Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице гостују у Цељу

Кошаркашице Црвене звезде играју у четвртак меч 9. кола групе б, Међународне женске регионалне кошаркашке лиге, на гостовању у Словенији против екипе Цеља. Утакмица се игра у дворани Гимназије у Цељу са почетком у 19 часова.

celjezvezda

Црвено-беле полако дижу форму после лошег почетка у 2014. години. Везале су две узастопне победе у домаћем шампионату и растерећено иду на тешко гостовање против првопласираног тима у групи б. Звезда два кола пре краја лигашког дела такмичења дели друго место у групи са екипама Будућности и Радивоја Кораћа. Сва три тима имају по четири победе и пораза, а у игри за плеј-оф су и Челик из Зенице и сарајевски Плеј Оф, који имају по три победе и пет пораза. Повољна околност по црвено-беле је што имају добар скор са Кораћем (2:0 у победама) и Будућношћу (1:1), па би у евентуалном кругу биле испред поменутих клубова. Пласман у доигравање избориће по четири најбоље екипе из обе групе.

Као и обично, Црвена звезда ће се у предстојећем мечу ослонити на своје четири ударне играчице, Иванку Матић (16,5 поена, 6,5 скокова, 2,5 блокада на две утакмице у регионалној лиги), која је тренутно најконстантнија кошаркашица у тиму, Тину Јовановић (13,8 поена, 14 скокова по мечу), Александру Црвендакић (12,9 поена, 6,6 скокова) и најбољег асистента регионалног такмичења Александру Станаћев, која је у досадашњем току сезоне у регионалној лиги бележила 13,8 поена, 8,9 асистенција и 2,4 украдене лопте. За евентуални брејк у Цељу неопходна ће бити велика помоћ и осталих осам играчица.

Екипа Цеља има скор 6-2 и највероватније ће као лидер групе стартовати у плеј-офу. Ипак, словеначки тим је показао да није непобедив, јер су на последње три утакмице у регионалном такмичењу доживеле два пораза. Прилично убедљиво су поклекле у Зеници против Челика (57:71) и у Београду против екипе Кораћа (68:78), али на домаћем терену су непоражене. Предводи их амерички бек Тевелин Џејмс, која је први стрелац лиге са 20,4 поена по мечу, а ту су и одлични центри Ева Лисец (12,4 поена, 8,5 скокова) и Марица Гајић (10,9 поена, 14,9 скокова), која је водећи скакач регионалног такмичења. Врло значајну улогу имају и плејмејкер Кармен Тајсон Томас, бек Ребека Абрамовић и крило Мартина Остерман.

У првом делу сезоне десеткована Звезда је у Београду поражена од Цеља са 70:85. Црвено-беле очекује тешка утакмица, а ако не успеју да стигну до победе у Словенији, прилику за поправни имаће у последњем колу лигашког дела, када ће угостити зенички Челик.

Цеље – Црвена звезда

30. јануар 2014, четвртак

Дворана Гимназије – Цеље

19:00 часова

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš јан 30, 2014 at 14:48

Prvo, ja sam u čudu kako su zvezdašice na čelu sa Ivankom Matić dozvolile da izgube od mizerne Budućnosti???
Kakvo crno Celje, Zvezda je košarkaški velikan i ove mizerne timove mora da pegla kako im volja… Neka se svi plaše Zvezde a ne Zvezda njih… Idemo devojke do pobede, dajte maximum i pobeda neće izostati. Idemo do trofeja!

Reply

Leave a Comment