Moja Crvena Zvezda
Ватерполо

Регионална лига од септембра! Званичне одлуке са састанка око Регионалне лиге!

vkДана 26.01.2014. године на састанку са темом „Регионална лига” представници ВСС, ВПСЦГ и ХВС су уважавајући специфичности националних лига и спремности на компромис донели следеће закључке:

1. Договор је да се крајем септембра 2014. дефинитивно игра нова регионална лига са клубовима који наступају у ЈВЛ проширена за српске најквалитетније клубове

2. Број клубова за прву сезону це се дефинисати у односу на укупан број заинтересованих клубова који желе да учествују (мин 12, маx 16 клубова).

3. За следећу сезону 2015-16 се већ сада одређује да ће ту лигу играти 10 најбоље пласираних клубова из прве сезоне + 2 клуба која ће се добити кроз квалификације (лига 12).

4. Образоваће се Управни одбор Лиге по принципу 3 члана из Хр, 3 из Срб, 2 из ЦГ, као и представници могућег спонзора.

5. Основаће се ново предузеће и то са равноправним уделима сва три савеза.

6. Посебна пажња ће се посветити маркетингу и односима с јавношћу у ком смислу сваки од савеза мора ангажовати професионалну ПР и маркетинг агенцију.

7. Сви технички детаљи биће разрађени кроз радну групу образовану од представника сва три савеза

8. Сваке ће се године организовати турнири Ф8 најбољих клубова учесника те нове лиге у млађим селекцијама (У-14 и У-16).

Присутни: ХВС – Перица Букић ВПСЦГ – Петар Поробић, Александар Тичић, Ђуро Марић

ВСС – Немања Маријан

ВК Црвена Звезда – Виктор Јеленић ВК Раднички – Марко Богдановић ВК Војводина – Коља Лазор

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Nikola M. јан 29, 2014 at 20:18

Rechke,

Naknadno ce se odrediti propozicije takmicenja. Trenutno je najbitnije da liga pocne, a sve bitne odluke ce biti donete do septembra.

Reply
Kosovac јан 27, 2014 at 16:43

A jel’ ce delije da bojkotuju jadransku ligu u vaterpolu ?

Reply
doglife91 јан 27, 2014 at 15:06

Можда гријешим, не знам…

али мислим да нам регионалне лиге, ма колико биле квалитетне, пружају мало простора да прогурамо и остале своје клубове. Два – три хрватска, два – три ова, она, а наши клубови су показали да се могу носити са свима, па и да владају овим спортом. Србији треба јака српска лига, квалитетна, која ће бити доминација у европском и свијетском ватерполу. Шта год да буде, нашој Звезди пуно среће и безрезервне подршке!

Добој навија за Звезду!

Reply
БруталноРеалан јан 27, 2014 at 14:52

Знам, сад ће опет да причају како смо сви на добитку. Не вреди опет смо себи највећи душмани. Лига више него добра 3 врхунска клуба плус Вошa,Бањица и Ниш где увек избаце неке врхунске клинце.. И то наравно у моменту када хрватски и црногорски клубови тону.
Дај Боже да грешим, али у нашем случају историја се увек и редовно понавља..

Reply
Andrej јан 27, 2014 at 16:19

Naša liga ne prestaje da postoji, termina ima dovoljno za sve utakmice i razigravanje! Što se tiče kvaliteta hrvatskih klubova on je nesporan i nikako u padu. Nijedno gostovanje u toj ligi, sem možda u Sloveniji, neće biti lako, štaviše biće mnogo veoma teških i neizvesnih mečeva koji mogu da iskale naše mlade igrače.

Reply
БруталноРеалан јан 27, 2014 at 16:43

Капирам ја шта ‘оћеш да кажеш, ал’ не пије то воду друже. Не престаје да постоји формално, али практично не значи ништа јер ће служити да би се квалификовали у ту приватну лигу. У ЛШ ће се ићи само преко ње и бићемо представници те лиге.
Не кажем да немају квалитет, али су дефинитивно у паду и ово им је сламка спаса. Живи били па видели..
Уосталом, што се нису залагали пре 4,5 ‘дина кад смо буквално имали само један клуб? Словенија и ватерполо? Волим добар хумор.

Reply
Jovan јан 27, 2014 at 23:49

Сад кад су њихове лиге у паду а српска по квалитету расте сад нас требају, а пре две године су нас ладно одјебали 👿 а ови наши смрадови одмах у спас крватског ватерпола похитали 👿

Reply
delija_101 јан 27, 2014 at 14:03

Ja ne vidim interes nasih klubova u ovome, sta cem nam regionalna liga kad vec imamo najace klubove na svetu?

Reply
delijaMNE јан 27, 2014 at 14:53

Imas 3 jaka kluba… Zvezda, radnicki i patljidzan.. Navedi jos neki? Daj ne sprdaj se… Kakvih klubova ima u regionu…

Reply
Samo ti јан 27, 2014 at 13:36

Ja sinoc rekoh da izmisle kad ono oni me stvarno poslusali.
Pa idemo i to da OSVOJIMOOO!

Reply
ssss јан 27, 2014 at 12:44

Ovo nas ceka i u fudbalu za koju godinu zivi bili pa videli !!!
Kosarka, Rukomet, sad Vaterpolo …

Reply
Andrej јан 27, 2014 at 12:31

Ovo je dobra vest za jačanje naših klubova, a i celokupnog vaterpola! Naša liga će i dalje postojati, tako da ne bi trebalo niko da trpi, a naši najbolji vaterpolosti će imati mnogo više jakih utakmica kroz koje će moći bolje i brže da napreduju!

Reply
Rechke јан 27, 2014 at 09:39

A kaakv će biti odnos ove lige prema evropskim takmičenjima? Hoće li kao i u košarci iz sve tri zemlje u Evroligu slati samo 1 ili 2 predstavnika?

Reply

Leave a Comment