Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Симоновић и Марјановић: Тек у другом полувремену смо почели да играмо

Марко Симоновић је капитенски повео своју екипу у победу вечерас. Са 18 поена био је најефикаснији играч у црвено-белом дресу. Он сматра да су његови саиграчи тек у другом полувремену показали колико могу.

simonovic

„Бековска линија нам је била у благом дефициту – Лаза  нам није био ту, Шилб је отишао… То се и осетило у првом полувремену, када нисмо играли нашу игру. Нисмо играли толико агресивно у одбрани, а био је договор да се бекови сачувају фаулова. Тек у другом полувремену, када смо видели да немамо проблема са фауловима почели смо да играмо нашу игру. А, као што знате, ми противнике углавном ломимо у другом полувремену, када они изгубе снагу, па их лако претрчимо и направимо разлику“.

Одбрана је била кључ победе на овој утакмици.

„Па то је наша кошарка, коју ми форсирамо. И тако треба да играмо до краја сезоне. Јер, онда је много лакше да играмо у нападу после – добијемо самопоуздање, играмо брже контре, више погађамо шутеве и то је дефинитивно начин на који треба да играмо“, закључио је Симоновић.

Још једну јако добру партију и дабл-дабл учинак пружио је и Бобан Марјановић.

„Трудим се да свој посао одрадим маскимално, да то буде што боље по екипу. То је само статистички податак, није ништа значајно“.

Он је додао да Звезда мора да настави са игром из другог полувремена ако жели далеко да догура у овом такмичењу.

„Мислим да смо друго полувреме одиграли много боље од првог. Одбрану какву смо играли у наставку игре треба да играмо током целе утакмице. Биће веома интересантно и занимљиво до краја ове групне фазе. Ако желимо да прођемо даље морамо да победимо све утакмице до краја и наставимо са добром игром“.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Dejan BL јан 23, 2014 at 16:51

Gde je sada onaj sto je napadao Simonovica da od njega nema nikakve koristi?

Reply
Miki јан 23, 2014 at 15:07

Jedan je Simon kapiten ! 😀

Reply

Leave a Comment