Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичењаДруги пишуКлупска дешавања

Јеленић за Б92: А Марадона и Анри?

Председник БВК Црвена звезда Виктор Јеленић је дао  изјаву за сајт  Б92 поводом жалби и  незадовољства из табора ВК Раднички Кон Тики из Крагујевца због јучерашњег нестварног гола Дениса Шефика и победе Црвене звезде (12:11).

Jelenic

– Знате како, ко губи има право да се љути. Тако да је сваки приговор с њихове стране легитиман. Имам и ја једно питање, да ли си поништени мечеви када су Дијего Марадона и Тијери Анри играли руком? Имали су играча више шест секунди пре краја и нису успели да дају гол. Тако да, по мени, нема шта да се прича – рекао је Јеленић.

Звезда је после велике драме у последњим секундама успела да одбрани трофеј у Купу, а победоносни погодак постигао је Денис Шефик са целог терена. Играчи Радничког одмах после меча изразили су незадовољство суђењем и радом Савеза, док руководство клуба из Крагујевца захтева поновно одигравање меча.

Опет, с друге стране, Јеленић признаје да би и он исто реаговао као колеге из Радничког, да је ситуација обрнута.

– И ја бих реаговао као они. Као што сам рекао, њихова жалба је потпуно легитимна. Али, ово је спорт и такве ствари се дешавају. Исто тако, овакав један гол дешава се једном у сто година. Ми смо победили, а они имају свако право да се жале. Опет, никада у историји спорта никоме нису одузети пехар и медаље. Барем ја не знам за такав пример.

Први човек актуленог првака Европе одбацује могућност да се, уколико Дисциплинска комисија одлучи да се меч поништава, меч настави или поново одигра.

– Не може да пресуди, како може да пресуди, то је немогуће. Ако је и била нека грешка, то је до судија и делегата, ми смо своје одрадили у базену. Лопта је била у ваздуху када се огласила сирена, тако да ми позивање Радничког на тај детаљ није јасно. Материјалне повреде правила није било, тако да ништа није спорно – закључио је председник БВК Црвена звезда.

Према оцени генералног секретара Ватерполо Савеза Србије Немање Маријана „није дошло до материјалне повреде правила“.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

Ryber Palunko јан 29, 2014 at 23:03

Eno onaj Anđus tvrdi da je gol neregularan. Kako to objašnjava, e to je tek lakrdija. Lik je klasičan primjer sportskog ‘autošoviniste’.
Džajin najbolji potez otkad se vratio, što je izradio ovog.

Reply
Fornicator јан 29, 2014 at 21:10

Izgleda da će da ponište finale. Lično mislim da mi ne treba da pristanemo da igramo novo, pa neka daju pehar kome god hoće.
Ljudi, ovo nema veze sa Maradonom i Anrijem – ono su bili prljavi i podmukli trikovi, a naš golman je prosto šutnuo. Ako je nepravilno izveo prekid (a priznajem da jeste) i ako je vreme isteklo (a i to priznajem da jeste), krive su sudije i delegat što su na licu mesta priznali gol umesto da ga ponište, a ne mi.

Reply
Fornicator јан 29, 2014 at 01:08

Nije mi jasno što se mi pravdamo kad nemamo nikakvog razloga. ‘Ajde baš da vidimo imaju li mu.da da ponište finale kupa nakon svega što su nam uradili!
I čemu poređenje ovog gola sa Maradoninom i Anrijevom brukom?

Reply
RUK јан 27, 2014 at 21:29

Не треба да се свађамо са Радничким! Ипак су то наше најбоље муштерије а купац је увек у праву! 😆
Који су комплекс мученици добили од нас, па то је патологија. 😀

Reply
Bob јан 27, 2014 at 19:59

Poništiti finale i dodeliti pehar partizanu!!!! Odmah!!!!! Nije u redu da ništa ne osvoje!!!!

Reply
RUK јан 27, 2014 at 21:30

А да им Шоштар лично уручи пехар! 😀

Reply
Бранимир јан 27, 2014 at 21:32

А Црвеној Звезди одузети 20 бодова за лошу организацију и повреду правила игре … и томе слично. Нема смисла да домобрани у новом вијеку преживљавају оваке поражавајуће црне тренутке, колико год им црна боја била мила.

Reply
А три секунде за непад Црвене Звезде јан 27, 2014 at 19:27

Ми смо требали да имамо три секунде за напад, а не једну. Јер кад је Раднички послао лопту у гол аут, сат није одмах заустављен, тада је било три секунде. Онда би Денис имао три секунде за шут а не једну.

Reply
Бранимир јан 27, 2014 at 19:23

Десило се једном у СФРЈ, чини ми се 1983. године, да је у финалу првенства у кошарци поништена побједа Шибенке против Босне због непостојећег фаула над Драженом Петровићем и досуђена 2 слободна бацања која су одлучила побједника. У поновљеној утакмици на терен су изашли само кошаркаши Босне и након подбацивања и резултата 0:2 Босна је проглашена за првака.
Изгледа да овдје има неког дима. А колико су се ауторитети заузели за онакве квалификације ЦЗ у Лиги првака, не би ме ништа изненадило.

Reply
Djole-Jagodina јан 27, 2014 at 19:06

Radnicki je ljigav.Pa treba da se ponose ovim golom iako je njima dat,pa ovo niko u istoriji niti je niti ce uraditi a oni sad hoce to da oduzmu Sefiku.Ja kada bih morao da biram dao bih pehar ali ovaj gol nema cenu braco ovo je kao sveto pismo i dok je vaterpola ovo ce se prepricavati i pokusavati!!!!!

Reply
Kastro јан 27, 2014 at 18:44

Ovaj covek je ziva legenda. Njega ili Covica za predsednika SD Crvena zvezda

Reply
Nedjo Pljevlja јан 27, 2014 at 18:04

Miha lepo objasnio… 😛 i ne razumem, Viktore, cemu pravdanje, kad je sve jasno!!? Jebeno je „malo“ sto onakav poraz boli, pa je shjekiracija u Kragujevcu velika, ali sta da se radi :mrgreen: Sefik je onim golom usao u red „besmrtnih“ sportista, i to ne samo naseg sportskog drustva, vec i naseg sporta uopste, a sigurno i svetskog sporta. Svaka cast, DOKTORE 😆 😆

Reply
фИлОмАн јан 27, 2014 at 17:55

Човек све објаснио. Нормално да им је криво што су изгубили и код нас би се огласили да је било супротно,али ми смо добили и ћао.

Идемо да освојимо све! Криво ми само због Евролиге,али ајде..

Reply
miha јан 27, 2014 at 16:39

Jeste izasla 0 na semafuru kadje izbacivao loptu, ali to znaci da je bilo 0.9 sek do kraja posto na tom satu nemaju desetinke. Dakle kad je izasla nula bilo je skoro sekund do kraja sto se i culo sa sirenom posle kad lopta vec putovala uveliko. Tako da je sve regularno

Reply
dejca јан 27, 2014 at 16:38

Tako je, predsednice!!!!!

Reply

Leave a Comment