Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Шампионски домети са Стојаном Вујком

1a8ce__predsednikУ Нову годину и нове победе Џудо клуб Црвена звезда ушао је са великим појачањем. Стојан Вујко успешни привредник и генерални директор компаније „Миленијум тим” у наредне четири године водиће трофејни клуб из Љутице Богдана.

– Сарадња је почела потписивањем првог спонзорског уговора моје компаније „Миленијум тим” за Србија опен. То је уједно био и мој улазак у џудо породицу. Кроз ангажовање и рад са тадашњим првим човеком Џудо клуба Црвена звезда, Иваном Тодоровим, увидео сам да је ово не само спортски колектив који постиже одличне такмичарске резултате, већ је и са организационе тачке на веома високом нивоу. Мени, као успешном привреднику, који води компанију са преко 300 запослених, то доста говори – рекао је Стојан Вујко, председник Џудо клуба Црвена звезда.

Имајући у виду да је сада први човек црвено белог џудо тима некада и сам био активни спортиста, врло брзо се уклопио у рад и активности трофејног клуба из Љутице Богдана.

– За врхунске резултате потребан је велики рад. Управо то је оно што ме је на прави начин приближило Звезди. Кроз неко краће време ангажовања у клубу, и то не само кроз финансије, примећено је да мој рад доприноси бољим резултатима. Понуђено ми је место председника Управног одбора, што је потврђено једногласним избором на Скупштини Џудо клуба Црвена звезда – нагласио је Вујко.

О задатку и обавезама у клубу из Љутице Богдана који је преузео председник ЏК Црвена звезда, рекао је:

– Сагледавајући резултате и успешну историју клуба који сам преузео, јасно је да је то пре свега велика част, али и одговорност. Свестан сам од кога сам преузео клуб. Пре свега, од човека који је као такмичар, а касније и спортски радник, обележио историју југословенског и српског џудоа. Преда мном је тежак задатак који је не само изазов, већ и задовољство и уверен сам да ће све бити преточено у одличне резултате, како на такмичарском тако и организационом плану.

Висок рејтинг џудоке из Љутице Богдана држе у Дздо савезу Србије и у црвено белој породици спортиста.

– Џудо клуб Црвена звезда задржаће високу позицију у Спортском друштву.

О резултатима у 2013. години Вујко истиче:

– Досадашње руководство је постизало фантастичне резултате. Ипак, увек стремимо ка бољим резултатима. Никако не можемо бити незадовољни оствареним у 2013. години. У најјачем домаћем екипном такмичењу, Суперлиги, освојили смо треће место. То је одличан резултат, имајући у виду да нису учествовали сви такмичари, као и да смо радили са подмлађеном екипом.

Како у екипном, џудисти Црвене звезде врхунске резултате постижу и у појединачној конкуренцији.

– Можемо се похвалити да су наши такмичари у минулом периоду остварили врхунске резултате. Пре свега, рачунамо на нашег Дмитрија Герасименка, који је на Олимпијским играма у Лондону ушао међу десет у категорији. Наш понос су и млади такмичари Немања Мајдов и Страхиња Бунчић. Немања је оверио визу за Светски олимпијски фестивал младих 2014. Наши млади, али већ трофејни такмичари Бунчић и Мајдов потврдили су да им је место у врху светске и европске џудо сцене.

ДОБАР УТИСАК У ПАРИЗУ

У Паризу на завршници Европског клупског првенства млади тим Црвене звезде показао је да је створен за велика дела.

– То је оно што вас чини поносним. Звездина млада екипа ушла је међу 16 најбољих тимова Старог континента. Вољом жреба, меч који нас је водио у даљи ток такмичења, радили смо са домаћинима. Показало се да су наши противници, Французи, касније и освојили титулу. Овај меч изгубили смо 3:2 и, жаргонски речено, скупо продали кожу. Направили смо одличан утисак и трасирали пут ка европским успесима.

УЛАГАЊЕ У МЛАДЕ

Крај старе 2013. и почетак 2014. младе џудоке обележиле су традиционално полагањем за више појасеве.

– Препуна сала младих џудиста је нешто што вас сасвим сигурно чини срећним. Полагали су за појасеве наши млади борци из Београда, Умке и Старе Пазове. За клуб су изузетно важне младе селекције. Управо резултати подмлатка говори како се ради у нашем спортском колективу. Васпитавамо их и школујемо, не само да буду добри спортисти, већ и квалитетни људи – истакао је Вујко.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment