Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава: Раднички – Црвена звезда Телеком (субота, 19, хала „Језеро“)

Кошаркаши Црвене звезде су почели нову годину двема убедљивим победама на свом паркету, против Игокее и Билбаоа. Против шпанске екипе је пала и прва „стотка“ нашег клуба ове сезоне. Све то сигурно утиче позитивно на расположење у тиму пред неугодно гостовање у Крагујевцу.

najava_radnicki

Раднички је дуго држао зачеље табеле Регионалне лиге, међутим у последњих неколико мечева дижу форму и тренутно се налазе на 10. позицији. У Еврокупу су ушли у другу фазу такмичења и на старту забележили пораз од украјинског Химика.

Најефикаснији играч Радничког у досадашњем делу сезоне је био бивши кошаркаш Звезде, Сава Лешић. Он у просеку бележи 17 поена и 7 скокова уз 54% шута из игре. Лешић игра сезону каријере, одлично се снашао у систему Крагујевчана и играч је од којег се увек може очекивати двоцифрени учинак. Нарочито је опасан изван рекета.

На позицији „четворке“ конкуришу још  и Бирчевић, Бркић, Јевтовић и Балмазовић. Бирчевић је један од талентованих младих играча у лиги на овој позицији, али још увек није стигао да покаже све што може због повреде. Одиграо је последњих шест мечева и забележио просек од 6 поена и 5 скокова. Бркић је новајлија у тиму, али се за сада одлично уклопио и са Бирчевићем се ротира и на позицији „пет“. У просеку бележи 8 поена и 2 скока. Јевтовић и Балмазовић немају значајну улогу у тиму, али у ротацији добијају своје минуте.

Јанковић тренутно важи за јединог класичног центра у тиму, али његова минутажа је минимална, а клуб није реаговао након одласка Јаруа.

На спољним позицијама играју Мариновић, Сили, Пилчевић, Јовић, Димић и Калинић. Мариновић је још један бивши играч Звезде у тиму Радничког. Омалени плеј доста форсира шут споља, али због своје грађе је јако опасан и када крене у продор. Бележи 14 поена по мечу уз одличних 6,7 асистенција. Сили је прва опција на позицији плеја, али тренутно се налази у јако лошој форми и све више времена проводи на клупи. Утисак је да Радничком, као странац, није донео очекивану превагу на паркету. Бележи у просеку 4,7 поена и 1,7 асистенција. Пилчевић је нови играч у тиму, одиграо је тек две утакмице, али се већ на првој истакао добрим шутем за три поена и асистенцијама, као и агресивном одбраном. На њега треба обратити посебну пажњу јер још увек игра са великом жељом за доказивањем. Димић игра на позицији бека, узима доста шутева по мечу, међутим статистика до сада није била на његовој страни, 6,5 поена и 1,2 асистенције. Калинић и Јовић су крилни играчи, али се ниједан не истиче у нападу посебно. Више су фокусирани на одбрану, бележе мали број поена, али на Калинића који је летос у репрезентацији имао добру ролу, треба обратити свакако пажњу.

Утисак је да је Раднички екипа састављена од играча различитих квалитета која доста зависи од расположења неколицине играча. Ако се они зауставе, остатак није у могућности да погура тим напред. Ти појединци су пре свих, Бирчевић, Мариновић и Лешић.

Са друге стране, Црвена звезда је у одличној форми, али потребно је то потврдити и на гостујућем терену, где смо неколико пута ове сезоне тешко долазили до бодова. Драгићевић се већ показао као одлично појачање, доприноси разноврсности  у нападу. Међутим, зебњу међу навијаче Звезде уноси слаба форма Шилба, а утисак је да чак и када у нападу одради добар посао, тренер га шаље на клупу због неиспуњавања дефанзивних задатака. Остатак екипе делује као да диже форму.

У „Језеру“ ће сигурно имати доста навијача Црвене звезде, а неће фалити ни домаћих. Ово је сигурно дерби кола и биће као и увек одлична атмосфера у дворани. Нашим играчима преостаје да у меч уђу као у претходна четири на домаћем паркету и наставе поход ка титули.

Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

9 comments

jagodina navija za zvezdu! јан 11, 2014 at 11:24

Jaaaoo, kad se setim Dimica kako : nije hteo da potpise ugovor pre par sezona, :mrgreen: sad se izdaleka vidi gde je on a gde smo mi. 😎 😎

Reply
goran јан 10, 2014 at 19:46

mozda nije tema ali da li zna neko od momaka sa sajta dal je istina ono sto se pise u Nasim novinama u vezi sa arapima i investiranju u kamp u Borci..tipa zemunela

Reply
Zvezdaš јан 10, 2014 at 19:32

Nemoj te se rugati sa nama. Zvezda je toliko jača da je smešno išta komentarisati na ovu temu! Radnički je goli krš od ekipe… Na nekom zadovoljavajućem nivou igra samo Marinović i Lešić, ostalo nula.
Nedaj bože da se desi pa da puste Radnički, odmah bi prestao da navijam za Zvezdu.

Reply
doglife91 јан 10, 2014 at 19:49

Ко се руга матере ти?
Људи дају само своја објективна мишљења, коментаре…
Наравно да ћемо и издоминирати и побједити јер другачије не би ни ваљало да мислимо. 😉

Reply
Kastro јан 10, 2014 at 22:54

Ti i nisi navijac ako bi zbog jednog meca, nebitno kakvog prestao da navijas za svoj klub. Takvi i ne treba da se izjasnjavaju kao navijaci.

Reply
Kastro јан 10, 2014 at 23:44

Zanimljivo likovi bi prestali da navijaju za klub zbog jednog poraza. Sada bi voleo da dozivimo taj poraz jer takvi nam ne trebaju

Reply
Delije Niksic јан 10, 2014 at 18:19

Mislim da je naša najveća prednost na centru jer radnicki igra sa bircevicem i brkicem na centru.tu bobi i rasko treba da izdominiraju.mislim da nam radnicki odgovara kao ekipa sto se vidjelo i u prvom mecu kada smo ih demolirali.

Reply
doglife91 јан 10, 2014 at 17:48

Рачунам на распуцавање Нелсона и Блажича и боље ангажовање Шилба. По мени, он у опште не игра лоше, јесте да му је пала форма али диће се дечко 😈

Чиста побједа Звезде!

Reply
Biće dana,biće leta јан 10, 2014 at 17:22

Sili nije plej,nego klasican bek,Jovic nije krilo vec menja Marinovica na pleju. Na spoljnim pozicijama je tu jos i Mladjan koji igra vise od 20 minuta po mecu… Sve u svemu ocekujem pobedu i dominaciju nasih centara.

Reply

Leave a Comment