Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Bajko: „Robi najveće pojačanje“

Boban Bajković

Posle pet dana pauze zbog problema sa ušima Boban Bajković je ponovo pod dirigentskom palicom Srđana Maksimovića i vrlo brzo će se vratiti na gol Crvene zvezde u prijateljskim mečevima u Austriji.

Sjajni čuvar mreže ističe da je pauza bila neophodna ali da mu je teško pala.

– Ne volim da pauziram tokom priprema. Iskačem iz ritma. Ipak, moralo je. Sada sam se vratio i nadoknadiću sve što je propušteno – kaže Bajković, uz osmeh.

Na golmanu koji je ljubimac navijača je da u narednoj sezoni zadrži kvalitet i dokaže kontinuitet iz prolećne polusezone.

– Pokazao sam da mogu ali sada će biti teže to održati. Uvek je teže zadržati se, nego doći do cilja. Ipak, moje mesto je među Zvezdinim stativama. To sam želeo svih ovih godina u crveno-belom i sada ću sigurno biti na nivou. Znam da je moja odgovornost velika i sa time nema igranja. Ovu šansu nikako neću ispustiti.

Na pitanje o kvalitetu ekipe u odnosu na prošlu sezonu Bajković se samo nasmejao i rekao:

– Za mene je i dalje Robert Prosinečki najveće pojačanje Crvene zvezde. Najvažnije je što njega imamo. Njegovu harizmu, mentalitet i znanje koje poseduje. Ukoliko ispunimo sve što traži na treninzima i na utakmicama doći ćemo do cilja.

Bliži se i žreb koji će odrediti Zvezdi rpotivnika u trećoj rundi kvalifikacija za UEFA Ligu. Bajkoviću je svejedno.

– Sasvim mi je svejedno. Ne treba nikoga da se plašimo. Naprotiv, neka o nama misle. Mi smo Zvezda i neka dođe ko god hoće. Dalje moramo, kako znamo i umemo a onda ćemo da vidimo za poslednje kolo.

Crvena zvezda osim Bajkovića ima i Kirovskog i Vesića, ali prvi golman ne zaboravlja ni mladog Dmitrovića.

– Marko Dmitrović ima pauzu zbog bolesti. Nadam se da će uskoro biti sa nama i onda ćemo zaista imati tri sjajna, mlada golmana, zbog kojih Zvezda ne mora da brine za budućnost kad ja odem. Zaista su odlični golmani sva trojica i sigurno će biti još bolji posle rada sa Maksimovićem – kaže Bajković.

Повезане вести

2 comments

Leave a Comment