Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Катић донео преокрет за победу Звезде у Језеру, Лешић бриљирао

radnicki

Црвена звезда славила је у крагујевачком Језеру, након много проблема и преокрета у последњој четвртини. Раднички, предвођен фантастичним Савом Лешићем, водио је велику борбу са нашим тимом, ушао у последњу четвртину са +5, а у току последњег периода имао и +8. Међутим, тада су се разиграли Џенкинс и Катић, који је одиграо практично читав меч, јер је Марјановић био на паркету свега 4 минута и донели победу нашем тиму, а Раднички је симболично закуцао Нелсон, куцањем у последњим тренуцима.

Интересантна је била одлука Радоњића да Шилб и Марјановић одиграју свега осам минута заједно, па је уз малу минутажу Тејића и Ребића, који није улазио у игру наш тренер практично одиграо меч са 8 играча, од којих је Драгићевић играо свега десет минута.

16. коло АБА лиге

Раднички – Црвена звезда Телеком  73:78 (18:20, 17:19, 23:18, 15:25).

Хала Језеро

Гледалаца: 3500

Судије: Белошевић, Маричић, Јурас

Раднички: Сили 5п, 2ск, 2ас, Јанковић, Лешић 27п, 9ск, Јовић 4п, 3ск, 3ас, Млађан 5, Калинић 10п, 6ск, 4изгл, Бирчевић 5п, 6ск, Пилчевић 3, Димић, Бркић 7, Јевтовић, Мариновић 7 (1/11 из игре), 5ас. Тренер: Мирослав Николић

Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазић 3 (1/6 из игре), Блажич 14, 3ск, 2ас, Симоновић 9 (3/4 за 3), Марјановић, Раденовић 8п, 6ск, Катић 15п, 13ск, Тејић, Нелсон 14п, 3ск, 3укл, 5изгл, 1ас, Џенкинс 12п, 3ск, 3ас, Шилб, Драгићевић 3п, 1ск. Тренер: Дејан Радоњић. 

Најефикаснији у нашем тиму био је Симоновић, који је у првој четвртини убацио 9 поена (3/3 за три поена), а исти број поена постигао је и Блажич. Звезда без Марјановића, који је одиграо само 2 минута и Шилба, који није улазио у игру, има проблема у скоку и са агресивном одбраном домаћих, па је Раднички успео да се одржи у првом делу. Наш тим је у последњем минута полувремена успео други пут да дође до +6 (39:33) и тако стекне озбиљнију предност након првих 20 минута. Лешић је постигао последње поене и смањио на 39:35.

У првој четвртини, наш тим је почео веома слабо. Звезда је у првих пет минута убацила свега 6 поена, преко Раденовића (4) и Нелсона, а тек када је Марко Симоновић прорадио, наш тим је почео боље да игра и стиче предности. Треба истаћи да је Боби Марјановић након 01:48 на паркету изашао из игре, па је Катић ушао у игру. Звезда је преко сјајног капитена повела са максималних 20:15, а он је тројке шутирао без грешке – 3/3. Поред њега, у стрелце су се уписали још и Драгићевић и Катић, па је први део завршен предношћу Звезде 20:18.

На старту другог дела, Јака Блажич је у свом стилу унео додатну енергију и са четири везана поена (уз промашено додатно бацање у једној ситуацији) донео Звезди 24:18 и максималних +6. Међутим, у тим тренуцима је Симоновић направио два фаула за кратко време, а три укупно и морао је на клупу. Нико није ни слутио да ће Звезда готово четири минута након тога покушавати да погоди кош Радничког без успеха. Било је погађања коша са спољне стране (Лазић), фаулова у нападу (Нелсон), излазака у аут (Катић), промашених тројки (Џенкинс) – свега осим коша! То су домаћи искористили и Мариновић је на 05:00 довео свој тим до 26:24, завршивши серију Радничког од 8:0. Радоњић је био приморан да тражи тајм-аут, после кога се играло кош за кош. Први који је после Симоновића погодио за три поена у нашем тиму је Лазић, а на другој страни ван 6,75 је погодио Млађан. Сава Лешић је држао Крагујевчане у игри, али је у самом финишу Звезда коначно заиграла нешто брже и агресивније и дошла до +6 (39:33), поново захваљујући Блажичу, али је Лешић погодио за два, а Џенкинс промашио нову тројку, за коначних 39:35 за Звезду на полувремену.

Симоновић и Блажич постигли су по 9 поена, Раденовић 8, уз 4 скока, а Катић 4 поена и 7 скокова.

У трећој четвртини, Марјановић и Шилб су коначно ушли у игру, али је веома брзо Радоњић обојицу вратио на клупу за резервне играче. Раднички је направио мини-серију од 5:0 и стекао минималну предност, а Сава Лешић и Никола Калинић су практично сами водили игру домаћег тима. Звезда није имала решења, ни у нападу ни у одбрани, па је само Нелсон колико-толико одржавао наш тим у игри. Џенкинсова тројка донела је Звезди +2 (46:44) и испоставиће се да је то било последње вођство нашег тима у овом делу игре. Раднички је направио серију, уз велики број изгубљених лопти, на обе стране, али посебно када је реч о играчима Звезде, па се у финиш овог дела игре ушло са предношћу Радничког. Лешић је наставио да засипа кош Звезде, па је након 30 минута имао чак 21 поен. Раденовић је промашио два слободна бацања, а Калинић погодио у самом финишу, па је Раднички стекао највећу предност и завршио трећи период резултатом 58:53.

Блажич је имао 11 поена, Симоновић остао на 9, док су Нелсон и Раденовић имали по 8.

На самом старту последњег периода, Сили је погодио уз фаул и одвео Раднички на максималних +7, а Звезда није искористила ни техничку грешку за Бирчевића да се приближи, на самом старту. Није било идеје ни решења у нападу, а домаћи су одржавали предност и претили да је повећају, након контри, проистеклих из грешака нашег тима.

Ипак, домаћи су се превише ослонили на Лешића, који се већ уморио средином четвртог периода, па је Звезда полако прилазила Радничком, а Нелсон је смањио на 63:60, али је Бркић вратио +5, да би Катић направио једну од многобројних грешака на данашњем мечу и омогућио Лешићу да постигне своје нове поене, за +8. Ипак, Блажич је вратио тројку, коју опет анулира Бркић! Тада је Звезда била у јако тешко ситуацији.

Ипак, бацања Катића и Нелсона, уз тројку Џенкинса и два промашена пенала Лешића увела су меч у неизвесну завршиницу. Лешић је поново фаулиран и опет је био половично успешан, па је Џенкинс, који је одлучио да сам реши овај меч погодио у продору и донео изједначење на уласку у 39. минут. Катић је на уласку у последњи минут погодио за два и донео Звезди предност, након много времена. На самом крају, домаћи тим се никако није сналазио, а Катић је ставио „тачку на и“, да би Нелсон закуцавањем поставио коначан резултат, 78:73.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

cz јан 11, 2014 at 20:01

Silb udje pa odma napravi licnu..

Biće dana,biće leta јан 11, 2014 at 19:50

Nije mi jasno zasto se mi prilagodjavamo njima,a ne oni nama…Bobija u igru,u odbrani malo sira zona, a u napadu spustati loptu pod kos.

cz јан 11, 2014 at 19:50

Nije dobro nikako,sreca pa vodimo.Jedva dali 39 koseva,ocekivao jesam nesto teze gostovanje ali ne bas ovoliko jbt pa sta je Radnicki za nas?Tolika je razlika naseg igranja u Evroligi i za sada Evrokupu za razliku od Aba lige,uvijek se mucimo da nekoga pobjedimo,bojim se sta ce biti na nekom duplo tezem gostovanju.Mora ovo troduplo bolje biti u drugom poluvremenu

dejca јан 11, 2014 at 19:48

Samo jedno pitanje!
Zasto uvek Djenka uzima odgovornost kada nam ostane par sekundi do kraja 1/4, poluvremena, nebitno??

Baki јан 11, 2014 at 19:45

schilb izgleda zavrsio…

Milos јан 11, 2014 at 19:51

To sto nije igrao nista ne mora da znaci da je zavrsio sa nama…Decko je u padu forme,dok je Simonovic u usponu forme,pa je i ocekivano da ima vecu minutazu,plus sto je i rezultat na danasnjoj utakmici tesan.Videcemo kako ce se odvijati rezultat u nastavku utakmice i da li ce Silb uci u igru,verujem da hoce

ds јан 11, 2014 at 19:44

Koliko je bilo dobro protiv Bilbaa toliko je lose protiv Radnickog.Zona,kombinovana odbrana,opet muke sa tim? ccc

dusan јан 11, 2014 at 19:42

da li ce silb uskoro da pakuje kofere ili je ovo samo disciplinska mera kluba

nebo јан 11, 2014 at 19:41

Silb izgleda na hladjenju…

ds јан 11, 2014 at 19:17

Auu sta je ovo u prvoj cetvrtini,cini se da nama gostovanja nikako ne odgovaraju za sada se sklopiti ne mozemo.Djeluju uplaseno,ali vjerujem u pobjedu sve osim toga bi bilo katastrofalno

cz јан 11, 2014 at 19:04

Ova utakmica se treba lagano dobiti,ne podcjenjujem Radnicki ali razlika u kvalitetu je velika tako da..

Koks zvani Voks јан 11, 2014 at 18:31

ЗВЕЗДО,ЗГАЗИ ИХ СВЕ!

Comments are closed.