore pa da osvoji VK Crvena Zvezda ove godine sto vise trofeja 😀

Reply
Andrej јан 2, 2014 at 15:41

Hvala ti za sve majstore!

Reply

Leave a Comment