Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице дочекују Шабац

Кошаркашице Црвене звезде у недељу играју меч 17. кола Прве женске лиге Србије против екипе Шапца. Утакмица ће бити одиграна у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

zvezdasabac

Црвено-беле деле друго место на табели са Партизаном, који је кикснуо у претходном колу у Вршцу. Оба тима имају по 13 победа и три пораза. Звезда је везала две победе у домаћем првенству, а јак отпор против фаворизоване екипе Цеља у регионалној лиги потврђује да су изабранице Драгана Вуковића у успону форме. Александра Црвендакић је у шампионату Србије први стрелац тима са 271 поеном на 16 утакмица (просек 16,9 по мечу). Константно добре партије од доласка пружа искусна Иванка Матић (16,2 поена, 7,2 скока), док Тина Јовановић (14,1 поен, 9,7 скокова) игра све боље. Плејмејкер Александра Станаћев је први асистент лиге са 7,3 успешних додавања по утакмици. Како сада ствари стоје, меч против Партизана који је на програму у 19. колу за две недеље, могао би врло лако да одлучи која ће екипа заузети друго место пред плеј-оф.

Екипа Шапца заузима 10. место са учинком од шест победа и 10 пораза. Ниједна кошаркашица шабачког тима нема двоцифрен просек поена у досадашњем току такмичења. Најбољи стрелац екипе је Ана Вуковић са 9,8 поена по мечу. Центар Мирјана Велисављевић је први скакач тима са 7,8 ухваћених лопти по утакмици. Истичу се и бек Маја Адамовић, крило Олга Степановић и крилни центар Рената Ћосић.

Црвено-беле су у првом делу сезоне славиле у Шапцу са 70:60 и на предстојећем мечу не би требало да имају већих проблема. Победа се очекује, као и постизање напретка у игри, а све у циљу достизања препознатљиве форме, која је красила Звезду у финишу првог дела сезоне.

Црвена звезда – Шабац

2. фебруар 2014, недеља

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment