Moja Crvena Zvezda
Други пишуЕвропска такмичењаКошарка

Капитен верује у победу пред пуним трибинама Пионира

Црвена звезда Телеком у трећем колу друге фазе Еврокупа дочекује грчки Паниониос, екипу која је стартовала са два убедљива пораза. Капитен црвено-белих, Марко Симоновић, за „Моцарт спорт“ је изјавио да је екипа спремна и за овај изазов након убедљиве победе над Олимпијом.

Simon_kapiten– Била је то прилично тешка утакмица, иако резултат говори другачије. Напоран пут и меч  у Русији су оставили трага на екипи. Међутим, одиграли смо како треба и успешно завршили посао – рекао је Симоновић.

Иако је Паниониос лоше стартовао другу фазу такмичења, играчи су свесни да их не очекује нимало лака утакмица.

– Паниониос је незгодан противник са одличним појединцима. До победе можемо доћи само ако се држимо плана и играмо најбоље што можемо. Очекујем и пуне трибине које ће нам бити додатни мотив. Морамо да победимо да бисмо остали у игри за пролазак у наредну рунду такмичења – закључио је капитен Црвене звезде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Pera јан 21, 2014 at 00:34

rale,

Rale, znaš kad bi mene neko naterao da uđem na neki vaš sajt i da ostavljam glupe komentare. Gledaj svog deMAGoga i uživaj u najlepšoj košarci koju igrate a nas pusti na miru. Teško je kad ti se ceo život svodi na to da mrziš Zvezdu i mlatiš praznu slamu.

Reply
aca nis јан 21, 2014 at 00:02

Hteo bih da cestitam kapitenu na ulozi, radi to vrlo dobro, bez sujete i bilo kakve licne koristi i da pozelim pobedu protiv grka, koje mislim da realno mozemo da dobijemo. Raduje me potencijalni Kukov dolazak, on ce doneti kreaciju u igri, jer smo tu slabi, a i Nelson je jedini plej u ekipi osim Rebica koji je mnogo mlad i jos nije zreo za roster jer je ta pozicija izuzetno osetljiva i zahteva zrelost. On ce i zameniti Silba jer je Silb upravo to i radio, mada ne igraju na istoj poziciji. Ja sam odavno pisao da nam treba plej, mislim da je Kuk idealno resenje. Igracemo pod moranjem sa panioniosom i bice vrlo zanimljivo kako cemo se nositi sa tom cinjenicom jer poraz panioniosa ih izbacuje iz daljeg takmicenja. Molim zvezdasku javnost(mada me iznenadili koliko se ista ne razume u kosarku) da daju timu bezrervnu podrsku, tim ce vratiti trofejima. Molim opet i Zvezdine sajtove, i zvanicne i nezvanicne da rade isto, to nam je sad preko potrebno.

Reply
aca nis јан 21, 2014 at 04:02

Da dodam samo nesto, i ranije sam pisao da nam treba plej jer Nelson nije izvorni plej, on je bek sa losim sutem i dobro prevodi loptu, inace nema organizatorske vestine. On cesto pokusava na snagu, prodorima, zavlaci se pod kos, jednostavno nije ucio od pocetka da bude plej, mada je vrlo koristan igrac koji verovatno moze da parira svakom evropskom pleju i svede ga na minimalan broj poena. Ne znam sa kojim je ciljem dosao Dzenkins, ali ni on nije plej, on je klasican bek suter, i to vrlo dobar, odlican prodor i odlican sut sa svih pozicija, odlican dribler i vrlo brz, klasican moderan bek sa moze se reci odbranom koja moze da bude nekad vrhunska. Kuk nam treba iz vise razloga. Rekao sam da nemamo kreacije u igri i da igramo kao masine, a sa odlaskom Silba se to i pogorsalo. Kuk bi uveo kreaciju, on je izvorni plej, odlican pregled igre, dobra odbrana, jak u duelu, odlican asistent, koji bi se mislim odlicno slagao sa Nelsonom jer su razlicit tip igraca. Drugo, to je razigravanje Bobija, i to vrlo kvalitetno, videcete ako dodje Kuk da ce centri da daju 20-30% vise poena na njegove pravovremene i dobre asistencije. Trece, da omladinci mogu da se uce od pravog pleja i da se ugledaju na slicnog njima, to je po mom misljenju pravi primer kako plej treba da igra. Nemojte da vas zavara njegova losa forma, on nece da igra toliko, igrace toliko da donese neophodnu kreativnost i asistencije, nece igra skroz zavisiti od njega. Ja licno navijam da dodje on jer nam kreativan igrac mnogo treba, unece novu energiju, lucidnost i u proseku po 7 poena i 3-5 asistencija po utakmici. I dalje stojim iza toga da nam Dragicevic nije trebao, mislim da nam je pre trebao centar ili cetvorka sa odlikama petice i plej.Videcemo sta ce biti, nadam se Kuku, njegovom uklapanju i ako sve bude kako treba, to ce da bude sjajna sezona za nas.

Reply
aca nis јан 20, 2014 at 23:49

Prvo bih hteo da cestitam Simonovicu kako je shvatio ulogu kapitena, svaka cast. On nije vrhunski igrac, nije neki tehnicar, nema dribling, prodor, ali uostalom kapiten treba na pravi nacin da shvati ekipu i pre svega da se podredi, sto on radi fantasticno, potpuno bez sujete, sve radi za dobrobit ekipe i nikada ne istice sebe i ne trosi mnogo lopti. Panionios imamo velike sanse da dobijemo, oni nisu krem evropske kosarke ali to sto su treci, mislim samo sa pobedom manje od panatinaikosa i olimpijakosa sve govori, nisu ni malo naivna ekipa. Moramo da odigramo vrhunski u odbrani, da budemo neverovatno disciplinovani, ponekad zakazemo zbog toga mnogo, ali mislim da cemo se dodatno uigrati sto se toga tice, mnogo manje cemo poena primati kad budemo smanjili protivnicima skokove u napadu i kad budemo ulazili cvrsce u duele. Mislim da je 60-40 u nasu korist da dobijemo panionios u pioniru. Bice zanimljivo takodje videti kako ce ekipa igrati pod moranjem, imperativom pobede, posto je sada imperativ. Ranije sam gledao, dobro smo se nosili sa tim, primer je klasican bio lijetuvos u pioniru, koji smo dobili iako je bio ogroman pritisak na nama, a sad sto nismo makabi, to je zato sto je makabi vrlo iskusan i zna kako da se nosi sa slabijim ekipama. Ako pobedimo panionios, bice to dodatna satisfakcija za iduci duel sa nima i bitno je da ih pobedimo po mogucnosti sto vise, prvo da ih izbacimo iz daljeg toka, a drugo da im pokazemo klasu i ne damo im nadu za revans. Ako je istina za Kuka, to je dobro, treba nam plej, ja sam to odavno pisao, Nelson je jedini plej, dok je Dzenkins klasican bek suter. Kuk, sto je vaznije je asistent, sa odlicnim pregledom igre, odlicnim osecajem za asistencije, nadam se da razumete, on menja Silba, jer je Silb imao tu ulogu, iako je bio krilo. Kuk ce mislim da se dobro uklopi sa Nelsonom i ostatkom ekipe jer Nelson donosi ogromnu snagu u duelu i energiju a Kuk mozak i organizaciju, sto nam treba vise od svega jer smo mnogo tanki na polju kreacije igre. Rebic je mlad plej, nije stasao za ovu sezonu, inace za tu poziciju igrac mora da bude mentalno izuzetno zreo i ne sme da se dogodi da gresi mnogo, jer je bukvalno mozak tima, a to dolazi sa iskustvom, i zato kazem da jos nije kasno ni za Cveleta, moze on dosta, samo sut da popravi i naravno, samopouzdanje, sto je vazije. Pogledajte vrhunske timove, plejevi su u velikoj vecini zreli igraci u svakom smislu, jedini koji nije bio je Rubio kad je bio u Barsi, on je bio jedinstven, kao i Sipahi, ali nema glavnu ulogu u timu, mada je fantastican. Mnogo srece za nas tim protiv panioniosa, ja nazalost necu moci da pogledam ali zelim sto duzi boravak u ek. Molim navijace(iako me zaprepastilo koliko se Zvezdaska javnost ne razume u kosarku) da pruze bezrervnu podrsku timu, da ih ne stavljaju pod moranje i pritisak i igraci ce vratiti najlepse moguce-trofejima.

Reply
rale јан 20, 2014 at 23:23

šuška se da dolazi, mali gazda, filip čović….

Reply
Dejan CZ јан 21, 2014 at 01:04

Ne lupetaj. Znaju u klubu da on nije taj kalibar i ako igra odlicno u FMP-u. Od kada je dosao najbolji je.

Reply
Damjan Martinovic јан 21, 2014 at 03:00

Verujem mi i bez suskanja,to mi deluje kao nesto nazalost jako logicno.Imam utisak da ce na pocetku domace lige prikljuciti Filipa.Ne daj Boze,bojim se,ali imam neke crne slutnje.Hajde da se nadamo da nece.

Reply
rale јан 20, 2014 at 23:22

što zakupljuju tuđu dvoranu, kad imaju svoju u železniku, koja će biti i prevelika za publiku…

Reply
coggi јан 21, 2014 at 09:37

muci jadan

Reply
srx јан 20, 2014 at 22:33

Suska se da potpisujemo Kelvina Riversa,poznatog kao K.S Rivers,igrao za Himki prosle sezone,levoruki suter..

Reply
marko јан 20, 2014 at 23:30

a ja sam cuo Omara Kuka i Branka Cvetkovica

Reply
hemomicin јан 21, 2014 at 10:33

Upravu si njega jure I verovatno ce potpisati

Reply
cz јан 20, 2014 at 21:30

Samo pobjeda dolazi u obzir!

Reply

Leave a Comment