Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Бајковић: „Данашњи дан славим као други рођендан“

BajkoНа данашњи дан, 14. јануара 2004. године из родног Цетиња на Маракану је стигао љубимац Звездиних навијача, голман Бобан Бајковић.

Тренер голмана, Александар Дика Стојановић, шеф стручног штаба Славољуб Муслин и председник Драган Џајић у тада младом чувару мреже препознали су калибар за најтрофејнији српски клуб. Деценију касније испоставило се да нису погрешили у процени. Претурио је популарни Бајко много тога преко главе, током, како каже, својих првих десет година у Љутице Богдана. Био је на неколико позајмица, али није губио стрпљење, да би коначно своју шансу дочекао и искористио 2010. године. У црвено-белом дресу одиграо је више од 100 утакмица. Од саиграча не очекује поклоне, већ трофеј на крају сезоне.

– Данашњи дан славим као други рођендан. Сећам се као да је јуче било када сам стигао у Звезду. И тада и сада сам најсрећнији човек на свету због тога. Преживео сам много тога, и лепог и мање лепог. Много више је позитивних ствари, ове друге се трудим да заборавим. Имам циљ да ове године освојим титулу са мојој Звездом, а онда ћемо видети за даље. Волео бих да останем још десет година овде ако будем потребан клубу. Не знам да ли још неко може да се похвали у скоријој историји да је на Маракани остао толико дуго као ја. Имам много разлога да будем поносан – искрен је Бајковић.

Поуздани голман неприкосновен је у стварању атмосфере у свлачионици. Његова харизма, оригиналност и спонтаност никога не остављају равнодушним.

– То је на њима да кажу. Поручујем им да ми не купују поклон за десетогодишњицу, нити праве било каква изненађења, само да освојимо првенство. То је и мени и сигуран сам и њима, највећи поклон. Тренутно и немамо времена за славље, јер су припреме у току. Није лако, нарочито овај први део у коме се највише трчи. Искрено, раније ми је било теже, сад сам се већ навикао, јер ми је ово девета година како сарађујем са Срђаном Максимовићем. Мора да буде тешко, не може другачије за време припремног периода – истакла је Звездина „јединица“.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

mmilan јан 15, 2014 at 13:43

Kralj! Kolko nam je zivaca pokidao ali je opet BAJKO nas

Reply
rocknrolla јан 14, 2014 at 18:22

MEDJU STATIVAMA DIVLJA MACKA,
ZVEZDA MU JE I OTAC I MAJKA,
NEMA BOLJEG OD NASEGA BAJKA!!!

Reply
Aleksandar-MKD јан 14, 2014 at 18:01

Bajko srecan ti drugi rođendan!
Znam da ti je Zvezda drugi dom i da si to rekao iskreno iz duse.
Zelim sve najbojle tvojoj porodici i tebi u karijeri, jer danas su retki kao tebe.
Srecno !

Reply
Realan82 јан 14, 2014 at 15:49

Bajko srecan drugi rodjendan,

Reply
Teks Viler јан 14, 2014 at 15:45

Ponovo podsecam da je bruka da u Zvezdi nema mesta za Boru Cvetkovica!Nekadasnje *Lane sa Korane*covek koji je slavni Real razbio na Marakani,Panatinaikos u Atini,a protiv JSD se nadavao golova,zasluzuje mesto u upravi,ili trenerskom kadru svoje Zvezde.Doduse,mozda mu i nije mesto sa trenutnim *dezurnim patriotama* u klubu,ali svakako je zasluzio bolji tretman.Isto vazi i za Diku Stojanovica(obojicu)Zareta Djurovica i Zorana Vorotovica(nadam se da je se oporavio od udesa).Stariji Zvezdasi(ne Delije vec Zvezdasi)znaju o cemu sam pisao.Bajko,napred!

Reply
Kastro јан 14, 2014 at 15:40

Za pocetak zalim da Vam svima cestitam Pravoslavnu novu godinu,
i da pozelim vise trofeja u 2014.
Dalje zelim da nam se konacno rukometni klub konsoliduje, na dobrom su putu i da konacno udju u trku za titulu.
Zelim da se na kosarkaskim utakmicama napuni Pionir i da se podrze ovi momci koji za sada igraju jako dobro.
Zelim i nama navijacima da budemo bolji ljudi i da i mi zasluzimo da se radujemo svim tim trofejima. Isto tako zelim da mi navijaci manje pljujemo pa nasim igracima i upravi. Da u 2014 ne moram da raspravljam sa pojedincima i da branim: Covica, Dzajica, Milijasa, Mrdju, Simonovica, Nelsona, Dzenkinsa… 😀
Zvezda je nas klub, misljenja su razlicita, ali podrzimo ih koliko mozemo, a upravi prepustimo da vodi klub.
Ne moze svako da se mesa u vodjenje kluba.
Isto tako zelim da manje nasedate na razne novinarske clanke koji smisljeno pisu u nadi da se dodatno destabilizuje situacija u nasem klubu.
ZVEZDA JE ZIVOT… Srecna Vam pravslavna NG.

Reply
Dejan BL јан 14, 2014 at 17:05

Ne znam samo koji Zvezdas ovde lupa minus. Sve posteno receno.

Reply
joda023 јан 14, 2014 at 20:05

ima i njih, a i tuđina isto.

Reply
mis'im јан 14, 2014 at 15:28

Najbogatija rubrika, na danasnji dan….

Reply
Spiritus јан 14, 2014 at 15:16

10 godina te niko nece ! Da necemu valjas kupio bi te neko odavno …

Reply
Кокс звани Вокс јан 14, 2014 at 15:09

BAJKO MACKA!SA SEVERA VETAR DUVA NASU MREZU BAJKO CUVA! 😆

Reply

Leave a Comment