Moja Crvena Zvezda
АнализеКошаркаРегионална лига

МЦЗ анализа: Звезда у последња три минута срушила Раднички

Наставила је Звезда своју серију победу и у Крагујевцу. Утакмица је била прилично лоша, нарочито  у првом полувремену, када се се лопте губиле једна за другом на обе стране. У другом делу, нешто агресивнија игра обе екипе, а захваљујући дужој клупи и квалитетнијим играчима, као и агресивнијом одбрани у последња три минута, Звезда је дошла до преокрета и до победе, 73:78.

dzenkins_zadar

На почетку утакмице је Звездин највећи адут у рекету, Марјановић, зарадио брзо две личне, до краја полувремена још једну, тако да је са Катићем и Раденовићем на позицији центра Радоњић покушао да одговори на шутерску поставу Радничког. Звезда се у тој игри није најбоље снашла, проток лопте је био лош, али на срећу Раднички то није озбиљније кажњавао. Међутим, другу четвртину су домаћи одиграли боље и на полувреме отишли са предношћу од 4 поена, 35:39.

Ни у трећој четвртини играчи Звезде нису успели да дођу до своје игре, а противник је почео и тројке да погађа тако да је предност полако расла. Лоше смо бранили пик ен рол, за продоре Мариновића, када Нелсон није био на паркету, нисмо имали лек, а у нападу је до изражаја долазила велика безидејност и несигурност. Трећи период су домаћи завршили са 5 поена предности, 58:53.

На старту последње четвртине, Раднички је преко свог најбољег појединца, Лешића, дошао до максималних плус 7. Одржавали су ту предност све до половине последњег дела. Тада су уследили поени Катића, тројка Блажича, а након половичног учинка Лешића са линије пенала, Џенкинс је преузео диригентску палицу и својим поенима доне Звезди дуго чекану предност. Тада се и екипа консолидовала, уследила је добра игра у одбрани, а коначан резултат је закуцавањем из контре поставио Нелсон.

Звезда је имала план да искористи максимално у овом мечу предност у рекету, међутим брзим личним грешкама Марјановић је тај план покварио. Одбрана од шутерске кошарке противника није функционисала како треба до самог краја, али опет је прорадила пре него што је било касно.

У нападу смо показали поново да имамо индивидуални квалитет и играче способне да искреирају нападе чак и када влада потпуна збуњеност на обе стране. Са доста самопоуздања смо играли до краја, Џенкинс, Нелсон, Блажич и Катић нарочито и та превага у квалитету је била довољна за победу у овом мечу.

Обе екипе су имале по чак 14 изгубљених лопти, а поражавајући податак за наш тим је само 9 асистенција, чак 6 мање од противника. Велика осцилација у односу на меч са Билбаом. Такође делује невероватно да је Раднички забележио један скок више од Звезде, што показује колику предност доноси Марјановић кад је на паркету. Проценат шута је био на задовољавајућих 46,7 %.

Индивидуални учинак:

Никола Ребић: није улазио у игру.

Бранко Лазић (16 мин.): 3 поена, 1 скок и асистенција. Од њега се не очекује превише у нападу, осим да погоди отворен шут кад му се укаже прилика. Јуче је превише покушавао да поентира из улаза, али или се закуцавао у противничке играче или је правио грешку у корацима. Нажалост, ни у одбрани није имао запаженији учинак, деловао је потпуно деконцентрисано.

Jaka BlazicЈака Блажич (29 мин.): 14 поена, 3 скока и 2 асистенције. Поново је овај момак унео велику енергију и свежу крв са клупе. Показао је да му не смета што некад игра мање, некад више, када има дан заслужује потпуно поверење као јуче. Један од играча који су покренули екипу у другом полувремену, уз проценат шута од чак 80%. Доста времена провео на позицији крила, али му то није сметало.

Марко Симоновић (23 мин.): 9 поена, 1 скок. Три од три је капитен шутирао за три поена у  првом полувремену. Међутим, у другом је био потпуно неприметан, чак је подбацио и под кошем где је до сада бележио приличан број скокова.

Бобан Марјановић (3 мин.): на почетку ушао у проблем са фауловима па је до краја меч посматрао са клупе.

Иван Раденовић (26 мин.): 8 поена, 6 скокова и асистенција. Доста времена провео на позицији центра. Боље је затварао у одбрани свој рекет, а у нападу је имао солидан учинак. Мора озбиљно да поради на шуту споља који је јуче био катастрофалан. Потрошио је велики број лопти.

Рашко Катић (29 мин.): 15 поена, 13 скокова и асистенција. Рекао је крајем прошле године да је коначно залечио повреду и да се полако враћа у форму. Јуче је то и показао. Имао је половичан шут из игре, али играч са дабл-дабл учинком и  индексом 24 заслужује све похвале. Тражио је лопту кад је било најтеже, број изгубљених свео на минимум и подсетио све на центра из прошле сезоне.

Марко Тејић (5 мин.): није успео да оствари учинак за ово време на паркету.

Демаркус Нелсон (30 мин.): 14 поена, 3 скока и асистенција. Постизао је у финишу меча битне поене, али биланс од само једне асистенције и чак 5 изгубљених лопти баца сенку на тај учинак. Али и он је само човек, до сада је играо скоро беспрекорно, а и чак када је имао лош дан, успео је да убаци двоцифрен број поена.

Чарлс Џенкинс (25 мин.): 12 поена, по 3 скока и асистенције. Није имао баш беспрекорно шутерско вече као у неким претходним мечевима, али показао да је играч који воли неизвесне завршнице и сналази се у њима. Једнако опасан и у продору и у шуту, а и био је најбољи асистент екипе.

Блејк Шилб (3 мин.): без учинка. Односи са Шилбом су затегнути што се могло видети и из данашње реакције председника клуба. Он већ неко време не пружа партије као на почетку сезоне и какве се очекују од њега. А да ли је закуцавање за клупу права казнена мера и да ли је разлог томе само то што не учествује активно у одбрани, време ће показати.

Тадија Драгићевић (11 мин.): 3 поена и скок. Премало времена за конкретнији учинак Драгићевића који се и даље навикава на Звездину одбрану, што се видело у неким ситуацијама. Преузимао је одговорност у неким нападима, али то још увек није на задовољавајућем нивоу. Треба му, наравно, још времена.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

19 comments

Homer јан 14, 2014 at 11:20

Čakarević…..

Reply
TADIJA јан 13, 2014 at 14:23

NE TREBA TJERATI SILBA
UZECE GA GLODARI

Reply
crvena zvezda јан 13, 2014 at 14:00

Sto bi rekli grobari-kad je tesko Covic! Svako ko je malo bolje upucen u kosarku u Srbiji, mogao je da predvidi da ce se ovo desiti na pola sezone. Kad god Zvezdi krene dobro, izvrsi samoubistvo. Sad kad krenu kola nizbrdo, zivi bili pa videli.

Reply
aca nis јан 13, 2014 at 00:40

Imam samo jedno pitanje i neka mi odgovori neko ko se bolje razume: Zasto je ovolika razlika u utakmicama izmedju evropskih i domacih utakmica?

Reply
Zullu_Warrior_1989 јан 13, 2014 at 01:05

zato sto igraci evropske utakmice gledaju na drugaciji nacin.. na evropskoj sceni im dobra partija dize cenu.. dok im je ABA liga (nazalost) u nekim utakmicama malo jaci trening.. i na tome trener mora da poradi.. jer se to nebi smelo desavati.. igraci su profesionalci i sve utakmice bi im trebale biti jednako važne!

Reply
Homer јан 13, 2014 at 07:49

zapravo ako malo dublje uđeš u analizu,videćeš da nema gotovo nikakve razlike u utakmicama odigranim u aba ligi i evropi. sve su odigrane na visokom nivou osim one u skoplju i ove u kragujevcu. posle onakve utakmice protiv španaca bilo je za očekivati da ćemo odigrati tešku utakmicu,prvobitno tešku na psihološkom planu jer smo se bukvalno emotivno totalno ispraznili i jednostavno otišli na noge radničkom koji silno motivsan i u već dobrom problemu sa pozicijom na tabeli aba lige,mora da nas dobije.teška utakmica je iza nas ali iz takvih utakmica se rađaju pobednici,tako da budi spokojan i smiren,jer veruj sve ide u dobrom pravcu,forma se konstantno podiže i dolazi na onaj pravi nivi u rekao bih pravom trenutku. ne očekuj previše od ekipe u sredu protiv rusa jer i nije nam neiphodno da tamo dobijemo pošto poto,bitno je da odigramo korektno i lagano, baš zbog postepenog podizanja forme. pozzZ

Reply
aca nis јан 13, 2014 at 13:49

Hvala, cenim misljenje. Evo Silb je gotov, verovatno nece ni da igra sa niznjim. To mi je zao, ne treba tako da se resava, to je greska skautinga, ali mislim da je dublji problem u pitanju i isto se nadam da ce sledeci igrac koji dodje da igra bolju odbranu, a tesko da ce bolji napad od Silba. Silb je po mom misljenju sasvim korektno igrao, a setimo se ni Rakocevic nije igrao nista posebno u odbrani pa nista. Ipak, ima argumenata i za strucni stab i protiv, ovo ne valja i nadamo se najboljem. Mozda je Silb mogao vise da se potrudi da nauci da igra bolje u odbrani, mozda je nesto sasvim drugo u pitanju, sve u svemu videcemo ubrzo epilog.

Reply
Zullu_Warrior_1989 јан 13, 2014 at 13:53

potpuno se slazem sa tobom.. najvise se bojim da odlazak Silba ne utice na timski duh i atmosferu u ekipi. takodje treba (ako ode Silb) sto prije naci igraca koji ce pokriti njegovu poziciju.. i koji ce se uklopiti lako sa ekipom.. a to znaci da je pozeljan domaci igrac a ne stranac.. evo prilike za Keselja ili Aleksandrova! 😛 😀 😉

Reply
aca nis јан 13, 2014 at 14:05

Keselj igra negde u Francuskoj, i ne znam u kakvoj je formi a Aleksandrov je neka cetvorka. Treba nam igrac kao Paunic, igra dobro u odbrani i ima dobar sut spolja, takav tip igraca nam treba.

@rTiljeRo јан 13, 2014 at 14:00

podrska navija !!

Reply
jagodina navija za zvezdu! јан 12, 2014 at 23:28

Zvezda pobedila Lesica !

Reply
Pex јан 12, 2014 at 22:55

Ne znam je li gora najava ovog meca ili analiza!!! U najavi Jovic koji igra krilo, Sili koji igra pleja i Mladjan koji ne postoji u najavi meca a u analizi Radnicki koji je vodio na poluvremenu i Simonovic koji je imao zapazen ucinak u skoku do sada a prosjek mu 1.9 defanzivnih skokova po mecu a u ovoj podbacio jer je imao 1 😀 Smijesno!!!

Reply
Звезда шампион! јан 12, 2014 at 22:48

Зашто не могу да отворим вест ,,И Огњен Врањеш стиже у Црвену Звезду“.Цео дан ми избацује неку грешку,пошто су сви сајтови то објавили па хоћу да прочитам шта сте ви написали.

Reply
Goran јан 12, 2014 at 22:29

Ako neko pise analizu utakmice, trebalo bi da pogleda utakmicu koju analizira ili ako je pogledao da je gleda pazljivo. Na poluvremenu je vodila Zvezda, a ne domaca ekipa tj Radnicki. Neozbiljno za jedan zajt koji pretenduje da bude ozbiljan.

Reply
todor јан 12, 2014 at 22:41

ma, ovi ne znaju ni šta pišu….

Reply
Goran јан 12, 2014 at 22:43

Mozda i u redakciji ima „GASICA„…

Reply
Звезда шампион! јан 12, 2014 at 22:44

Да слажем се,а и мислим да је Радничики имао и +8 у четвртој четвртини а овде пише максималних +7.

Reply
Бранимир јан 12, 2014 at 23:03

68:60.

Reply
Fornicator јан 13, 2014 at 00:55

Gorane, ovaj sajt odavno ne pretenduje da bude ozbiljan.

Reply

Leave a Comment