Moja Crvena Zvezda
Најновије

Sa kojom ekipom u novu sezonu?

Iz FK Crvena zvezda od završetka prošle sezone otišli su Koroman, Stamenković, Milovanović, Ninkov, Isah i Jevtić. Međutim, ovaj spisak nikako nije konačan. Očekuje se da do kraja prelaznog roka klub napusti još nekoliko igrača, a „kandidati“ su Kadu, Li Adi, Slavko Perović, Savio, Milan Jeremić, Vladan Binić i Nikola Ignjatijević.

Očekuje se da brojka stane na cifri od desetak imena,  što je otprilike isti broj kao onaj iz zimskog prelaznog roka, kada je takođe desetak igrača napustilo Marakanu.

Crvena zvezda je  transferima gorepomenutih igrača u letnjem prelaznom roku zaradila oko 3.5 miliona evra, što je sasvim solidno popunilo klupsku kasu, dajući nešto manje od polovine novca za godišnji budžet kluba.

Ekipu su pojačali Mezenga, Dimitrijević, Pašeko, Vesić, Kirovski i Kovačević, kao i omladinci Stojković, Čaušić i Janković. Očekuje se da do kraja prelaznog roka u klub stignu još jedan domaći napadač i štoper, kao i verovatno stranac na poziciji levog krila.

U najužoj konkurenciji su Ivica Dragutinović za mesto štopera i beka, Žerson Magrao za mesto levog krila, dok dogovor sa Brižom oko transfera Stefana Šćepovića nije postignut, te će se tu tražiti verovatno drugo rešenje.

Već sada je jasno je da će ekipa za sledeću sezonu doživeti znatne izmene u odnosu na prolećni tim, kao što je uostalom bio slučaj i tokom zime, ali će broj igrača koji će otići i doći svakako premašiti one brojke od pet pojačanja i osam odlazaka koje je Robert Prosinečki najavio pre nekoliko meseci.

Međutim, ono što je najvažnije jeste da će uz sve ove promene naš tim biti znatno jači u odnosno na prethodne godine, a da je Robi uz povratak Mihajlovića, dolazak dva golmana i nekoliko mladih i talentovanih igrača iz Omladinske škole, dobio ono što je tražio –  petoricu igrača u polju koji će svojim kvalitetom doneti ekipi ono što joj je nedostajalo. Reč je naravno o Mezengi, Pašeku, Kovačeviću, Dimitrijeviću i verovatno Dragutinoviću, mada nije isključeno da na mestu štopera stigne i neki drugi fudbaler u slučaju da Ivica odluči da karijeru završi u inostranstvu.

Da li će ova ekipa uspeti da ispuni zahteve uprave i armije navijača i vrati trofeje na Marakanu, ali i postigne određene evropske uspehe, pitanje je na koje odgovor još dugo nećemo dobiti, ali je definitivno jasno da Crvena zvezda ima kvalitet i u stručnom štabu i igračkom kadru, te da je uz veliku podršku sa tribina apsolutno sve moguće.

Повезане вести

1 comment

joad јун 10, 2013 at 15:15

to bi bilo dobro

Reply

Leave a Comment