Moja Crvena Zvezda
ПрипремеРукомет

Рукометашице за МЦЗ: Једва чекамо наставак сезоне

Рукометашице Црвене звезде започеле су припреме за други део сезоне. Оне морају да буду спремне до 25. јануара када играју прву утакмицу против Миленијума. За МЦЗ су тим поводом говориле Јована Милојевић и Сања Лапчевић.

jovana milojevic

„После кратке паузе, почео нам је припремни период пред предстојећи део сезоне. Припреме ћемо обавити у Београду јер немамо довољно времена до почетка првенства. Појачања није било, стара екипа је на окупу, спремна за рад и за нове победе“.

Јована Милојевић истакла је да је Европа циљ екипе и да све девојке напорно раде како би тај циљ оствариле.

„Квалитетан рад који смо имали у првом делу, настављамо. Тренирамо два пута дневно и надам се да ће овај рад дати добре резултате. Одиграле смо пар пријатељских утакмица где смо победили млађу селекцију норвешке репрезентације, па се надам да ћемо спремне дочекати прво коло. Имамо добре услове за рад, али мислим да би држава требало да поведе више рачуна о спорту и да обезбеди бољу инфраструктуру. Очекујемо да ћемо изборити излазак у Европу и да ћемо се пласирати на завршни турнир Купа, као и прошле године. Задовољна сам партијама које сам пружила у првом делу сезоне, и надам се да ћу и у другом делу наставити тако“. 

Сања Лапчевић је потврдила ово, уз изражавање наде да ће држава мало више пажње посветити клупском рукомету.

sanja lapcevic„Тренер Жерајић и Предраг Хаџи-Стевић изузетно су нас добро спремили, што се види и из резултата које смо постигле у првом делу сезоне. Све смо здраве, немамо проблема са повредама, тако да се надам да ћемо и у другом делу сезоне наставити са овим резултатима и изборити излазак у Европу. После периода прилагођавања у новој средини, почетак другог дела сезоне жељно ишчекујем. Опоравила сам се од бројних повреда које сам имала прошлих година и сада се надам да ћу наставити са играма које сам пружала пре тих повреда. Мислим да би држава и Рукометни савез Србије после успеха наше репрезентације на Светском првенству требало много више пажње да обрате на клупски рукомет и помогну људима који воде клубове да лакше превазилазе тешку финансијску ситуацију. Требало би много више да се улаже у опрему и да се помогне у налажењу спонзора за Женску Супер лигу, како би и у наредном периоду периоду рапрезентација имала тако квалитетне играче. Лично бих волела када би са сениорске репрезентације прешао пелцер и на јуниорску селекцију и када би освојиле медаљу на будућем првенству, а надам се да ћу ја изборити место у тој екипи“. 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment