Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Звезди 15 минута довољно за победу, расположена навала, Бајко „скинуо“ пенал

Фудбалери Црвене звезде савладали су у укупно трећој припремној утакмици, а другој одиграној у Словенији, екипу Триглава, резултатом 3:1 (3:0), головима Дауде, Печника и Мрђе.

Славиша Стојановић није желео превише да меша карте, па је послао практично најјачи тим у овом тренутку и тим који је углавном и наступао током финиша јесење полусезоне. Уз евентуално прикључење Дарка Лазовића тиму, ово је био најбољи састав који Звезда има: Бајковић, Петковић, Лазић, Крнета, Мијаиловић, Ковачевић, Милијаш, Печник, Нинковић, Мрђа и Дауда.

У првом полувремену виђена је потпуна доминација нашег тима. Домаћи тим практичн није припретио Бобану Бајковићу, док су се на другој страни ређале прилике и само се чекао први погодак у мрежи Словенаца. Наш тим је извео неколико корнера, покушао је Мијаиловић из даљине, али није било гола, све до 25. минута.

Тада је Драган Мрђа погодио, након асистенције Дауде, којој је претходио пас Печника, који је одузео лопту противничким играчима.

Три минута касније, виђена је готово пресликана ситуација, али у другачијим улогама. Нинковић је одузео лопту, проследио је до Мрђе, који узвраћа Дауди асистенцију, али Нигеријац не погађа.

IMG_1264

Након тога, још неколико прилика за наш тим. Нинковић је мајсторски упослио Печника, који се нашао очи у очи са голманом Триглава, али је он успео да заустави ударац свог земљака. Веома агилни Мијаиловић сустигао је у 32. минуту веома тешку лопту, упутио је ка шеснаестерцу, али је Мрђа закаснио за делић секунде. Након тога, и Дауда је покушао, али је изблокиран.

Ипак, врло брзо, Нигеријац је анулирао претходна два промашаја. Играо се 38. минут, када је Нинковић још једном показао да је мајстор фудбала, одиграо лопту до Милијаша, а капитен је асистирао Дауди, за нови погодак на припремама. 

Одмах затим, и трећи гол за наш тим! Овога пута, Печник је награђен за одличних 40 минута, па је добар пас Мрђе неодбрањиво спровео у мрежу. 

Тим резултатом завршено је прво полувреме, а на самом старту другог, тежиште игре преселило се на половину нашег тима. Након краће гужве, УЕФА интернационалац, Скомина, показао је на белу тачку, али је Бобан Бајковић одбранио ударац са 11 метара! Ипак, наш тим је кренуо у контру, уследила је грешка, коју су играчи словеначког тима казнили и смањили на 3:1.

Bajko2

Након тога, виђен је нешто мирнији период игре. Играчи су вероватно изгубили свежину, с обзиром на фазу припрема, па је дошло и до одређених промена. Прве две измене међу црвено-белима био је улазак Ненадића и Касалице уместо Мијаиловића и Дауде, да би седам минута након тога млади Рајковић заменио Бајковића на голу.

У међувремену, покушао је Мрђа, али није било веће опасности по гол Словенаца.  У 65. минуту, три везана корнера за Звезду, али гола нема… Није било већих узбуђења ни у наставку, а извршене су још две измене, у игру су ушли Гогић и Милуновић, а изашли су Ковачевић и Нинковић.

Једино што је било вредно пажње су два Милијашева покушаја из слободних удараца. Први пут је Касалица замало закаснио да скрене лопту у мрежу, а други пут је капитен покушао директно, али је голман Словенаца био сигуран.

Од 75. минута, на терену су били Рајковић, Петковић, Крнета, Лазић, Ненадић, Гогић, Јокић, Савићевић, Милуновић, Касалица и Михајловић, а капитенску траку понео је Вукан Савићевић!

ivica-v-21У финишу је главом шутирао Лука Милуновић, након одличног продора Петковића, али је лопта завршила поред гола. Милуновић је био приметан и у следећој шанси, када је проиграо Касалицу, али овога пута Филип није успео да постигне гол. Добра сарадња стрелаца из првог пролећног дербија 2012. године.

До краја, Вукан је погодио живи зид из слободног ударца, а Гогић пречку из непосредне близине.

Крај, Звезда – Триглав 3:1.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

21 comments

nenad delijaaa јан 28, 2014 at 23:43

GOGIC I KRNETA TANDEM!!
Z A T I T U L U!

Reply
RUK јан 27, 2014 at 21:25

Крнета опет „бриљирао“. 😀

Reply
marko јан 27, 2014 at 20:54

koliko vidim po snimku ako krneta i lazic budu stoperi bice nama veselo i dalje i bice golova za verovali ili ne..kao grese ispadaju ne pokrivaju to je strasno..2 stopera ili nista od titule..

Reply
Coa јан 27, 2014 at 20:40

Ko bi pogresio kod gola nego Krneta !
Decko se trudi stvarno, ali nije igrac za Zvezdu.

Reply
..... јан 28, 2014 at 17:00

ne brini stizu bisevac i lukovic….

Reply
Djole-Jagodina јан 27, 2014 at 19:12

Iako sam i sam igrao fudbal i nevolim da sudim ali danas posle snimka sam i definitivno zakljucio da Krneta i Lazic nisu igraci za Zvezdu.Videste li kako su ispadali kod gola (krneti se to vec konstantno ponavlja) ili igraju na pogresnim pozicijama ali nisu za nas to nemoze niko da ospori.Sa njima dzaba da imamo kakvu god navalu oni ce sve na kraju upropastiti.Reakcija hitno!!!

Reply
Delija јан 27, 2014 at 23:08

Ako je do sada bilo ikakvih sumnji sada ih nema, Krneta sigurno nije igrac za Zvezdu.
Sto se Lazica tice ne slazem se, 2 godine je mladji od Krnete i mislim da ga treba sacekati. Nije decko kriv sto je iz OS prebacen u prvi tim i odmah postao prvi izbor na toj poziciji zbog situacije u klubu.

Reply
nenad delijaaa јан 28, 2014 at 23:44

GOGIC I KRNETA TANDEM!!
Z A T I T U L U!

Reply
... јан 27, 2014 at 19:01

Bajko brani penale…kao nenormalan

Reply
Бранимир јан 27, 2014 at 19:00

Има ли вајде од овог Јокића? Све ми се чини да би од њега могло бити неког играча и да би му требало дати шансу.

Reply
фИлОмАн јан 27, 2014 at 17:59

Примили смо гол од задње екипе словеначке лиге и направили пенал. Не сме да се понавља то. Због таквих глупости и грешака у одбрани смо испуштали победе против Доњег Срема,Вождовца,Чуке..

Reply
milos јан 27, 2014 at 17:13

napad nije ni bio problem vec krneta lazic i martinovic,pavicevic je tu jos jedasn stoper obavezno,manite se iluzija,pavicevic+krneta ili pavicevic+lazic,tu leba nema…

Reply
Djole-Jagodina јан 27, 2014 at 19:12

Tako je brate ova dvojica nisu za ovu ligu i tacka!!!

Reply
ЦЗХН јан 27, 2014 at 16:46

Павићевиоћ раскинуо са овима,значи слободан-долази.

Reply
ЦЗХН јан 27, 2014 at 16:39

Ово је била неке генералка до сада урађеног и види се да су Лазић и Крнета тандем.Мислим да то једино Павићевић може да наруши.Остало је најјаче у 4 4 2 уз Лазовића,наравно.

Reply
Djole-Jagodina јан 27, 2014 at 19:14

Tandem zasta brate mili,jesili gledao i video kretanje obojice kod gola.Pogledaj i videces da oni nemaju slifa za stopere

Reply
laki јан 27, 2014 at 16:28

Jel ja ne vidim,ili Lazovic nije igrao?

Reply
rscz јан 27, 2014 at 16:25

Kad vidim „najbolja postava“ Krneta,Lazic :S ,al sve u svemu dobar rezultat,napokon da se da malo sanse Rajkovicu 🙂

Reply
srdjan јан 27, 2014 at 16:12

Ko je pisao tekst neka samo pogleda koliko puta je napisao „nakon toga“ 🙂

Reply
RUK јан 27, 2014 at 21:39

Шта ћеш, није свако писмен. 😀

Reply
dekicz јан 27, 2014 at 15:57

Malo se brinem sto Laza nije igrao, nadam se da je sve ok sa zdravljem.. Bravo za pobedu!

Reply

Leave a Comment