Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Невероватан гол Шефика са гол линије у последњој секунди за 12:11! Куп је Наш!

Да ли је ово могуће? Историја овог спорта не памти овакав гол. Денис Шефик је бацио лопту  у последњој секунди, она је одскочила испред голмана Радића и донела Звезди заслужена победу.

img_1007-1

Ватерполисти Црвене звезде одбранили су трофеј победника Купа Србије! У финалу су савладали Раднички Кон Тики из Крагујевца 12:11 ( 3:2, 3:3, 3:2, 3:4), поготком Дениса Шефика у последњој секунди мец ! Најефикаснији је био Страхиња Рашовић са 3 гола. Стрелци били још Андрија Прлаиновић и Борис Вапенски по 2, Вукчевиц, Ман, Виктор Расовић, Аврамовић и Денис Шефик.

Раднички је одлично отворио меч и већ у првом нападу голом Королије, дошао у предност, коју је одмах анулирао капитен Прлаиновић. Брзо је Раднички поново дошао у вођство преко Марковића, али су Аврамовић и Страхиња Рашовић преокренули резултат у Звездину корист. У другој четвртини је уследила резултатска клацкалица, а невероватан детаљ после кога судије нису реаговале догодио се средином друге четвртине када је папуча од стране клупе Радничког завршила у базену. У наставку је тензија учинила своје па су и најмање сумње око судијских одлука доводиле до чарки и у базену и ван њега, што је ишло гостима у корист. Доста замерки је било са обе стране, али у базену Прлаиновић није допуштао Радничком да дође у предност. Неколико пута је прекидао нападе гостију, а када су успевали да поред Звездине организоване одбране дођу до шута, ту је био Шефик. На крају првог полувремена, Звезда је имала предност 6:5 и напад који није искористила да повећа предност.

Трећа четвртина је била одлучујућа. Црвена звезда је преко Вапенског, а затим преко Виктора и Страхиње Рашовића дошла до три гола предности, коју је смањио Борис Поповић. Шефик је био сјајан и у појединим тренуцима се чинило да не би и више лопти од једне прошле поред њега. Одмах на почетку последње деонице Ђорђе Филиповић је довео свој тим на гол минуса, али је узвратио Џон Ман. А када је Денис Шефик одбранио Филипу Филиповићу петерац у следећем нападу, публика је атмосферу довела до максимума. Звезда је ношена песмом и подршком својих навијаћа и голом Бориса Вапенског вратила предност од 3 гола и 5 минута пред крај меча. Ипак, ушли смо у неизвесну завршницу јер је Раднички на минут пре крај дошао до изједначења 11:11 и вратио се „из мртвих“. Али, у последњој секунди Денис Шефик је са свог гола шутирао и погодио! Када су се сви припремали за продужетке Шефик, изгледа, једини није. Неописиво славље је уследило на Ташмајдану! Звезда није дала трофеј, и постајао је само један сценарио – одбрана трофеја.

Први трофеј за ВК Црвена звезда, први трофеј за СД Црвена звезда у 2014. години – Куп Србије у ватерполу!

Црвена звезда – Раднички 12:11 ( 3:2, 3:3, 3:2, 3:4) Базен: Ташмајдан. Гледалаца: 2.300. Судије: Голијанин, Рагач.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик 1, С. Рашовић 3, Ра­ђен, Ивошевић, Кљајевић, Вукчевић 1, Авра­мовић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски 2, Прлаиновић 2, Ман 1, Драксимовић, Милићевић. Тренер: Савић

РАДНИЧКИ: Радић, Бурић 1, Б. Поповић 1, Королија 1, Ћирковић, Миличић, Ћирић, Басара, Злоковић 1, Ф. Филиповић 2, Марковић 2, Ђ. Филиповић 3, С. Поповић, Вуксановић. Тренер: Јововић

Прва четвртина:

Први напад за Крагујевчане и одмах гол. Королија је стрелац. Након два минута игре и стативе гостију, Прлаиновић поравњава резултат. Сјајна интервенција Шефика, одбранио је чист зицер, међутим још једна лоша реакција одбране ствара нову прилику коју Марковић користи, 1:2. Аврамовић из угла доноси ново изједначење. Прлаиновић не само да бира одлична решења у нападу, већ и у одбрани реагује одлично. Страхиња Рашовић погађа на другој страни за прво вођство Звезде, 3:2. Ово је био и последњи гол у првој четвртини коју Црвена звезда решава у  своју корист.

Друга четвртина:

Поново први напад за Раднички. Сам је у углу био Ћирић, али је погодио стативу. Тресе пречку на другој страни Прлаиновић. Сјајан погодак Марковића на другој страни, 3:3. Вукчевић за ново вођство, сјајна шрауба младог Црногорца. Али  узвраћа на потпуно исти начин Злоковић за 4:4. Бомба Вапенског након минут и по без голова, води Звезда 5:4. Ф. Филиповић погађа за 5:5. Сјајна одбрана Шефика, још један скинут зицер! А Прлаиновић лобује Радића на другој страни, сјајан ватерполо гледамо на Ташу. Још једна сјајна парада Шефика. Рађен не погађа у последњем нападу, резултат на полувремену је 6:5 за Црвену звезду.

Трећа четвртина:

И овај део почиње нападом за госте. Два минута се игра без голова на Ташу. Сјајна одбрана Прилаиновића, контра напад и Вапенски даје гол за прво вођство од два разлике, 7:5. Ф. Филиповић узвраћа у следећем нападу. Маши зицер Вукчевић. Виктор Рашовић из десног угла, неочекивано погађа, 8:6. Поново је уследио период од два минута без голова, брзо се завршавају напади Радничког, добру одбрану играју наши ватерполисти. Страхиња Рашовић буквално цепа мрежу гола, Звезда има највећу предност до сада, 9:6, на два минута до краја трећег дела. Сјајан погодак Ф. Филиповића, једини расположен у свом тиму у овој четвртини. То је и последњи гол за коначних 9:7 пред последњих 8 минута.

Четврта четвртина:

Гости су први допливали до лопте, а Ђ. Филиповић погађа из даљине за 9:8. Ман постиже свој први гол, и враћа Звезду на +2. Петерац на другој страни  изводи Ф. Филиповић, али брани сјајни Денис Шефик! Вапенски из окрета, са трибина, води Звезда 11:8. Користи Ђ. Филиповић играча више на другој страни, смањује на -2. Шефик вади још једну лопту коју су многи видели у голу. Три минута до краја. Ф. Филиповић поново покушава да савлада Шефика, али то у овим тренуцим делује као немогућа мисија. Али зато Ђ. Филиповић игра одлично у последњем делу, постиже још један гол за 11:10. Вукчевић маши чист зицер на минут и по до краја. Бурић погађа за изједначење на минут пре краја, 11:11. Тајм аут са играчем више тражи Савић на 40 секунди до краја. Маши В. Рашовић. Затим фаул у нападу, последњи напад има Раднички.  Не користе то играчи из Крагујевца. Шефиииииииииииииик!!! Гол од гола до гола у последњој секунди!!!!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

59 comments

Realan Zvezdas јан 29, 2014 at 15:03

Sefik kraljina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
delija 1979 јан 28, 2014 at 13:34

SISAJ SOSTARE!!!!!!

Reply
doglife91 јан 27, 2014 at 05:53

Још једном сте показали колико волите Звезду, ову земљу и овај спорт, упркос свему лошем, свим проблемима у којима је и клуб а и ватерполо.

Хвала Вам велико свима, заслужили сте много тога доброг.

Звезда шампион!

Reply
Andrej јан 27, 2014 at 03:50

BRAVO ZVEZDO!!! BRAVO JUNACI!!! BRAVO ZA PUBLIKU!!!
Jedina ispravka autoru teksta – Vapenski je dao 3 gola. Inače večeras je dogovorena zajednička liga na prostoru ex Yu, Srbiju će predstavljati Zvezda, Radnički, Partizan i Vojvodina, biće između 12-16 klubova od kojih će jedan biti iz Slovenije. Upravljačka prava će biti podeljena ravnomerno između Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Šta god da neki misle o takvim projektima, ovo je dobra prilika da se VK CZ još jače pozicionira na ovim prostorima, da se konačno privuku sponzori i da imamo pregršt mečeva koji će privalčiti pažnju tokom cele sezone! Pozdrav svim Delijama!

Reply
aca nis јан 27, 2014 at 03:37

Dajte malo casove fudbalerima iz pravila ponasanja. Najbolja utakmica koju sam gledao. Prvi put sam video da golman daje gol, i to jos u finalu. Vaterpolisti su najbolji nas klub i sve pohvale za njihov rad koji je marginalizovan od strane javnosti. Svaka cast, samo napred. Prlainovic je pravi kapiten, svaka cast na njegovom radu za klub, boljeg mislim da nema niko, dok filipa filipovica necu da pominjem, decko je iskompleksiran, igra za sebe i svoju slavu, samo se zali nesto, ne interesuje ga tim. Prlainovic je ljudina za njega, mogao bi nesto da nauci. Sefiku svaka cast, uzivao sam u utakmici, nista ne moze da nas obeshrabri, momci su pravi primer, ni na sta se ne zale, samo igraju i ne izigravaju velicine. Jos jednom, svaka cast, treba ih nagraditi platama fudbalera, koje ovi ne zasluzuju.

Reply
RUK јан 26, 2014 at 23:47

Браво легенде!!! Мангупи (читај: Шоштар) нам не дају да играмо Лигу шампиона иако смо најбољи на свету, треба да нам забране да играмо и домаће првенство јер тероришемо све редом!

Reply
ТВЦЗ јан 26, 2014 at 23:47

А Кецман неверуе 😯

Reply
Petak 13-ti јан 26, 2014 at 23:42

BRAVO MOMCI BRAVO ŠEFIK! CRVENA

Reply
moravac јан 26, 2014 at 23:22

Boze, hvala ti sto sam ZVEZDAS!!! Sta reci,grlo mi je otislo skroz, ne mogu rec da kazem… LUDILOOO breeeee!!! ZVEZDAAAAAAA OOOOOOOOOOOOOOO…

Reply
milenko јан 26, 2014 at 23:19

Cestitam sta drugo reci i da ste izgubili isto bih uradio Napred Zvezdo

Reply
Fringe јан 26, 2014 at 23:10

E TO ti je Crvena Zvezda.

Reply
Villa јан 26, 2014 at 23:04

I za nas nema mesta u LS?! Ako je neko popularisao vaterpolo ovih godinu dana onda smo to mi. A ovaj video ce da obidje svet. Cast je i privilegija biti zvezdas, hvala vam za sve.

Reply
Aleksa Delija јан 26, 2014 at 22:56

Delija Osvetnik,

Izvini za dislike bilo je slučajno, hteo sam da ti lajkujem komentar.
Zbog ovakvih svari je sport lep i uzbudljiv, ovako nešto u vaterpolu nisam video od Atlante ’96. kada je Ikodinović dao gol Hrvatima sa centra takodje u poslednjim sekundama!

Reply
Andrej јан 27, 2014 at 03:46

Vaterpolo je pravi muški sport, a večerašnji meč je bio veličanstven, posebno zbog naše pobede!
P.S. Ikodinović ga je zabio hrvatima 98. u Pertu na svetskom prvenstvu.

Reply
Nasa pesma ponovo јан 26, 2014 at 22:50

Opa Sefik style…. ! 😛

Reply
Sasa Cetnik јан 26, 2014 at 22:49

Svaka cast.Ovo nije vidjeno na vaterpolu nikad.

Reply
Delije Niksic јан 26, 2014 at 22:47

Postoji li trofej koji nemamo u vaterpolu?liga sampiona,titula,kup,superkup,najbolji gol u istoriji vaterpola,najbolji navijaci……………..Generacija za istoriju svaka cast sampioni!!!!!!!

Reply
Goran јан 27, 2014 at 16:05

Osvojili su i revijalni turnir u Banja Luci,turnir u Sarajevu ma sve 😀

Reply
Nenad јан 26, 2014 at 22:43

čudo, ali zaista čudo, vratilo sam se za Pro Reko, samo napred momci, do titule, pa sledeće sezone jadranska liga

Reply
aleksandar sd јан 26, 2014 at 22:41

AU J.E.B.O.T.E

Reply
Boban јан 26, 2014 at 22:39

Ludilo! 😀

Reply
Делија Осветник јан 26, 2014 at 22:35

Овако нешто се виђа једно,у животу.Браво Денисе легендо

Reply
otpisani101 јан 26, 2014 at 22:32

vaterpolisti zvezde su -cudo…a tek denis sefik…naravno cestitke vaterpolistima…i ovo je dokaz za one koji su branili manekene fudbalere da nisu primili platu ,da se mogu osvajati titule i bez para……vaterpolisti igraju iz ljubavi prema klubu,vidi se da daju sve od sebe i vidi se da igraju za navijace zvezde…i zato su vaterpolisti sampioni, a fudbaleri svi znamo gde su…

Reply
Goran јан 26, 2014 at 22:25

Ludo burazeru.

Reply
aleksandar mkd јан 26, 2014 at 22:24

Bravo sampioni, iskrene cestitke od srca!

Reply
mariachi јан 26, 2014 at 22:23

Od ovoga moze da se rikne !! SAMPIONI !!! SAMPIONI !!! SAMPIONI !!!

Reply
srx јан 26, 2014 at 22:21

Na kraju utakmice u gornjem uglu bio je kadar na kome je na semaforu stajalo 0 a Sefiku je lopta bila na ruci,jbg…jednom i na nasu vodenicu nesto da se navrne…

Reply
Samo ti јан 26, 2014 at 22:30

Jeste bila 0, ali nije se siena.
Tako da sve je regularno i NEK GRMI JAKO ZVEZDA SAMPIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONNNNN!

Reply
box87 јан 26, 2014 at 22:39

ma teraj se u tri p…. m……. jesi cuoo…:D

Reply
srx јан 26, 2014 at 23:31

Duvaj ga majmune,ja sam Zvezdas ali sam realan…

Reply
box87 јан 26, 2014 at 23:44

idi na glodarski sajt, pa prosipaj realnost….veceras se slavi some glupi, a ti pricas o semaforu i regularnosti…uymi pod ruku onog debila Filipovica, pa yajedno diskutujte o regularnosti…ajd- brisi sa sajta i ponesi onu 0 sa semafora ya uspomenu, mi cemo trofej da zadryimo….>D

Reply
miha јан 27, 2014 at 10:51

Jeste bila 0 ali to znaci da je bilo 0.9 sek do kraja posto na tom satu nemaju stotinke. Dakle kad je izasla nula bilo je skoro sekund do kraja sto se i culo sa sirenom posle kad lopta vec putovala uveliko. Tako da je sve regularno.

Reply
Mike Scott #21 јан 26, 2014 at 22:20

Augentaler 1991.
Šefik 2014.

Reply
DeckyStrasni јан 26, 2014 at 22:15

nije me ovaj gol bas nesto odusevio. valjda zato sto me je jako iznenadio pa nisam provalio da treba da se radujem. a 😆 salu na stranu smejao sam se ko blesav ali to je ono zasto pratimo ovakve dogadjaje i nase moderne gladijatore 😎

Reply
Marko јан 26, 2014 at 22:14

Ja ne mogu da dodjem sebi,jos jednom su pokazali koliko su ljudi i koliko se bore za Zvezdu.Dok su nam prosle sezone izmicali trofeji u kosarci i fudbalu onu su bili tu i SVE OSVOJILI!!!Ostaje zal za LS mogli smo da demoliramo sve,ali nema veze.Ono sto zelim posebno da naglasim je da treba da se napravi neka akcija da prikupimo pare,ko je to vise zasluzio od njih?Najmanje dobijaju a najvise pruzaju volio bih da se pokrene i vjerujem da ce se svi odazvati.Ne zelim da sledece sezone ostanemo bez Radjena,Ivosevica,Andrije i da ne nabrajam,NEMOJ DA DOZVOLIMO DA NAS VATERPOLO OPET ODE U ZABORAV A TOLIKO SU OVI LJUDI UCINILI ZA ZVEZDU I NAS!!

Reply
Denissss јан 26, 2014 at 22:12

Denis ima najveci p…. 😎 tehika suta u vaterpolu znana kao shefokliz
od augentalera 91 ne pamtim ovako cudo.

Reply
Samo ti јан 26, 2014 at 22:06

Kako ce ovaj gol da se proslavi auuuuu.
Dajte ljudi izmislite jos neko takmicenje pa da I to OSVOJIMO!!!

Reply
M.V.P јан 26, 2014 at 22:05

Ovi momci, svi zajedno imaju godisnju platu kao jedan fudbaler, nikad se nisu bunili sto im plate kasne, a donose nam mnogo, mnogooo radosti, treba ih sad nagraditi! Braavo Zvezdooo

Reply
cz јан 26, 2014 at 22:03

JA NE MOGU DA VJERUJEM STA SE DESILO,ovo je nevidjeno!!Ne znam ni sta da napisem,i koje rijeci da upotrijebim da se jos jednom zahvalim ovom ljudima na volji sto su dosli u nas klub pored ovakve situacije.Po ko zna koji put sam odusevljen nasim vaterpolistima i dok smo gubili trofeje prosle sezone u fudbalu i kosarci oni su bili tu da nam donesu bar malo srece.OVO JE ZVEZDA!!!

Reply
marko јан 26, 2014 at 22:01

gledam tekmu i kapiram koliki je pobednik ovaj denis sefik i dodje kraj tekme i covek pljusne onakav gol..rodjeni as i pobednik..denise ponosu zvezde i severne aRMIJE..ALAL VERA..NAPRED ZVEZDO..

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јан 26, 2014 at 22:01

Deniseeeeeee, ciganeeee !!!!!
Oleeee majstore..

Reply
Koks zvani Voks јан 26, 2014 at 22:01

NEK GRMI JAKO ZVEZDA SAMPION!
DENISE PLODITELJU TREBA TI DICI SPOMENIK!
ZVEEEEEEEEEEEEEEZDAAAAAAAAAAAAAA!

Reply
Djole-Jagodina јан 26, 2014 at 21:59

Ovaj gol mora da ostane nauk za navek da igraci Zvezde nesmeju da se predaju do kraja.Ovaj gol pred svaku utakmicu svih klubova Zvezde pustati kao inspiraciju!!!ZVEZDA OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reply
veliki pravi zvezdas јан 26, 2014 at 21:58

BRAVO VATERPOLISTI NASE CRVENE ZVEZDE VI STE PONOS SD CRVENA ZVEZDA 😀

Reply
Dejan јан 26, 2014 at 21:56

😀

Reply
Branislav јан 26, 2014 at 21:48

Hvala ti Zvezdo !

Reply
laki јан 26, 2014 at 21:47

JE BO TE STA SE DESILO NISTA NE KAPIRAM?

Reply
Sova јан 26, 2014 at 21:43

Ja ne gledam prenos kakav je gol, sta je to bilo, sta uradi SEFIK!!!!!???????

Reply
Pex јан 26, 2014 at 21:44

3 sekunde ko kraja i brat daje gol sa svog gola 😎

Reply
Sova јан 26, 2014 at 21:46

Pa jel bilo golmana na njihovom golu. Sta je isplivao njihov golman i zajebao se ili je ovaj nas ludak uradio nemoguce?????

Reply
marko јан 26, 2014 at 22:05

BIO JE GOLMAN AL DENIS PUKAO ZABICU SA GOLA NA GOL

Reply
cz јан 26, 2014 at 22:06

Bilo je golmana,ali Sefik dobro naciljao 😀 erupcija odusevljenja na Tasu i nevjerica kod igraca Radnickog.Ovo se ne vidja

Reply
Koks zvani Voks јан 26, 2014 at 22:16

http://www.youtube.com/watch?v=LCeDfT6NYYI
Evo vam video pa se “sladite“! 😎

Dragan Canada јан 27, 2014 at 02:04

Momcino,

Hvala za link ! Zahvaljujuci tebi ja sam video ovaj gol. Momci, ja ovakav vaterpolo gol nisam video za 50 godina koliko mi zivot do sada traje. Ovo je za antologiju…Umetnost…

lomi јан 26, 2014 at 21:42

Svinjarima iz Kragujevca je mesto u blatu a ne u bazenu… Cestitam Zvezdo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Pex јан 26, 2014 at 21:41

Deniseeeeeeeeeeeee legendooooooooo OVO JE NEVJEROVATNO!!! Zvezda SAMPION!!!

Reply
Kastro јан 26, 2014 at 21:41

Kakvo ludilo. Kuuuup je nas…

Reply
Pex јан 26, 2014 at 21:23

Peti pehar u nizu veoma je blizu 😎 !!! Zvezda OoOoOoOoOoOoOoOoOo

Reply
Sova јан 26, 2014 at 20:36

Napred ZVEZDO!!!!!!!

Reply

Leave a Comment