Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Ватерполисти бране Куп Србије, сви на Таш!

Црвена звезда је домаћин завршнице Купа Србије у ватерполу, по квалитету равном завршници Лиге Шампиона. За викенд сви љубитељи ватерпола и спорта имаће нови спектакл и богат програм. Ватерполисти Црвене звезде у полуфиналу Купа Србије играју против Војводине и почињу одбрану првог трофеја.

najava_vaterpolo

Прошле сезоне је завршница Купа била увод у невероватну плеј оф серију шампионата, а дерби у финалу и први трофеј Црвене звезде после 20 година и данас се памти. Ове године арена је Ташмајдан, а четири одличне екипе праве репризу. Исти противници: Црвена звезда – Војводина, Партизан – Раднички Кон Тики.

Изненађења су саставни део Куп такмичења. Иако је веома изгледно да се у финалу састану Црвена звезда и Раднички, прослогодишње изненађење Партизана нас позива на опрез. Раднички јесте компактнији, сигурнији и уигранији него прошле сезоне, али једини пораз у овој сезони имају у мечу за Суперкуп Европе од Црвене звезде. У једином нокаут мечу су изгубили. У домаћим оквирима су сурови, у Лиги Шампиона непогрешиви. У Крагујевцу су током припрема за сезону радили не само на играчком кадру, већ и на менаџменту и стручном стабу. Са разлогом је Раднички први фаворит турнира, у борби за први домаћи трофеј у историји. Предност Радничког у односу на Црвену звезду јесте пласман у Лигу Шампиона. Црвена звезда је колатерална штета, а Раднички је добио 10 озбиљних и јаких утакмица. Иако нема непознаница између ова два тима. Предност Црвене звезде је свакако тим у целини и навика освајања трофеја, односно, победнички менталитет који је усадио Дејан Савић. Црвена звезда је прошле године освојила свако финале које је играла, укључујући два са Радничким, и четири трофеја. Цео тим, осим Душка Пијетловића, је остао на окупу. Партизан ће у веома младој и јако перспективној екипи тражити заиста првокласно изненађење, док су Новосађани, иако тотални аутсајдери, неугодан ривал који није за потцењивање.

Црвена звезда – Војводина, субота 18.15х

Војводина је била прва препрека Црвеној звезди ка покеру трофеја прошле године. Овог пута су исти актери на „месту злочина“. Сви су здрави, одморни и спремни да направе први корак ка одбрани. Млада екипа из Новог Сада је свесна својих могућности, али далеко да долази са белом заставом. Црвена звезда је у првенственом мечу славила 14:9 на „11.априлу“ и тада се видело да Војводина није лак залогај. Дејан Савић је истакао на конференцији за медије у Ватерполо савезу Србије да Црвена звезда иде на одбрану трофеја, али је улогу фаворита препустио Радничком: „Црвена звезда у Куп улази са великим амбицијама, не кријемо да ћемо покушати да одбранимо трофеј. У полуфиналу смо фаворити, али у првој утакмици против Војводине у првенству смо показали одређене слабости, а Војводина велику жељу и мотивацију да игра против нас. Понављам, амбиције су високе, идемо на прво место.“

Црвена звезда и Војводина играју у првом полуфиналном мечу у суботу од 18.15. Други полуфинални пар чине Партизан и Радницки, а „Вечити ривали“ ће покушати да понове прошлогодишње изненађење од 20.15. Раднички је у прва два дуела, првенство и Лига Шампиона, био и више него сигуран. Велико финале је на програму у недељу од 20.15.

vaterpolisti_kup

Карте су у продаји на благајни Ташмајдана од данас у периоду од 15-19, као и у суботу и недељу од 12. За полуфинале цена карата је 200 динара, а за финале 300 динара уз поклон, календар БВК Црвена звезда за 2014.годину.

Ватерполо Србија на једном месту. Црвена звезда почиње одбрану трофеја, будите сведок историје! Директни преноси свих мечева биће на програму РТС.

Ф4 Купа Србије у ватерполу, 25-26.јануар Ташмајдан! Полуфинале: Црвена звезда – Војводина, субота 25.јануар 18.15

СВИ НА ТАШ!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Nenad јан 25, 2014 at 21:47

da pobedimo ovu vaterpolo sekciju G17 plus i Dinkića

Reply
РУК јан 25, 2014 at 14:44

Хајде, још једном покажите да сте најбољи!

Reply
Goran јан 25, 2014 at 00:10

Idemo ljudi da napunimo Taš…

Reply
Andrej јан 24, 2014 at 23:56

NAPRED ZVEZDO!!!

Reply

Leave a Comment