Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаЕвропска такмичењаКлупска дешавањаОдбојкаОдбојка

Душан Петковић за МЦЗ: „Нећемо се ту зауставити“

Црвена звезда се тренутно бори за трофеје у три такмичења – првенству, Купу Србије, и Челенџ Купу.

Највише пажње изазвао је управо Челенџ Куп, као европско такмичење, у коме су наши шампиони већ сада постигли велики успех, пласиравши се у четвртфинале, иако то, надамо се, неће бити крај.

Утакмица која нас је у четвртфинале и одвела, је утакмица која се играла пре три дана, против француског Шомона. Није се знало да ли ћемо проћи, није се знало у каквом ће расположењу доћи Французи, а најмање се знало да ли ће на терен изаћи капитен нашег тима, Душан Петковић, који је неколико дана пре тога, „зарадио“ повреду на мечу против Радничког из Крагујевца.

Petković
Petković

Међутим, капитен се понео – капитенски, изашао на терен, одиграо меч, након којег се звездашка јавност поново обрадовала. Сви играчи, дали су свој максимум, и више од тога, уложили су сву снагу. Када се на то додају знање, воља, жеља и борба, дође се до резултата. То су нам већ неколико пута баш они потврдили.

Екипа МЦЗ-а, контактирала је Петковића, како би сазнала какво је његово мишљење о успеху постигнутом у овом такмичењу. Замолили смо га да прокоментарише досадашњи ток Купа Изазивача.

Прво, нико није очекивао ни да ћемо проћи Румуне, а не Французе. Из тадашње перспективе, то је деловало нереално. Наравно, ми желимо да победимо у сваком мечу. Ја сам по природи оптимиста, и у сваки меч тако и улазим, оптимистично, и са великом дозом самопоуздања.„-започео је Петковић.

Кренуо бих од Румуна, од екипе Волеј Залау. Било је јако тешко, први меч смо у гостима изгубили резултатом 3:0. У реваншу, ми смо сами себе надмашили, како ментално, тако и играчки. Овде смо успели да их савладамо, такође максималним резултатом, и Златни сет је био сет који нас је одвео у осмину финала. То је екипа која је искусна, која има доста странаца, већи буџет од нас. Тако да је и то за нас био велики успех.

Затим се окренуо Французима.

Ми смо, искрено, кренули у Француску, да одиграмо добар меч, нико није очекивао победу. Наравно, ми смо спортисти, и у сваки меч улазимо са жељом да победимо, али, они су јако искусна екипа, на папиру-они су фаворити. Они су на свакој позицији јако добро попуњени. Ипак, они су после првог меча истакли да смо ми фаворити. Ми смо у оба меча показали жељу, све остало је дошло уз помоћ тога. Тимски дух је допринео томе да прођемо даље. Нећемо се ту зауставити.

Након пласмана у четвртфинале, брзо се сазнало кога ће наш тим угостити. У питању су поново Французи, овога пута – Нант.

Ја добро познајем ову екипу, знам како играју. Квалитетни су. На почетку првенства, играли су мало слабије, али, променили су дизача, везали неколико победа после тога. Искрено, очекујем тежак меч, они нас сигурно неће потценити, самим тим што смо прошли Шомон, који је на једном месту иза њих на табели. Имамо простора да играмо још боље, и покушамо да прођемо у полуфинале.

Петковића смо затим замолили да нам каже нешто више о повреди, због контрадикторних натписа у новинама, као и то, како је одлучио да ипак игра у среду.

У Крагујевац смо отишли, ‘ајде, да кажем за себе лично, ја сам отишао уморан, не баш спреман за меч. У Звезди сам, ето колико сам ту, пропустио само два меча, оба због повреде. Нисам хтео да се поштедим напора. Нисмо били онакви какви је требало да будемо. Имали смо прилику да завршимо меч у трећем сету. Да јесмо, не би дошло до те повреде, али шта сад. Када се то десило, деловало је јако озбиљно, много ме је болело. Нису могли да дају никакве прогнозе у том тренутку. Нисам могао ни да се ослоним на ногу. Сутрадан сам ишао на снимање, и заједно са доктором клуба прегледао сам снимак. Имао сам ту, условно речено – срећу, да сам тај зглоб повређивао и раније, па су ти лигаменти већ мало истегнути, због чега и није дошло до пуцања. Такође, речено ми је да су ми мишићи јаки, па су ту и они одиграли значајну улогу. Нисам могао да тренирам, ниједан тренинг нисам одрадио до меча са Шомоном. Тек на дан утакмице сам успео да станем на ногу, без бола. Тог дана сам хтео да тренирам, да покушам, међутим, нисам могао. Тренер ми је јавио да ме је ставио у дванаест, и ја сам хтео да будем ту, да будем бар подршка саиграчима. Добро сам бандажирао зглоб пред меч, попио таблету против болова. Чак ни на загревању нисам знао да ли ћу играти. Када је почео меч, одлучио сам да покушам. Избегавао сам бочно кретање. Искрено, нисам осећао бол, али постојао је страх. Ипак, најважније у свему томе, је то да смо ми тог дана тријумфовали„-завршио је капитен.

И поред тога што смо видели да Петковић може да игра, упркос повреди, желимо му брз опоравак, као и то да нас, заједно са својим саиграчима, поново обрадује.

Душане, екипа МЦЗ-а, ти се захваљује на издвојеном времену.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Dusan јан 26, 2014 at 00:44

Dusan odlican odbojkas pravi vodja i lider dobar covek pravi sampion jednom recju imamo najboljeg kapitena na svetu .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
milenko јан 25, 2014 at 19:02

Bravo Dule Prosle gofine kada sam gledao finale video sam u kakav ces igrac biti

Reply

Leave a Comment